Pečená paradajková polievka

2010 - bez fotky2010, 26. októbra 2011
Pečená paradajková polievka
Foto: 2010
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg zrele
2
2
1 cely
2
2 lyzice
2
vetvicka
2 lyzice
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Dame si rozohriat ruru na 180 C. Na plech poukladame( ja som si dal este papier na pecenie) na hrube platky nakrajane paradajky , a na hrubo nakrajanu papriku, na stvrtky nakrajnu cibulu a cely cesnak v supke.Posypeme natrhanym rozmarinom a bobkovym listom.Vsetko stedro pokorenime , posolime pokropime balzamikovym octom a kvalitnym olivovym olejom a dame piect na cca 30 -40 minut. Pozor na cesnak aby nam nezhorel a ked treba otocit cibulu alebo vybrat.

    Pečená paradajková polievka - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky osupeme a nakrajame na male kusky a dame varit.Pridame upecene paradajky a papriku, osupeme cibulu, a vytlacime upeceny cesnek, zlejeme vsetku stavu a tiez pridame.

    Pečená paradajková polievka - obrázok 2
  3. 3

    Ked mame velmi zrele sladke paradajky netreba pridavat paradajkovy pretlak ani cukor. Nakoniec vsetko zalejeme dobrym zeleninovym vyvarom a dame varit na cca 30 minut. Priebezne ochutime podla potreby a ked treba pridame vodu.

    Pečená paradajková polievka - obrázok 3
  4. 4

    Odstavime z plamena a rozmixujeme ponornym mixerom.

Diskusia k receptu

evusik
tak to máš pravdu, že je to prácne a hlavne sme zvyknutí polievku variť a nie piecť v rúre :-) ale môže to mať zaujímavú chuť hlavne s tej opečenej papriky....
2010
@evusik , v anglicky hovoriacich krajinach nie je zvykom mat obed v pravom slova zmysle, je to vacsinou len jeden chod, sandwich alebo salat.Preto restauracie vymyslaju aj komplikovanejsie polievky ked je chladnejsie aby sa dalo viac uctovat. Tato paradajkova by bola pod menom "Roasted tomato soup".
A tu je napriklad "Winter Italian mushroom soup " hriby, zemiaky, parmezan, crème fraiche, balzamic ocot, atd.


evusik
aj u nás sa varia také polievky, hovorí sa im desiatové a chodilo sa na ne do bufetu na stojáka, človek si dal misku polievky a bol najedený :-)
ale vieš ako to chodí, zo všetkého sa dajú spraviť dve verzie, jedna obyčajná a druhá luxusná. Za pár minút uvaríš obyčajnú paradajkovú polievku s použitím konzervy drvených rajčín, alebo sa pohráš a urobíš takú luxusnú ako je tá tvoja....
cica2
to nemá chybu, perfektné....už aby boli čerstvé domáce paradajky, recept si ukladám :-))
marianne69
toto je pecka ako hrom,kde som ja bola,ze som ju prepasla,este dobre,ze sa to znovuobjavuje,tesim sa na dolniacke paradajky,urcite si ju spravim,ukladam...
lucylee
@2010 no co ti poviem? Polievka je vynikajuca. Nakoniec ako vsetky recepty, ktore som od teba skusala :)
2010
@lucylee , dakujem ze chutila, jeden clen rodiny sa stazoval na kyselinu z paradajok tak som vyskusal tento recept :)
babav
@2010 , ani nevies ako sa mi tento recept hodil.Zasadila som na jar dve rajcinove sadenicky , uz som z nich naoberala 3 kg paradajok
a este je na nich aspon tolko zelenych.Vdaka za recept...idem piect polievku ;-)
klaura
nooooo, túto pečenú polievku veru vyskúšam ... zaujímavý recept ...
2010
@babav , @klaura , mame jedneho clena rodiny ktoremu sa klasicka paradajkova moc nepaci - ma kyselinu z nej.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia