Zdravá výživa

Mačingová - kto skúsil?

silvia60 - fotkasilvia60, 11. novembra 2014

Po dlhšom čase otváram diskusiu na tému detox podľa Mačingovej a ďalšie pokračovanie po ňom.
Máte nejaké skúsenosti? Ja som absolvovala 28 dňovú kúru, potom som chvíľu sa snažila jesť oddelene /asi mesiac/ a bolo a je to ešte stále vidno. Množstvo káv som zredukovala na 1 ráno, sladkosti skoro žiadne /ani chute na ne/, dve kilá dole a cítim sa plná energie.
Od zajtra idem na ďalší 28 dňový detox, pretože sa chcem ku sviatkom cítiť dobre a najmä pekne. Kto sa pridá?
Inak, varila som každý večer jedlá do práce na druhý deň, viac, ako by som varila "normálne". Úplne som sa vzdala pšenice, čo mi asi najviac chýbalo aj chýba. Nahradzujem ražnou múkou, ktorú ako krvná skupina 0 skôr môžem. Nehladovala som a nemala som chute na sladké. A statočne som odolávala snahe mojej svokry ma nasýtiť podľa seba. Ešteže som tvrdohlavá.
Skončili mi bolesti žalúdka, ktoré ma trápili vždy pri strese a odvtedy sa nevrátili /vďakabohu/.
Ak máte skúsenosti, prípadne chcete vyskúšať,pridajte sa.

@zareaguj


Diskusia k téme

denyany
V lete som skúsila, ale po 10 dňoch žiadna zmena, akurát som bola pološialená, keď som zacítila vôňu pečeného mäsa od susedov a keď si môj muž robil lečo, povedala som si, že veru je toľko skvelých zeleninových jedál, na ktoré je práve kopec surovín a ja mám jesť mrkvu a cviklu? Odvtedy som sa k tomu nevrátila. A môj známy to absolvoval celé a s jeho zvýšeným cholesterolom to ani nehlo, aj keď troška schudol. Asi ešte nie som pripravená na také niečo. Tebe držím palce. Nech sa ti darí!:-)
silvia60
Ja som vyskúšala raz a teraz idem znovu, lebo to bolo super. Teraz žjem mrkvovojablkovohrozienkovoorechovomedové raňajky. Ďakujem za podporu.
micanela
Knizku som pozerala ale mne sa to nepacilo - podla mna to nie je normalna strava a ani detox. Aj ked vydzis 28 dni tak potom co?
Dietu drzala kamaratka, neschudla vobec nic /ani nemala z coho/ a bola v kuse nervozna.
babidka
Na prehovaranie mojho draheho sme sa do toho pustili minulu jar .Viem , ze sa stravujeme zdravo , ale chceli sme v jari "detoxikovat". Ja osobne to uz nikomu neodporucam :-( Dcera /34r.,zdrava, idealna vaha/ po troch dnoch takmer kolabovala .Manzel bol spokojny ale stale hladny.Ja som po tyzdni skoncila , pretoze mi strasne vadil monotonny a stale sa opakujuci jedalnicek , fadne jedla a nedostatok proteinov a aspon obcas trosku "skrobu" .Pol roka som nechcela mrkvu ani vidiet , cviklu nechcem este ani teraz . cele je to strasne nevyvazene , protirecive a fadne . Je mi smiesne , ze pri tych vsetkych prisnych pravidlach ake tam existuju dokaze autorka sice zavrhnut nakladanu cviklu ale nakladanu zeleninu nie :-)Ziadna sol ale mnozstvo sojovej omacky ano :-)A to som spomenula iba zlomok tych hluposti co to obsahuje . Efekt u nas ? Nulovy .
silvia60
@micanela , ideš podľa jej jedálnička ďalej...v knihách sú recepty, celé jedálničky... v podstate ide o delenú stravu. Na vyčistenie je to dobré, po rokoch mi spadlo brucho /držalo sa ma od pôrodu/ a dokonca aj môj kufrík /alias zadok/ a to viditeľne, všimli si to všetci z okolia, aj moje odložené úzke rifle. :-) Inak teraz mi v telke beží reklama na chudnúce gate a to sa mi zdá scestné....
Ak niekto má záujem, môžem mu poslať knihu mailom.
vegelusi
Ja mam za sebou detox, a momentalne pokracujem podla macingovej, netvrdim ze na 100%, obcas zhresim, ale len vynimocne. Inac si robim recepty z oboch knih, pripadne si ich doplnim o nejaku surovinu. Kazdy tyzden si dopredu pripravim jedalnicek-teda nie ja ale moj drahy mi napise jedalnicek a tieto jedla mi vari:-)) ANO, moj drahy chlap mi pripravi kazdy vecer obed a veceru na druhy den, ranajky si zvyknem sama. Som 0 krvna skupina a vegetarianka dost dlho na to, aby som vedela ze mäso jest nechcem a nezacnem (prosim nerieste preco a nehodnodte,proste to je u mna nemenne). Vzhladom k tymto dvom faktorom mam celkom problem s jedalnickom..a p. macingova mi, tak slusne povedala, ze ak nezacnem jest mäso tak v podstate velmi neschudnem..Takze nejake napady na bezmäsite recepty by sa mi zisli. Musim tiez povedat, ze ma prekvapilo, ako niektore z vas, ze sterilizovana zelenina a kysle uhorky su dovolene, taktiez sojova omacka..ale kedze som videla vysledky na skutocnych zenach tak som do toho isla. Mimochodom, kupila som si sojovu omacku Shoya tusim od alnatura, mala by mat menej tych humusov.
2010
Moja je nezmyselna, (nesmiem reklamovat ), ale som spat na BMI25, tlak dole, cholesterol v norme a je taka super fadna ako dnesny obed, ze @Catherina dobru chut, Cheers


