Foto: 2010
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dame si rozohriat ruru na 180 C. Na plech poukladame( ja som si dal este papier na pecenie) na hrube platky nakrajane paradajky , a na hrubo nakrajanu papriku, na stvrtky nakrajnu cibulu a cely cesnak v supke.Posypeme natrhanym rozmarinom a bobkovym listom.Vsetko stedro pokorenime , posolime pokropime balzamikovym octom a kvalitnym olivovym olejom a dame piect na cca 30 -40 minut. Pozor na cesnak aby nam nezhorel a ked treba otocit cibulu alebo vybrat.
-
2
Zemiaky osupeme a nakrajame na male kusky a dame varit.Pridame upecene paradajky a papriku, osupeme cibulu, a vytlacime upeceny cesnek, zlejeme vsetku stavu a tiez pridame.
-
3
Ked mame velmi zrele sladke paradajky netreba pridavat paradajkovy pretlak ani cukor. Nakoniec vsetko zalejeme dobrym zeleninovym vyvarom a dame varit na cca 30 minut. Priebezne ochutime podla potreby a ked treba pridame vodu.
-
4
Odstavime z plamena a rozmixujeme ponornym mixerom.
A tu je napriklad "Winter Italian mushroom soup " hriby, zemiaky, parmezan, crème fraiche, balzamic ocot, atd.
ale vieš ako to chodí, zo všetkého sa dajú spraviť dve verzie, jedna obyčajná a druhá luxusná. Za pár minút uvaríš obyčajnú paradajkovú polievku s použitím konzervy drvených rajčín, alebo sa pohráš a urobíš takú luxusnú ako je tá tvoja....
a este je na nich aspon tolko zelenych.Vdaka za recept...idem piect polievku ;-)