Rôzne

Ľahký obed

mimka946 - fotkamimka946, 3. júla 2014

nech robim čo robim nemôžem najisť čo hladam..mam na mysli nejaku dusenu zeleninku s ryžou alebo niečo zo zeleniny na zajtrajši obed.Mam už dosť sýtých jedál hľadam niečo chutne a ľahké.dakujem ak mate nejaky overeny

@zareaguj


Diskusia k téme

perla61
mimka, zle hľadáš,je tu kopa rcp na takéto jedlá.Daj si do kolonky recepty zdravé recepty a určite si niečo vyberieš.Teda ak nechceš, aby sa to jedlo urobilo samo?!!?!
rulik
sama si už napísala, čo by to mohlo byť, suroviny o ktorých píšeš spojíš a máš rizoto, mäso nahradíš šampiónmi, hlivou, alebo pridáš inú netradičnú zeleninu(karfiol), čokoľvek na čo máš chuť a vytvoríš odľahčené letné jedlo, prípadne ryžu nahradíš Slovenskou ryžou alebo tarhoňou...
nadia56
 dadala.hyperlinx.cz/zele/zeleh.html...

tu najdes okrem pridaneho receptu - Zelenina s omáčkou tahini a česnekem - mnozstvo inych zeleninovych jedal, k nim si pridaj ryzu alebo kus-kus, prijemne hladanie, vhodnu volbu, uspesne varenie a dobru chut:-)
2010
Presne ako @rulik pise, zober vsetku zeleninu co mas doma pokrajaj na vacsie kusy, strc na plech poolejuj +ochut ako chces a daj piect ... a uvidis co sa stane na to recept nepotrebujes :-)



kuchticka
@2010 - taketo mozem kazdy den, ale ked to skonzumujem mam chut na rezen alebo daco pecene-grilovane. Nastastie sa viem ovladat a rezne robim iba raz do roka - na Vianoce.
Dobru chut prajem vsetkym co lubia zeleninu. Ja velmi.
sovka62
Aháááá, recept hľadáš! Myslela som si, že si ako ja, lebo zvyknem hľadať všeličo. Teda: u nás má všetko svoje stabilné miesto, načo si zaťažovať hlavu? Ale keď príde poštou napr. taká mentolová esencia v pomernej veľkej fľaši (teda k esenciám sa mi nezmestí), nahľadám sa ako pes a nakoniec ju náhodou nájdem až po čase, keď som už pripustila, že sa asi vyparila (aj s fľašou, hehehe). A mohla by som pokračovať, ale myslím si, že viaceré z vás to poznajú.
Tak len hľadaj, @mimka , na rozdiel odo mňa, ty určite nájdeš.
marikafil
ja zase v teplých dňoch ani veľmi nevarím - pokrájam zeleninu na úhľadné kúsky, pridám kukuricu (mrazenú alebo z konzervy) a trochu jogurtu alebo kyslej smotany - a je úžasný šalát. inokedy pridám aj zvyšok uvarenej ryže. skrátka, v lete netreba recepty, ale vlastnú fantáziu.
veronika353
Já jsem si na zahradě vykopala nové brambory,uvařila s kmínem a přidala cottage chesse pažitkový a k tomu okurkový salát s kořením tzatziki.Je to chutné a lehké jídlo.
hubata
Veru sezóna ľahkých jedál je tu: kuchárkam sa ani ťažké, zložité a kombinované veci nechce variť a stravníci to ani nevyžadujú. Na cibuľku hoď na kocky pokrájaný kúsok mäsa (to je jedno akého), postupne pridaj všetku aktuálnu zeleninu od najtvrdšej po najmäkšiu, pridaj bylinky a uvidíš ako ľahko to s chlebíkom zmizne z tanierov. Ak sa ti chce (mne nie) môžeš k tomu udusiť ryžu alebo uvariť nových zemiačkov. Ak máš z niektorej zeleniny veľké množstvo napr. z tekvice, urob letný prívarok, čo je tiež rýchlo hotové. A k nemu buď volské oko, párok alebo kúsok mäsa na šťave. A s prílohou tiež ako aj v prvom prípade sa nebabri: hladošom stačí kúsok chleba alebo zemiačiky uvarené na slano. Ak máte radi vyprážanú zeleninu (karfiol, brokolicu) tak im ju nevyprážaj vo fritéze, ale upeč v rúre.
Na čo sa ja teším celú zimu?
Uvarím v posolenej vode zelenú fazuľku. Medzitým si upražím strúhanku na troške oleja do chrumkava a zamiešam do tohto základu uvarené zelené fazuľky. Ovoňať kúskom masla, prisoliť a je to.

A takto by som mohla pokračovať donekonečna, veď je leto, treba ísť k vode, tešiť sa z vody a nie strácať čas pri šporáku.
katika13
skvelý letný obed je z paradajkovej polievky a k tomu opečenú celozrnú bagetku alebo toast. Hlavné je, aby polievka bola dosť hustá. Ja robím z krájaných paradajok od Podravky s bazalkou a oreganom a k tomu ešte hustý paradajkový pretlaka. Polievka úplne stačí a v lete zasýti. Alebo rýchle a ľahké sú cestoviny. U nás je veľmi populárna caponatta. Na horúcom oleji speníme na kocky nakrájaný baklažán, za stáleho miešania pridáme krájané paradajky s cesnakom a olivovým olejom od Podravky, ochucovadlo, sušené oregano a krátko povaríme. Uvaríme cestoviny podľa návodu a polejeme ich pripravenou omáčkou, posypeme ricottou a jemne premiešame. Podávame teplé s nasekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť všetkým