tina05
Ja som detox brala pred dvomi rokmi a bola som velmi spokojna. Schudla som po dvoch tyzdnoch 5 kil hlavne na problemovych partiach tam kde som chcela :) citila som sa velmi dobre, plna zivota a moja nervozita uplne opadla :) Teraz som sa dala na to znova, beriem detox druhy tyzden. Rozhodla som sa preto, lebo po dvojcatkach, chcem nieco zhodit a som strasne vycerpana, uz po tyzdni sa citim lepsie :) Tiez mam problem zo zaludkom a tento detox mi velmi pomohol, ale nepijem kavu, lebo 0 by pit nemali :( a taku obrovsku chut mam na nu.... Inac recepty su fajn, niektore si zmenim podla seba, napr. cestoviny som si robila s kelom, miesto kalerabu, zijem v UK a tazsie tu zohnat kalerab. Este si musim poslat knihu, chcem to brat nadalej a ist podla semaforu....
lenushat
Ja som sa podla nej stravovala minuly rok od decembra, dokonca aj cez vianoce som to zvladla, aj pri vypekani, pre mojich chlapov. Za asi 3 mesiace som dala dole 8kg, citila som sa super a hlavne, isli dole centimetre, z cisla 18 som sa neskor vopchala do 14. Dlho mi vaha stala, dokedy som nezacala viac jest chlieb, kedze som nemala pri prerabani domu, cas tolko vyvarat a tak som pribrala 3kg skoro za rok casu, ale teraz idem na nu opat
1x tina05
silvia60
Tak vidím, že v tom nie som sama. @tina05 , s kávou mám problém, tiež som 0 a som na nej závislá, dnes som ju vypustila a začala ma neuveriteľne bolieť hlava. Tak som si ju teda dala, lepšie ako pilulu. Jedna slabá denne, so sójovým mliekom a trochou medu.
Ďakujem za kladné aj záporné ohlasy. Všetky názory sa cenia. :-)
mata3636
@2010 - díky. A to biele dookola je čo? Táto tvoja dnešná verzia vyzerá lepšie ako pôvodný recept :-)
zolik
@silvia60 , "ja som 0" alebo "tiez som 0". To je ako krvna skupina, potial som pochopila ;-) a je jedno ci pozitiv, alebo negativ?
jaalenka
Ja som práve dokončila 28 denný detox. Robila som ho už druhý krát v priebehu roka. Začala som s tým kvôli zvýšenému cukru v krvi a ten som mala po dvoch týždňoch v norme. V prvom som schudla viac ako 6 kg. Teraz som naň nabehla pretože som začala mať problémy s pálením záhy po strave v závodnej kuchyni. Okamžite som prestala mať uvedené problémy, ale s váhou to bolo tentoraz horšie. Veľmi som nechudla, aj napriek tomu, že som jedla množstvá zdravých jedál väčšie ako predtým. Táto strava vyhovuje najmä tým, ktorí majú radi zeleninu. Ja som krvná skupina A a mne zelenina vyhovuje. Jedlá sú jednoduché na prípravu a mne aj chutia. Ten prvý týždeň je dosť ťažký a jednostranný ale potom to už ide. Teraz už po skúsenostiach viem čo mi až tak nechutí (napr. boršč pretože tam bola cvikla v nesprávnom tvare - kocky tak som ho pomixovala a jedla ako krémovú polievku a to bolo v pohode.) Teraz sa snažím ísť podľa semaforu - viac menej delená strava a cítim sa výborne. Mám knihu "Najezte se do štíhlosti" v elektronickej podobe - na požiadanie môžem poslať. Ak má niekto z Vás jej ďalšie knihy alebo iné publikácie v elektronickej podobe tak dajte vedieť.
