Ahojte šikovníci a šikovníčky,
chcem zavárať lečo a neviem v akom pomere donho dať cibuľu, papriku a paradajky. Prosím, pomôžte, ak viete. Dík
Diskusie
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 208 najnovší komentár včera 19:54
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 15 najnovší komentár 12. februára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 208 najnovší komentár včera 19:54
- Siisa: Vie niekto čo sú v skutočnosti kvasnice - droždie ? 10 najnovší komentár včera 11:06
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Elalea: Jazvečia masť 31 najnovší komentár 13. februára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 27 najnovší komentár 12. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 178 najnovší komentár včera 19:54
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 5 najnovší komentár 12. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 5 najnovší komentár 14. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jablkový koláč s orechovým a lístkovým cestom +fotopostup
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne +video
-
Fašiangové pampúšiky bez lepku z tvarohového cesta
-
Cestoviny zapečené so zeleninou a mäsom +fotopostup
-
Fánky +fotopostup
-
Sladké kolieska podľa receptu zo stredoveku +fotopostup
-
Farmárske šišky (Bauernkrapfen) +video
-
Medové jablkové krémové rezy +fotopostup
-
Kôprová omáčka so zelerovými fašírkami a s bezlepkovou knedľou
-
Jablkový koláč s orechovým a lístkovým cestom +fotopostup
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne +video
-
Valentínske krupicové srdiečka +fotopostup
-
Sladké ľúbostné listy +video
-
Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
-
Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Že vyšľahaná šľahačka do mrazničky? Aj keď to znie neuveriteľne, funguje to! VIDEO
-
Víkendové varenie: 10 receptov z kyslej kapusty. Klasické strapačky, ale aj netradičné rizoto či zemiaková roláda
-
Chutne a lacno: 15 tipov, čo variť týždeň pred výplatou
-
Na každý deň: 10 jednoduchých koláčov, v ktorých zahviezdia všetky vaše džemy
-
TOP rebríčky: Jablkové koláče, pagáče, koložvárska aj francúzske zemiaky. Pozrite si najlepšie januárové recepty, je tam všetko, čo máte radi
-
Porazte neduhy: Židovský penicilín, zázrak či bojovníčka proti chrípke. 11 receptov na polievky, ktoré liečia
-
Nehodí sa len na kašu: 10 receptov na nenáročné koláče z detskej krupice
-
Lákavé a lahodné: Recepty na najlepšie zákusky s bielou čokoládou. Na slávnostné príležitosti, aj jednoduché bez pečenia
Moja kamáratka zasa iba na dno fľaše dá trocha cibule,potom papriku a paradajky ,trocha soli a tak zasterilizuje surové .Ja som takto raz skúšala,ale mne sa to nepáčilo.Ved každy si robí podľa svojej chutí a tak isto to musíš sama vyskúšať,čo tebe bude naviac chutiť. skúšala
5 kg tenkostennej papriky
2kg paradajky
Papriku posolíme,dáme na 10min dusiť-bez vody a bez oleja
pridáme paradajky a ešte 15 min dusíme.
Naliať do pohárov a sterilizovať 15 min na 85 C
ja robím len takto a tiež som spokojná,ale každému vyhovuje niečo iné,tak asi treba len vyskúšať a nájsť si to svoje.:-)
Mrazim take mensie porcie - tak pre 2 ludi, to mi akurat staci aj do gulasu :)
No a ako to robím ja?
Cca 2:1:0,5 (paprika/paradajka/cibuľa - váhovo). Papriku režem na drobnejšie, paradajku na väčšie mesiačiky a cibuľu tak stredne ;-)
Spravím si zmes soľ, trošku čier. korenia, peperon ako kedy poprípade papriku sladkú mletú a všetko rozmixujem s olejom. Soľ a olej je prirodzený konzervant. Ten zvyšok je iba dochucovadlo a efekt ;-)
To dobre premiešam a nechám na chladnom mieste odstáť 12-24 hod. podľa teploty. (zvyknem to robiť večer a ráno to dotiahnem)
Potom už iba dobre žmýkam a tlačím do pohárov. Ak je to fajne "nadupané", zalejem trocha šťavou čo ostáva.
Poháre som si umýval v umývačke aj vrchnáky a tak samo to aj končí. Sterilizujem v umývačke.
Inak ako v umývačke už ani nezaváram a všetko robím bez varených nálevov.
Kto je chlap nech otvorí ten vršok :-D
Kamarátka nerobí lečo klasické, ale pokrája paradajky, papriku, nechá povariť, zmixuje a tak leje vriace do pohárov a zabalí do deky. Výborné pod hocijaké mäso alebo niektoré druhy polievok a gulášu.