Dobry den, poprosim o radu. Zvazujem kupu pomaleho hrnca za ucelom varenia lekvaru, mate s tym niekto skusenosti?
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 112 najnovší komentár včera 23:40
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 112 najnovší komentár včera 23:40
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 29 najnovší komentár 4. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 278 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 112 najnovší komentár včera 23:40
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
mne sa pomaly hrniec na varenie lekvaru /ale aj zeleninovych natierok / velmi osvedcil, lekvar z neho je trosku redsi, dobry na palacinky alebo do jogurtov, ked chcem mat lekvar hustejsi, pol hodinku pred dokoncenim pridavam agar-agar, ovocie na noc zasypem cukrom a na druhy den varim do rozvarenia na vyssom stupni, potom prepnem na nizsi stupen a dovarim, hrniec neprikryvam pokrievkou,
ale da sa varit aj opacne, ako ukazuje pridany recept od novaj,
ked hrniec kupis, neolutujes, je vybornym pomocnikom v kuchyni najma v letnych horucavach, vecer ho nalozim, vynesiem na terasu /balkon/ zapnem a rano mame navarene, ja mam tieto hrnce tri, 6 l, 2,5 l a plochy a varim v nich vsetko,
zelam ti pekny den a uspesne varenie v pomalom hrnci ☺
pridavam link na mnozstvo receptov z PH
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
463 ... Švestková povidla od novaj
4 kg vypeckovaných švestek
80 ml octa
800 g krystalového cukru.
Necháme 12 hodin naložené, pak pomalíme bez poklice 9 hodin na LOW (Kenwood) a 3 hodiny na HIGH.
Po ukončení rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, horké naplníme do sklenic, proti plísni pojistíme lžící rumu, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 30 minut.
Po vychladnutí pěkně zhoustly, pomalíme celou dobu bez pokličky, krásně pomalu probublávaly a nikde žádné prskance kolem.
staci zamiesat 2-3 krat pocas varenia, ked kontrolujes var a hustotu ☺
pomaly hrniec ma velke mnozstvo vyhod, ktore su popisane aj tu na vareche, hrniec ma vela priaznivcov ale aj odporcov, najlepsie je si pomaly hrniec vyskusat a urobit si vlastny nazor :-)