jamalinka
pridávm sa ku komentárom. Ja som tiež absolvovala Mačingovú pred cca 2 rokmi a môžem povedať, že som mala veľký úspech, keď ma videli kolegyne, ako som pekne zhodila cca 6 - 7 kg mne to stačilo, viaceré sa na ňu dali a tiež mali úspech. Ja som tiež kávičkárka, ale len ráno, potom už pijem prevarenú trochu ochladnutú vodu, je to len otázka zvyku a hlavne uvedomenie si v hlave. Naozaj to funguje. Moje skúsenosti s rcp v knihe sú tiež rôzne. Ja som kľudne používala sterilizovanú cviklu a niektoré som tiež podľa svojej chuti upravila, môžem povedať, že to vôbec nevadilo a chudla som aj tak. Je tam veľa receptov, ktoré sú veľmi zvlášte, ale ked ich vyskúšate sú chuťovo výborné. Ja si myslím, že sa p. Mačingová naozaj vyhrala s kombináciou chutí, pretože by ma nikdy nenapadla taká kombinácia ako napr. bryndza s bielkami, aj tú som si upravila v tom, že bielka dávam na olivový olej (nie nasucho, lebo sa mi veľmi prilepili na panvičku) a tiež to vôbec chudnutie neovplyvnilo. A čo bolo najdôležitejšie cítila (aj sa stále cítim) som sa dobre a naozaj som pocítila príval energie a navyše moje krvné testy sú lepšie ako boli keď som bola mladšia a to mám už skoro dôchodcovký vek. A veľmi dôležitá informácia, vôbec som nebola hladná, ja som dokonca vynechávala aj večere - hoci sa to nemá, jednoducho som nebola hladná. Toto sú moje osobné skúsenosti.
Ale mám dcéru, ktorá túto stravu nemôže, pretože ju páli žalúdok (kombinácia, mrkva, orechy a pod.), tak sme skúšali zelené (ale len zelené bez akéhokoľvek mlieka) smoothie a to jej veľmi prospieva. Takže je to veľmi, ale veľmi individuálne a vôbec sa to nedá zovšeobecňovať, každý musí vyskúšať sám na sebe a robiť to čo mu vyhovuje. A hlavne všetko to robiť s radosťou a nie nasilu, to nemá žiadny efekt ak sa trápime s niečim čo nechceme. Tak to je asi tak v skratke všetko čím som chcela do diskusie prispieť. Držím všetkým palce a hlavne silnú vôlu a radosť z dosiahnutého výsledku tým ktorí sa dajú na cestu chudnutia týmto spôsobom.
silvia60
@jamalinka , pekný ohlas, ďakujem.
@jaalenka , ja som tiež mala problémy s páleným záhy a už prvý deň prestali a to som sa predtým skrúcala od bolesti. Ten boršč ani mne nechutil, skúsim ho mixnúť, možno to bude lepšie. Inak mixovaná hrášková polievka mi chutí zo všetkého najviac. Na tú sa teším. Aj kuraco-celerové karbonátky, mňam. Jedine, čo mi nesadlo, bola cvikla do slivkami a cesnakom, radšej samotnú cvikľu s cesnakom a neskôr slivky.
@zolik , 0 je krvná skupina, je jedno, či plus alebo mínus.
Ďakujem, dámy. :-))

