Ahojte šikovníci a šikovníčky,
chcem zavárať lečo a neviem v akom pomere donho dať cibuľu, papriku a paradajky. Prosím, pomôžte, ak viete. Dík
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 417 najnovší komentár dnes 18:02
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 417 najnovší komentár dnes 18:02
- Dorenika: Linecké 9 najnovší komentár 11. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 375 najnovší komentár dnes 18:02
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 4 najnovší komentár 3. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Tvarohový zákusok z lístkového cesta s penou +fotopostup
-
Tvarohový koláč s jahodami +fotopostup
-
Stopky z jahôd už nikdy nevyhadzujte. Spravte z nich tento jednoduchý sirup +video
-
Fazuľkový šalát s bryndzou +fotopostup
-
Lečo s hubami crimini pre dvoch +fotopostup
-
Savory burger s karamelizovanou cibuľkou
-
Thajské bravčové kúsky s rezancami
-
Tvarohový zákusok z lístkového cesta s penou +fotopostup
-
Nescafé rezy s tvarohom a jahodami +fotopostup
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke +video
-
Tvarohový koláč s jahodami +fotopostup
-
Baklažán plnený ryžovou zmesou
-
Slané tyčinky bez lepku z nalístkovaného cesta +video
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Jogurtové placky VIDEO
-
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
-
Pochutnáte si: 13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne
-
TOP rebríčky: Obľúbené jedlá, jednoduché koláče aj sviatočné zákusky. Varte a pečte podľa najlepších receptov uplynulého mesiaca
-
Recepty na domáci termix: Najjednoduchší len z 3 surovín, aj taký, ktorý chutí ako za starých čias
-
Rebríček TOP 15: Syrové batôžky, vyprážané pirohy aj domáca zmrzlina. Pozrite si najsledovanejšie májové videorecepty
-
Čistý pôžitok: 14 spôsobov, ako si vychutnať čerstvé jahody. Tieto nepečené dobroty vám nedajú spať
-
Zabudnutý klenot: Na špik kedysi naše babky nedali dopustiť. Dnes sa opäť vracia na výslnie. Je naozaj taký zdravý?
Moja kamáratka zasa iba na dno fľaše dá trocha cibule,potom papriku a paradajky ,trocha soli a tak zasterilizuje surové .Ja som takto raz skúšala,ale mne sa to nepáčilo.Ved každy si robí podľa svojej chutí a tak isto to musíš sama vyskúšať,čo tebe bude naviac chutiť. skúšala
5 kg tenkostennej papriky
2kg paradajky
Papriku posolíme,dáme na 10min dusiť-bez vody a bez oleja
pridáme paradajky a ešte 15 min dusíme.
Naliať do pohárov a sterilizovať 15 min na 85 C
ja robím len takto a tiež som spokojná,ale každému vyhovuje niečo iné,tak asi treba len vyskúšať a nájsť si to svoje.:-)
Mrazim take mensie porcie - tak pre 2 ludi, to mi akurat staci aj do gulasu :)
No a ako to robím ja?
Cca 2:1:0,5 (paprika/paradajka/cibuľa - váhovo). Papriku režem na drobnejšie, paradajku na väčšie mesiačiky a cibuľu tak stredne ;-)
Spravím si zmes soľ, trošku čier. korenia, peperon ako kedy poprípade papriku sladkú mletú a všetko rozmixujem s olejom. Soľ a olej je prirodzený konzervant. Ten zvyšok je iba dochucovadlo a efekt ;-)
To dobre premiešam a nechám na chladnom mieste odstáť 12-24 hod. podľa teploty. (zvyknem to robiť večer a ráno to dotiahnem)
Potom už iba dobre žmýkam a tlačím do pohárov. Ak je to fajne "nadupané", zalejem trocha šťavou čo ostáva.
Poháre som si umýval v umývačke aj vrchnáky a tak samo to aj končí. Sterilizujem v umývačke.
Inak ako v umývačke už ani nezaváram a všetko robím bez varených nálevov.
Kto je chlap nech otvorí ten vršok :-D
Kamarátka nerobí lečo klasické, ale pokrája paradajky, papriku, nechá povariť, zmixuje a tak leje vriace do pohárov a zabalí do deky. Výborné pod hocijaké mäso alebo niektoré druhy polievok a gulášu.