Foto: ancicka
Je to náhrada za mlieko a je veľmi dobrá, hlavne v lete.Koláč má dlhšiu trvanlivosť. Ked sa vám nechce robiť plnka na pare,alebo náhodou nemáte Zobraziť celý popisJe to náhrada za mlieko a je veľmi dobrá, hlavne v lete.Koláč má dlhšiu trvanlivosť. Ked sa vám nechce robiť plnka na pare,alebo náhodou nemáte po ruke mlieko,tak skúste túto plnku a budete spokojný.Tento recept mi dala pred mnohými rokmi jedna pani cukrárka.Táto plnka je na nerozoznanie od tých čo som spomýnala.
príprava
Postup
-
1
/Tento rcp. postačí na jednu tortu./Do vody dáme žltka,vanilkový cukor a zlatý klas.
-
2
Metličkou rozšľaháme a dáme variť.
-
3
Uvaríme puding.Teplotu znižíme a pridáme cukor.
-
4
Cukor zamiešame do pudingu a za stáleho miešania varíme,
-
5
až kým hmota nieje sklovitá.Necháme vychladnúť za občasného miešania.
-
6
Do vychladnutého pridáme maslo a vyšľaháme.
-
7
Túto plnku kľudne môžme použiť do hocakého koláča ,alebo aj na tortu.Ked robím rezy na jeden plech,tak robím z polovičnej dávky,t.j. z 1/4 l vody a z 1 masla.
džús podľa druhu ovocia,žĺtky nedávam môžem potvrdiť je perfektná
@akeber ,D:)
Vnučka sa volá Júlinka.Dakujem za gratuláciu!
@hortenzia ,zdžusu je dobrá do ovocných koláčou.
@katkasaboova ,žltky v plnke zohrajú asi takú úlohu ako pri plnke robenej na pare.
Dakujem za komentáre.
vnučke prajem vela zdravíčka a nech sa darí celej rodinke
Mám rada tuto plnku,lebo sa dá v pohode aj zmraziť.Už som spomínala,že je to náhrada za plnku robenú na pare.