Kuchyňa a vybavenie

Kvalitné panvice

elba - bez fotkyelba, 30. januára 2024

Ahojte, viete mi poradiť kvalitné panvice, najradšej kameninové, ktoré by vydržali dlhšie a boli by
odolné voči poškriabaniu? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Neviem s čím máš skúsenosti,ale u mna zatial vedie nerez. Mám aj iné a u všetkých je po čase vdiet opotrebovanie. Za 300 či za 900 kč, všetko jedno. nerez však stále svieti ako slniečko, a že toho už zažila( tá panvica).
Kedysi som hladala na e-shopu Lidlu - chcela som svetlú, no strávila som tam asi 2 hodiny,prešla okolo 400 druhov a nič nevybrala.To musíš vidiet na vlastné oči, chytnút do ruky, a hlavne , čo v nej chceš varit.Možností výberu je vela. Kameninové nepoznám, ale pre mna by asi neboly . (tažké ?)
mirop
kamenina je vlastne keramika, nedokazem si z toho predstavit panvice.... si si ista, ze hladas kameninove panvice? nemyslis zliatinu?
lianka
@ elba, ty zrejme myslíš povlak na panvici kameninový. Ja mám jednu rajnicu z Delimana, tá je výborná. Keď sa dá trochu oleja vôbec sa na ňu nechytá. Videla som už aj panvice s takým povlakom, ale vyskúšané ich nemám. Údajne že dno majú hrubšie z hliníka. Takže ťažké by nemali byť. Najlepšie by bolo zájsť do kuchynského obchodu a dať si poradiť predavačkou. Delimano predajne sú už tuším zrušené.
evanaaa
Kameninové z Delimana mám, povrch ak prejdete prstom, je drsný, ale ako spomína aj @lianka , nechytá sa na ne, ale prihára, ak sa nemieša (napríklad zemiaky pečené v rúre), ale tomu sa dá predísť. Celkovo sú dobré......a mám aj tie biele s keramickým povrchom, tie sú hádam ešte lepšie.
elba
Ďakujem vám všetkým za odpovede skúsim Orion predajňu
janger
@afataga (1.2.2024 09:23), nevies nahodou, z coho je ten keramicky povrch? Je to ozaj keramika? Lebo na ich stranke nemozem najst ziadnu informaciu o tom. Ziadne pribuzenstvo s PFAS? Ja sa tomu vyhybam :-).
Ked pojdem na SK, rada by som si kupila tu panvicu na lievance.
janger
@afataga (2.2.2024 12:35), dakujem za link. Islo mi hlavne o to, ze aky neprilnavy povrch maju tie panvice z Orionu. Ci je to ozaj keramicky povrch. Lebo vsetky tie teflonove povrchy nemam rada.
Vidim, ze na tie spominane panvice pouzivaju PFLUON ako neprilnavy povrch. Tak si musim pozistovat, ze co to presne je ;-).
Mam doma aj panvice s keramickym povrchom. Ale najcastejsie pouzivam nerez. Alebo aj starodavne smaltovane panvice este mam.
afataga
@janger (2.2.2024 23:28)

Podla toho clanku by to mala byt pomleta zula. Ak zistis nieco viac, budem rada, ak sa podelis s vysledkami vyskumu :-). Ja tiez najviac nerez, aj smaltovane su dobre. Keramicke su ale rozne, tam nie som si ista.
1x janger
janger
@afataga (3.2.2024 11:24), tie Orion panvice ( pri Grande je uvedeny antiadhezny povrch PFLUON. Tak som prisla na to, ze je to firma v Cine, ktora tieto povrchy vyvinula. Ak chces, pozri:
 en.pfluon.com/special-coatings/...


Pri mnohych panviciach s neprilnavym povrchom, nemyslim tym len panvice Orion, uvadzaju, ze je to PFOA free. Ale to je vlastne len na zaslepenie kupujucich, lebo PFOA je vlastne uz roky zakazane. Takze to je len logicke, ze PFOA uz v tom nesmie byt.
Ale PFAS nie je len PFOA...
afataga
@janger (15.2.2024 18:21)
Dakujem za info, diva svina sa v tom uz nevyzna :-). Ja tu panvicu pouzivam vlastne iba na vyprazany syr, na nerez sa mi lepi, ale rezne nie, zaujimave. A tu na volske oci par krat za rok, tak snad z toho neumrieme. Ked ides niekam na obed, netusis, v com varia.