Dobry den, poprosim o radu. Zvazujem kupu pomaleho hrnca za ucelom varenia lekvaru, mate s tym niekto skusenosti?
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 187 najnovší komentár včera 11:55
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Kokosové ježe naopak +video
- Nanukové rezy +fotopostup
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Rumovo-orechové linecké košíčky s parížskou šľahačkou
- Pečená bravčová panenka v slanine
- Obrátené hovädzie rezne so syrom +video
- Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom +fotopostup
- Kokosové ježe naopak +video
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
mne sa pomaly hrniec na varenie lekvaru /ale aj zeleninovych natierok / velmi osvedcil, lekvar z neho je trosku redsi, dobry na palacinky alebo do jogurtov, ked chcem mat lekvar hustejsi, pol hodinku pred dokoncenim pridavam agar-agar, ovocie na noc zasypem cukrom a na druhy den varim do rozvarenia na vyssom stupni, potom prepnem na nizsi stupen a dovarim, hrniec neprikryvam pokrievkou,
ale da sa varit aj opacne, ako ukazuje pridany recept od novaj,
ked hrniec kupis, neolutujes, je vybornym pomocnikom v kuchyni najma v letnych horucavach, vecer ho nalozim, vynesiem na terasu /balkon/ zapnem a rano mame navarene, ja mam tieto hrnce tri, 6 l, 2,5 l a plochy a varim v nich vsetko,
zelam ti pekny den a uspesne varenie v pomalom hrnci ☺
pridavam link na mnozstvo receptov z PH
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
463 ... Švestková povidla od novaj
4 kg vypeckovaných švestek
80 ml octa
800 g krystalového cukru.
Necháme 12 hodin naložené, pak pomalíme bez poklice 9 hodin na LOW (Kenwood) a 3 hodiny na HIGH.
Po ukončení rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, horké naplníme do sklenic, proti plísni pojistíme lžící rumu, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 30 minut.
Po vychladnutí pěkně zhoustly, pomalíme celou dobu bez pokličky, krásně pomalu probublávaly a nikde žádné prskance kolem.
staci zamiesat 2-3 krat pocas varenia, ked kontrolujes var a hustotu ☺
pomaly hrniec ma velke mnozstvo vyhod, ktore su popisane aj tu na vareche, hrniec ma vela priaznivcov ale aj odporcov, najlepsie je si pomaly hrniec vyskusat a urobit si vlastny nazor :-)