wewaq
ahojte
ja som 4 mesiace po porode a musim povedat zacala som s macingovou nech sa dam trosku do kopy a mam menej kil ako pred otehotnenim. stravovala som sa podla nej aj tesne pred otehotnenim, taktiez s ubytkom vahy, ale ako som zistila ze cakam babo, zacala som jest na co som mala chut, ale neskor som si vyberala skor zdravsie jedla, kedze sa takto stravujem uz dlhsie a aj ma to bavi :)
macingovej detox odporucam, ja som s nou spokojna, aj ked vela receptov nie je a stale dookola jest to iste nie je vonco, tak sa stravujem viac menej podla delenej stravy, nie tak striktne ako je to porozdelovane, aj recepty z odvetvia pre fitness.
ale musim povedat ze recepty od a.macingovej chutia aj priatelovi, tak nemusim varit kazdemu zvlast, ked tak mu dovarim nieco naviac.
tak odporucam, len skoda ze nema viac receptov
sonca77
ahojte,
mna k tejto diete priviedli zdravotné problémy...aktuálne som v nejakom 21. dni. Prvých pár dní sa mi zdalo že to nezvládnem, jedlá mi nechutili /lebo chutili inak ako som bola zvyknutá/.. do týždňa sa to upravilo, teraz mi tento typ stravy absolútne vyhovuje. Zaberá to viac času /denne varenie , nakupovanie atd.../ takže pre človeka čo chodí do práce asi ťažko sa to dá, ale ak ste doma - ako ja - tak uplne v pohode. Cítim sa lepšie, krajšie a mám pocit že robím pre seba niečo dobré. Asi si to treba aj v hlave prestaviť - nebojovať s tým ale nájsť si v tom čo najviac pozitívnych vecí. Ja za seba - vrelo odporúčam.
nashity
ahojte :)
rozhodla som sa vyskúšať detox podľa Mačingovej a čítam tu samé pozitívne ohlasy.Chcem sa spýtať či mi niektorá z Vás môže poslať knihu v elektronickej podobe,prípadne obe knihy.Vopred ďakujem za ochotu ,pekný deň :)
amelie
jeden negatívny: NIE, ďakujem, vyrobila som si zbytočné zdravotné problémy:-(
amelie
...inšpirovalo ma to k pátraniu: tá pani nemá nijaké medicínsky overené výsledky...medicínsky, nie blablabla, čo sme v USA?
tatranocka
@amelie každý sa musí niečim živiť :) ale čo sa vyrojilo odborníkov u nás a v ČR,to nemá obdobu vo svete (na počet obyvateľov ☺).
martamm
Ja som vydrzala 3 tyzdne, recepty mi ani nevadili, ale mavala som velke bolesti hlavy, najviac ma nastvalo, ze som pribrala 2,5 kg, tak som sa na to vybodla, stravujem sa zdravo, obmedzujem sladke na minumum, vynechala som mastne, vyprazane jedla, lacne masove vyrobky, papam 5x denne a som spokojna
bibik27
Zienky,ma niekto jej knihu,ktora sa da poslat na mail?Ja mam uspesne za sebou 6-ty den. Citim sa lepsie,plet sa mi upravila...pockam di konca 28 a podam hlasenie
kapy
Ja som mala knihu len odfotenú (už som si ju objednala), držím detox 5.týždeň strava mi chutí, schudla som len 3kg, ale objem išiel dole a to je pre mňa dôležitejšie ako váha. Stratilo sa bruško po zime, ja som veľmi spokojná a pokračujem...
sybil
no ja mám dnes za sebou 26 deň, z pása dole 20 cm, zo zadku 10 cm a z ruky 4 cm. Ale je pravda, že cvičí, každý deň ako blázon. A strava je zo začiatku fádna, cviklový šalát robím ako mrkvový perkelt, lebo mi to nechutilo s uhorkou zaváranou a hrachom a takto je to mňam, dokonca aj manželovi to chutí. Už nemám chuť na sladkosti, jedla som ich každý deň veľa hlavne čokoládu a kurát káva mi robí problém ale dávam si so sojovým mliekom a medom. Dokonca aj pleť sa mi veľmi upravila. Ja som veľmi spokojná. Aj keď som myslela, že to nevydržím, ale vydržala som a som tak nadstavená, že v podstate si budem vyberať recepty z knihy cez týždeň a v sobotu a nedeľu sa môže potom jesť hocičo. Mne to veľmi pomohlo. ...... Ak by niekto mal knihu Najedzte sa do štíhlosti 2, mohol by mi poslať na mail? alebo aspoň link na stiahnutie? Ja mám k dispozicii jednotku ak by niekto mal záujem.
slnecnica1
Sybil Dobrý deň, mala by som záujem o zaslanie tejto knihy, za akých podmienok je možné ju získať. Vďaka
ives77
silvia60 ak ťa môžem poprosiť poslať mi tu knihu na meil vdaka.
ivana.kasalka@gmail.com
martina7777
Ahojte!
Rozhodla som sa vyskúšať detox podľa Mačingovej, pretože mám problémy so žalúdkom a už som z toho zúfalá. Čítam tu na ňu samé pozitívne reakcie tak sa chcem spýtať či mi niektorá z Vás môže poslať knihu/knihy na mail v elektronickej podobe, ak by ste boli také ochotné a milé :)
Ďakujem a prajem krásny deň! :)
baxna
silvia60 dobry den ak mate prosim tu knihu elektronicky mohli by ste mi ju poslat na mail prosim? Ja som v zahranici do vianoc a chcem schudnut pretoze mam nejake zenske problemy a v maji sa mam vydavat a nic nepomaha tak by som vas toto chcela poprosit. Moj mail je veronika.vilcekova@gmail.com
anna1213
ja som to vyskúšala a schudla som 11 kg. Je pravda že som mala z čoho . Potom som pokračovala v delenej strave a schudla som ďalších 9 kg. Len škoda že som to znovu nabrala. Pokúsim sa s tým niečo urobiť a dúfam že už vydržím.
buculka
dobrý deň, pani Sylvia, prosím, ak je to možné, zaslať mi knihu na mail loyerka@centrum.sk .Veľmi by mi to pomohlo
bohusm27
Dobrý deň, a ja Vás poprosím o zaslanie knihy v elektronickej podobe n a mail: mzgodavova@gmail.com

