Polpette - purpetti Siciliana

2010 - bez fotky2010, 8. októbra 2010
Polpette - purpetti  Siciliana
Foto: 2010

Asi kazda domacnost v Taliansku ma svoj recept na polpette, aj tento je jeden z nich dole z juhu. Takze fasirky bez trojobalu ale s Zobraziť celý popisAsi kazda domacnost v Taliansku ma svoj recept na polpette, aj tento je jeden z nich dole z juhu. Takze fasirky bez trojobalu ale s ricottou a piniovymi orieskami v paradajkovej omacke s cervenym vinom.

25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

700  g mleté
200 g
3 lyzice
2 lyzice strúhaný
3 struciky
1 vacsia
2 lyzice
600ml  drvene
1 lyzicka
200ml
1
1 veľká farebná mäsitá
10
3 lyzice
 na vyprazanie




Postup

  1. 1

    Cibul a cesnak sme nakrajali na drobno a 2/3 sme oprazili spolu s piniovymi orieskami na olivovom oleji.Nechali ochladnut a vmiesali do mleteho bravcoveho ( alebo hovadzieho masa). Pridali sme cca. 200g syra ricotta ( podobny tvarohu) a zopar lyzic ostreho struhaneho syru parmezanu a na drobno nakrajaneho cerstveho petrzlenu. Nakoniec sme pridali vajicko sol , korenie podla chuti ( ja nikdy neviem trafit, ale radsej nech si prisolia) a posledne sme vmiesali struhanku tak cca . 3 lyzice ( tolko aby nam vznikla dobra zmes )vsetko sme poriadne premiesali. Dal som do ladnicky ( treba min. 1 hodinu).

  2. 2

    1/3 cibule a cesnaku sme pridali do druheho hrnca na olivovy olej oprazit. Pridali sme na drobno nakrajanu masitu papriku a podliali cervenym vinom , a nechali niekolko minut prevriet. Potom sme pridali paradajkovy pretlak , drvene paradajky talianske z konzervy a cerstve cherry paradajky plus oregana sol korenie. ( dako moze pridat este vegetu podla chute ). Varili sme dalsich cca. 15 minut pokial paprika nezmakla. Kto chce to upravit k slovenskycm chutiam moze zahustit , ale v taliansku sa to moc nerobi.

  3. 3

    S mokrymi rukami sme vyformovali gulky ktore sme stlacili na plochsie. Do rozohriateho oleja sme dali vyprazat do zlatista. Nakoniec sme ich dali to teplej omacky prehriat . Servirovali s cerstvym chlebom.

    Polpette - purpetti  Siciliana - obrázok 3

Diskusia k receptu

julica
Super mnam, este keby piniove oriesky neboli take drahe. myslim vsak, ze tento recept si ich zasluzi!
jerica
krása , Tvoj rukopis sa nedá zameniť , cítim tú chuť , výborné :-)) (KK)
palokuchki
Ricota do fasirok, to je pre mna nieco nove. Kupim si aj tie oriesky a vyskusam to.
2010
A po case teraz boli fasirky mensie -polpettine a omacka bola trochu ina so zelenou fazulkou.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia