Dobry den, poprosim o radu. Zvazujem kupu pomaleho hrnca za ucelom varenia lekvaru, mate s tym niekto skusenosti?
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1025 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 634 najnovší komentár včera 18:36
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Opekance s makom -
Karamelové košíčky (šuhajdy) -
Jemné vanilkové pečivo s orieškovým krémom -
Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Jednoduchá orechovo-kávová torta -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
mne sa pomaly hrniec na varenie lekvaru /ale aj zeleninovych natierok / velmi osvedcil, lekvar z neho je trosku redsi, dobry na palacinky alebo do jogurtov, ked chcem mat lekvar hustejsi, pol hodinku pred dokoncenim pridavam agar-agar, ovocie na noc zasypem cukrom a na druhy den varim do rozvarenia na vyssom stupni, potom prepnem na nizsi stupen a dovarim, hrniec neprikryvam pokrievkou,
ale da sa varit aj opacne, ako ukazuje pridany recept od novaj,
ked hrniec kupis, neolutujes, je vybornym pomocnikom v kuchyni najma v letnych horucavach, vecer ho nalozim, vynesiem na terasu /balkon/ zapnem a rano mame navarene, ja mam tieto hrnce tri, 6 l, 2,5 l a plochy a varim v nich vsetko,
zelam ti pekny den a uspesne varenie v pomalom hrnci ☺
pridavam link na mnozstvo receptov z PH
diskuse.dama.cz/komunita.php/?od=0&d=5745...
463 ... Švestková povidla od novaj
4 kg vypeckovaných švestek
80 ml octa
800 g krystalového cukru.
Necháme 12 hodin naložené, pak pomalíme bez poklice 9 hodin na LOW (Kenwood) a 3 hodiny na HIGH.
Po ukončení rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, horké naplníme do sklenic, proti plísni pojistíme lžící rumu, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 30 minut.
Po vychladnutí pěkně zhoustly, pomalíme celou dobu bez pokličky, krásně pomalu probublávaly a nikde žádné prskance kolem.
staci zamiesat 2-3 krat pocas varenia, ked kontrolujes var a hustotu ☺
pomaly hrniec ma velke mnozstvo vyhod, ktore su popisane aj tu na vareche, hrniec ma vela priaznivcov ale aj odporcov, najlepsie je si pomaly hrniec vyskusat a urobit si vlastny nazor :-)