Ďakujem
majsak
Dobry den, aj ja som sa rozhodla zacat dnesnym dnom, ale mam knihu pozicanu, preto vas prosim pani Sylvia, ak sa da zaslat knihu v elektronickej podobe na mail: maria.kovacova@gmail.com budem velmi rada. Vopred dakujem
ivka0705
Ahojte, aj ja by som mala záujem skúsiť tento detox, prosím viete mi niektorá poslať jednotku. Veľmi pekne ďakujem za ochotu.
email: gloncakovai@gmail.com
jabeba
Ahojte, chcela by som poprosit baby čo maju elektronicku verziu knihy,či by mi ju nemohli zaslat na mail ivik148@yahoo.com.Po čas tehotenstva som pribrala 20 kg a potrebujem to zhodit a dať sa opať do poriadku. Dakujem velmi pekne za ochotu.
mima207
Mima207@Silvia60 (12.11.2014 09:24)
Dobry prosim vas dalo by sa poslat ten jedalnicek pripadne knihu poslat na email??mima207@azet.sk dakujem
jaaja
Dobrý deň môžem poprosiť ak sa dá zaslať elektronickú knihu na mali sevao@centrum.sk Ďakujem
integra
ja mam uz vyse roka velky problem s akne a travenim, skusila som rozne prostriedky, no nic nezabera a z toho akne som uz zufala, ani s ludmi sa uz nestretavama ak nie je treba. Kila navyse nemam, ale povedala som si, ze by som skusila tento detox. Pani Sylvia60, ak by ste mi vedeli poslat knizku, velmi by ste mi pomohli dakujem.(iperichtova@gmail.com )
anavi22
Ahojte, mohol by mi niekto z Vás poslať knihu p. Mačingovej mailom: ivulienkaa22@gmail.sk , Ďakujem :)
13aaa
Dobry den.Dlho som rozmyslala ,a nakoniec som sa rozhodla ,ze tento detox chcem aj ja absolvovat.Uz mam dost ako vyzeram.Prosim vas mozte aj mne poslat e knihu na email 13aaa@pobox.sk
Dakujem vam pekne.
rikinaa1
Moje skúsenosti s Mačingovou sú také,že som sa rozhodla po kilách navyše do toho ísť aj s kámoškou.Bála som sa síce ,že to nezvládnem ,ale tak som sa naštartovala,že aj doma boli prekvapení,že mi nechýbajú sladkosti,ktoré som mala veľmi rada.Nechápali,že aj keď mi robili chúťky nič mi to nerobilo.Prvý týždeň síce bol ťažší,ale v pohode som ho zvládla.Ikeď sa neodporúča váženie ja som sa vážila a merala každý pondelok ráno a keď som videla prvé výsledky ešte viac ma to poháňalo vydržať.Najviac mám problém stehná a boky a tie sa mi aj podarili zmenšiť.Ja som schudla po detoxe z 88,8kg na 81,5kg,pás -8cm,cez brucho -5cm,boky -6cm,stehno -4cm,ruka -2,5cm.Chcem v tom pokračovať ďalej a zišla by sa mi kniha aj v elektronickej forme možno máte inú než tú čom mám ja -Najedzte sa do štíhlosti rozšírené vydanie.Mohla by som poprosiť ak niekto má možnosť poslať knihu na mail wagnerova.martina@gmail.com. ...vopred veľmi pekne ďakujeeeeem..
laurinka85
Ja mam dneska 4. den, a celkom mi to chuti, len strasne ma to odradza, ze som vkuse naduvana. A pri tom vypijem 2,5- 3 l vody denne. Neviem ako dalej, nechcem prestat s tou dietou. Kazdy hovori ze to je len na zaciatku, a ze to prejde, no u mna to este stale trva. Ako to bolo u vas? Mali ste tiez podobny problem? Dakujeeem :)
zalenka
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

