Milé Varecháčky, milí Varecháči, chcela by som Vás poprosiť o radu. Viem, že nasledujúca téma nie je až tak presne varecháčska, ale neviem, kam sa obrátiť a preto sa obraciam na Vás. Zistila som totiž, že ste tu na Vareche fajn komunita, sú tu ľudia so znalosťami z najrôznejších oblastí a mnohí z Vás vždy radi pomôžu a poradia.
Ak je to vôbec možné, rada by som vedela, ako sa dá rozoznať konzumný lieh od liehu, nevhodného na konzumáciu. Už som aj googlila, ale nič relevantné som nenašla. Pri vypratávaní domu po nebohých svokrovcoch sme totiž v pivnici našli zopár fliaš, svokor na ne síce starostlivo napísal že lieh, ale nenapísal aký. A už sa ho, žiaľ, nespýtam. Nechcem to len tak apriori vyhodiť, veď ak by bol konzumný, dali by sa z neho urobiť nejaké dobré likériky pre širokú rodinu, mám pár dobrých receptov, nakoniec, aj tu na Vareche nejaké sú. Na druhej strane by som nerada niekomu uškodila na zdraví.
Vie mi, prosím, niekto poradiť ? (Samozrejme okrem rady, že treba vypiť a uvidím. :-))) ) Ďakujem.
Teda lahsiu otazku nemas? :-), ako mam opisat zapach? No skratka tak, ze ked ovonias, ani ta nenapadne sa z toho napit, alebo ochutnaj kvapku, to prezijes a ak je to odporne, hned to vyplujes, je to denaturak. Ale aj ten sa doma zide ako technicky lieh. Ak to nie je odporne, uz len ten labak kvoli metanolu.
Toto môžem potvrdiť.Je to pravda.Ešte jedna rada.Vypláchni si ústa tým liehom,len tak zvlhčiť podnebie a jazyk a potom si potiahni z cigarety.Keď pocítiš sladkú chuť tak to nekonzumuj.Mám to overené
presne tak, alebo nieco odmastit