Rôzne

Lepenie lineckého pečiva

rennatte - fotkarennatte, 28. novembra 2013

Ahojte, máte niekto skúsenosť s lepením lineckých koláčikov
trvanlivou plnkou, ktorá neobsahuje lekvár ani džem? Mám
zákazku na linecké bez džemu, napadá ma jedine nutela,
maslová plnka asi skysne a puding tiež asi dlho nevydrží.
Ďakujem za radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Biela čokoláda,mandľový likér,drvené mandle
Nutella,oriešky
Strúhaný kokos,salko
viera1
Ešte som zabudla (ale nemám odskúšané):plnka z citrónovo-bielkovou penou.
margaretka28
prepáč, džem si nechcela, ale mám to vyskúšané je to super, možno miesto džemu horká čokoláda
danenka
maslo (nie nahradiť margarinom), cukor, pomleté vlašské alebo lieskové orechy (podľa chuti), kakao alebo čokoláda a trocha rumu, plním čokoládové zlepované kolečká k Vianociam a vydržia v chlade na balkóne cca od 20. decembra do Silvestra bez pokazenia plnky
stefik
karamelové salko vyšlahané s malom, nutela samostatná alebo s maslom, ganache z bielej, mliečnej, horkej čokolády tie si môžeš lubovolne prichucovať, lemon curd, plnky z dezertných past  www.peceniehrou.sk/sk/produkty/dezertne-pasty/...
, marcipánovo fondánové atď. puding sa pokazí ale ak je plnka z masla plus napr nutela, salko a pod je dosť trvandlivá.
monda
ešte môžeš naplniť aj takto : 250 g hery, a 200 g práš.cukru , vymiešame na hladko. V hrnci nad parou si dáme do kastrolika - 1 celé vajce, 4 veľké lyžice pomletých vlašských orechov, 4 veľké poliev.lyž. mlieka, 1 veľká lyžica práškového cukru,trochu rumovej aromy . Miešame pokiaľ nám nevznikne hustá kašička. Necháme ju vychládnúť a spojíme s maslovou plnkou - po lyžiciach pridávame, až nám vznikne dobrá chutná orechová plnka. Ja týmto krémom plním oriešky vo formičkách pečené a vždy mi dlho vydržia , od Vianoc až do Troch kráľov, a mám ich uskladnené iba voľne v krabičke v špajzi a nič sa nepokazí . Robím to už veľa rokov tak sa nemuísíš báť , je to dobrá plnka ,vydrží dlho za to ti ručím .
janger
No, dievcata mile, tak to su tu perfektne rady, tomu som aj ja rada. Okrem dzemu plnievam aj Nutellou, ale vyskusam aj niektore podla vasich receptov. @alena45 , ten vajecny konak s cukrom, to ako robis? Nie je to riedke?
rimanka3
Kolieska lepím s kávovým krémom, silnú kávu uvarím nad parou so žltkami na hustý krém a po vychladnutí spojím s vyšľahaným maslom s cukrom na krém. Vydržia na chlade aj mesiac, lebo nie je tam mlieko, tak nemá čo skysnúť.