Ahoj, doktorka mi nedavno odporucila urobit si detoxikacnu kuru kvoli zdravotnym tazkostiam, ale taku dlhodobejsiu, nie nejaku kratkodobu a rychlu a ja som sa rozhodla po dlhom hladani, ze skusim tu Macingovej 28-dnovu dietu. mohla by si mi, prosim ta, poslat tu knihu na e-mail: alena.zjanova@gmail.com ? Budem ti velmi povdacna :-)
zalenka
@Jaalenka (13.11.2014 08:12)

ahoj, mohla by som poprosit tu knihu Najedzte sa do stihlosti poslat na moj e-mail: alena.zjanova@gmail.com
dakujem :-)
deniska261
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

Zdravím, neviem či sa k Vám ešte dostanem, keďže je to dva roky stará konverzácia,ale snáď.. :-) Ak by som Vás mohla poprosiť, zaslali by ste mi tú knihu? Bola by som veľmi vďačná.
baldina
Skusam 28ku. Zatial nic necitim, len som nafuknuta ako zaba. Ale vydrzim. Cviklu ani vidiet uz! Nevadi, vydrzim. Knihu mam, no su tam nejasne veci. Napr. Raz sa pise mnozstvo, inokedy nie.dakedy to nevadi, no dakedy ano. Alebo autorka pise recept na dusene kuracie stehna a to nie je ani v jednom tyzdni 28ky. Nikde som nenasla odborny nazor. Chcela by som to vediet!
darma88
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

Dobrý vecer, mohla by som Vás poprosiť o knihu v elektronickej forme? ďakujem veľmi pekne.
edtol
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

Mala by som záujem, o knižku, ak je to ešte aktuálne.
edtol
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

Mala by som záujem o e-knižku, ak je to ešte aktuálne. Moja emailová adresa je edtol19@gmail.com Vďaka
kridielko
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

chcela by som Vas poprosit o zaslanie knizky od Macingovej na moj email. Mam zdravotne tazkosti, zu som vyskusala vselico, tak by som skusila este aj toto. Vopred pekne dakujem. zlebekova@gmail.com
coffeeee
Ahojte, ja som skúsila detox od AM a som veľmi spokojná. Za tých 28 dní šlo dole 8kg, na centimetroch som to cítila ešte viac ako na kilách. Jedlá mi vyhovovali, myslím, že ak to človek chce prejsť, tak to prejde ... vôbec som nehladovala ako tu niektoré baby píšu, ak si to človek poriadne prečíta, pochopí, tak neverím, že by niekto hladoval .... raňajky sú takmer stále rovnaké, ale dá sa to robiť na viacej spôsobov. Mojou veľkou výhodou bolo, že milujem mrkvu, cviklu a vlastne všetku zeleninu, čo v jedálničku bola ... teraz pokračujem v schodíkovej - oddelenej strave, všetko si doprajem, len správne kombinujem, nehladujem ... myslím, že to dosť zmenilo môj pohľad na jedlo. Takže za mňa veľké ÁNO - odporúčam a pôjdem do toho znovu. ...btw. moc by som nedala na komentáre tých, ktoré to neskúsili, ak neskúsim - nekritizujem, je to prejav ľudskej hlúposti :) Veľa zdaru prajem!
vicus9
Dobry den, prosim Vas, mohli by ste mi zaslat knihu Macingovej v elektronickej podobe? Dakujem uz vopred , raczkoova.h@zoznam.sk
nokee
Dobrý deň, mohla by som poprosiť o zaslanie elektronickej verzie knihy? Dakujem

ericka.valovicova@gmail.com
verpec
Ja držím tento detox druhýkrát. Minulý rok som sa cítila zle tak som sa na to dala, bolo to super, cítila som sa fantasticky. Pokračovala som schodikovou metódou, do jesene resp. Zimy. Tam to padlo vrátila som sa k starým návykom a kilá šli späť.
Tento rok som sa do toho pustila znova, je to omnoho ťažšie. Doslova sa mi zhnusila napr. cvikla, brokolica, mrkva, cuketa a pod. To ma vôbec neteší. Tie ďalšie týždne sú fajn oveľa príjemnejšie. Som rada ze som sa na to dala musím sa však snažiť nevrátit sa späť na "zle chodníčky" aby som to o rok nemusela absolvovať znova.
root
*vznikol celkom rozsiahly súpis* :D
markam
Dobry deň! S detoxom mam tiež len pozytivne skusenosti... Skušala som ho pred rokom a dals som dole 6 kil. Chcem sa opytat či nema niekto 2 knihu. Ak ano poprosim zašlite mi na email: marcela2@centrum.sk Ďakujem
mojicka
Zdravim zienky, viem, ze je to stara diskusia, ale ak ste sa niektora dostala k tym knizkam, bola by som vdacna, keby ste ich posunuli aj mne :) rada by som sa na to dala a nemam ziadnu :) monika.kmet@gmail.com dakujem krasne :)

