Varenie

Kysnutý kakaový závin

cynti - bez fotkycynti, 6. októbra 2018

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na nejaké tipy, aby som mala kakao v koláči tečúce a riedke:-) resptektíve, aby nebol koláč suchý. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

olinecka
Na Vareche máš veľa kysnutých koláčov, určite sa potešíš , vyberieš.
besna
Ahoj, v našej rodine sa to robíme nasledovne: kakao sa vymieša s cukrom, posypeme cesto a pokvapkáme to olejom, ale pokojne to vymiešaj s maslom a natri na cesto. Maslo dodá vynikajúcu chuť, olej zas zabezpečí trvanlivosť. Tak si vyber :)

besna
Jáj a ešte, som robila pár krát, pirohy, alebo croissanty s čokoládovou a visnovou plnkou. Uvarila som hustý čokoládový puding primiešala som nasekanú čokoládu, maslo a kakao, plus višne. Plnka bola primerane krémová.
viera1
@Besna (10.10.2018 23:20)

S týmto majú začiatočníci problém,lebo neodhadnú množstvo masla/tuku a potom sa im práši z pusy :-).Lepšie je maslo rozpustiť,nechať ho trošku ztuhnúť,rozotrieť na cesto,na to vysypať kakao s cukrom a zavinúť.
ivka1475
@Cynti

Ahoj, na dva záviny/200g jeden/ robím plnku z jednej kyslej smotany a 3PL kakaa, vymiešam,pridám troška cukru a je to super, nič nevyteká