Rôzne

Lístkové cesto z obchodu - v poslednej dobe zhoršená kvalita.

vieranika - fotkavieranika, 14. septembra 2014

Milé "varecháčky", chcem vás poprosiť o radu, resp. vašu skúsenosť s kvalitou lístkového cesta bežne dostupného v obchodoch. Keďže som zamestnaná a moja práca je veľmi časovo náročná, len málokedy stihnem robiť doma lístkové cesto. Napriek tomu rada a často pečiem rýchlovky z lístkového cesta. V minulosti som kupovala lístkové cesto v Tescu (pod ich značkou). Bolo výborné, krásne nadskočilo - lístkovalo. Chutné vydržalo dlhú dobu aj po upečení. Nechcem robiť reklamu - vlastne už ani nie je akú, pretože to čo predávajú teraz, by sa lístkovým cestom nemalo vôbec nazývať.

Niekedy začiatkom jari sa objavilo lístkové cesto v nových obaloch. Zmenili dodávateľa - na tom by nebolo nič zlé, pokiaľ by zmena bola zmenou k lepšiemu. Na obale som zistila len to, že je vyrobené v EU. Nič konkrétne. Na začiatku som sa domnievala, že ide o nejakú nevydarenú dávku a tešila som sa, že po čase nová dávka bude určite lepšia. Vždy som kúpila 2 cestá s asi mesačným odstupom. Tu sa ale naplnilo do bodky príslovie: "Čakaj lepšie, príde horšie".
Posledné cesto ktoré som kúpila bolo otrasné, šatôčky z neho nevyskočili vôbec a dali sa zjesť len keď sme ich s niečím zapíjali.
Suché, ako keby neobsahovali takmer žiadny tuk. Cesto skoro vôbec nevyskočilo a "nelístkovalo".

Už som skúšala kúpiť aj v iných obchodoch, ale ani jedno nie je také aké som kupovala kedysi.
Prosím vás, napíšte mi ak máte nejaké dobré overené lístkové cesto bežne dostupné v akomkoľvek obchode. Poteším sa každej rade, hlavne ak cesto bude z nižšej cenovej kategórie cca 0,50 € za 400 - 500g.

@zareaguj


Diskusia k téme

elysa
moja svokra robí ten najlepší krémeš :), zrovna včera sme si na ňom pochutnávali a chválila lístkové cesto, ako krásne-vysoko vyskočilo, až sa bála, že ako to dopadne... kupuje v Lidli, len teraz neviem čo mrazené alebo chladené...
kakao
Vyrobené v EU… veľmi konkrétne, o pár rokov budú písať: Vyrobené na Zemi… podobné označenie bez uvedenia konkrétnej krajiny pôvodu by malo byť zakázané.
babidka
Ja kupujem chladene , valkane na striedacku v Bille alebo Lidli. Z Tesca som kupila iba 2x a vzdy bolo presne take ako pises - nelistkovalo sa , mrvilo . Podla mna bolo stare , mozno prebalene.
trencanka
V casopise Dtest vyslo skvelo mrazene listkove cesto z Lidlu. Na prvej priecke sa umiestnilo z Globusu, ale ten na Slovensku nie je.
denyany
Kolegyne mi poradili lístkove cesto z Lidla. Kúpila som uz asi 3x-mrazené-a bola som spokojná. Asi pri ňom ostanem.
havino
mrazené v hnedom obale z Lidla, inde ho ani nekúpim, nech by bola aká koľvek cena, toto je pravé lístkujúce sa lístkové, skús, nesklameš sa
vieranika
ďakujem vám všetkým za vaše reakcie a ako pozerám cesto z Lídla to vyhralo. Možno práve preto, že nemám Lidl poruke, nechodím tam často. Ale hneď v utorok tam zájdem, kúpim a vyskúšam. Ešte raz ďakujem.
tinca
Vždy som kupovala lístkové cesto, kde bol uvedený slovenský výrobca. V Tescu som mala také jedno obľúbené, chladené, lepšieho nebolo,ale zľahla sa pod ním zem. Teraz kupujem v Lídli mrazené,alebo v Kauflande v takom modrom balení:)
ivav
Mrazené s Lidla, spokojnosť.
evanaaa
Lístkové cesto síce moc nekupujem, ale u nás v jednom malom obchodíku mávajú chladené vo vitríne a to je veľmi dobré, takže ak by som potrebovala, tak tam, iste ho vyrába nejaká záhorácka pekáreň - výrobňa, musím sa podívať. Ale som vďačná aj za rady na cesto z Lídla, aj tam som kedysi kúpila ale aké, nepamätám sa.
stefanm
Dnes ma manželka meniny. Chceli sme urobiť kremeš. Dopadlo to taktom :





zolik
@stefanm , tak to veru urobi radost. Ako si sa vynasiel a zachranil manzelkyne meniny?
stefanm
Takto:





Obyčajný koláč z kysnutého cesta s tvarohom!!!
zolik
@stefanm , pekny a urcite aj dobry. Ale asi si bol nachystany na nieco uplne ine, ze?
vieranika
stefanm, presne takéto cesto som mala aj ja - to ktoré som opísala. Len tam chýbal ten originálny názov "pre Vašu radosť s pečenia".