selmicka
Ahojte, taktiez prosba podobne ako Mojicka a ostatne baby, ak ma niektora z Vas knizky v elektronickej podobe, poprosim a vopred pekne dakujem za zaslanie na selmicka@gmail.com s vysledkami sa rada podelim, len uz podla niecoho zacat! :) dakujem pekne
používateľ nemá avatar
i9
i9
Ahojte, s detoxom mám tiež dobré skúsenosti. Začala som s ním v januári. Najprv som si povedala, že začnem len raňajkami a večerou, obed si dám čo bude v práci. Ale nejak som to zobrala vážne a všetko od raňajok až do večere som začala dodržiavať. Bola to makačka myslím v príprave lebo chodím do práce, ale stálo to zato. Čo sa týka stravy problém som nemala a hlad už vôbec nie. Lebo medzi troma chodmi sa jedia na desiatu sušené slivky a mandle a poobede jogurt s medom, škoricou a orechami, takže je tam sladké a to bohato stačí. Jedlá boli chutné až na cviklu so slivkami, to som nedala, tak som si vymenila a namiesto sliviek som dala tuniaka a bolo ok. Myslela som že to bude ťažké a bez sladkého nevydržím, ale aj manžel sa čudoval ako som to zvládla,proste tá strava bola tak vyvážená, že mi nič nechýbalo. Len treba dávať pozor aby ste mali včas všetko uvarené, keď vás zastihne hlad lebo tam je ten problém, aby ste to neporušili. Ináč super a jedlá dokonca chceli aj moje deti 5 a 3 ročné a čo som sa divila aj manžel. Musela som preto variť väčšie množstvo. Dokonca zobral aj do práce ochutnať kolegom (mrkvový perkelt) ten im veľmi chutil. A výsledky- 5 kg dole, ale objemovo od 7cm do 4 cm dole. Tešila som sa hlavne kvôli bruchu lebo mi pekne zišlo dole. Bola som veľmi spokojná len ľutujem, že som popri tom aj necvičila bolo by ešte lepšie, ale nevadí teraz pokračujem v tom, že 5 dní podľa receptov a víkend čo chcem. Ale už som tak nastavená, že aj keď môžem čo chcem nejako som striedma a jem zdravšie. Oblečenie som v pohode obliekla aj to čo som už nezapla, takže super a z lekárskeho hľadiska - detox som ukončila bola to sobota a v pondelok som išla na preventívku. Bolo super cholesterol mám dedičný. Mala som 7,1 a po detoxe 6,3 bez liekov. Krv som mala na hranici a teraz bola super minerály a všetko, proste spokojnosť. Takže pokračujem ďalej, ale ak mám chuť dám si aj bežné jedlá napr. knedlíky aj sladkosti ale potom mi zase chýbajú tie zdravšie jedla. Za mňa osobne áno treba skúsiť a ešte na záver ja som si dala aj 2 kávy na deň samozrejme bez mlieka a výsledok super. Spokojnosť.
nelly75
Dobrý deň, mohla by som poprosiť elektronické knihy na email..nelka75@azet.sk Dakujem krásne
janka92
Mačingová je trocha nízkosacharidový režim. Chudnutie je síce rýchle ale tak sa zvyčajne spomalí metabolizmus.
amalka5
Ahojte dievčatá, môžem Vás láskavo poprosiť o knihy na adresu kucerovi@centrum.sk ? Vďaka moc a všetkým držím palce pre úspešný detox !
wicca
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

Ahoj Silvia, poslala by si mi prosim ta knihu do mailu? :) dakujem pekne.
wickyv@gmail.com

Viktoria
alla1811
@Coffeeee (16.2.2017 16:50)

Aj ja by som to rada skúsila, lebo už som zúfalá z toho ako vyzerám. Potrebujem podporu, prosím. Ďakujem. Ak by niekto mohol zaslať knihu v e-forme, bola by som vďačná. Ala
leszay@centrum.sk
barbih
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

Dobrý deň, mohla by som vás poprosiť, či by ste mi tú knihu poslali na mail?
nadia56
Antónia Mačingová, Přestaňme dietovat, naučme se jíst





edtol
@Silvia60 (12.11.2014 09:24)

Dobrý deň! Síce to bolo dávnejšie, ale všimla som si, že ponúkate knihu Mačingovej mailom. Keby to bolo možné mala by som záujem. Môj e-mail je editaolah@yahoo.com Ďakujem

natally
Ja by som poprosila Mačingovej knižku č.2 v elektronickej podobe ak niekto má.
nika0155
@Jaalenka (13.11.2014 08:12)

Dobrý den, ak je to este aktuálne tiež prosím o zaslanie knihy. Ďakujem:)
alenkatt
@Jaalenka (13.11.2014 08:12)

Milá JaAlenka, iba pred chvíľou som sa registrovala a čítam, že si mala v r. 2014 v elektr.podobe Mačingovu,ak by si bola tak dobrá, prosím poslať na moju adr. alenka.majerova@gmail.com
dakujem pekne.
jajoky
Môže mi prosím niekto poslať knihu? Dakujem
renkak
@silvia60

Každá dieta má za následok jojo efekt. Treba si postupne pridávať zdravé potraviny, ktoré vám chutia.