Rôzne

Kurie oko

bejulienka - fotkabejulienka, 21. februára 2013

Poprosím o radu na kurie oko. Ďakujem krásne!

@zareaguj


Diskusia k téme

milad
V lekárni dostať náplasť s plstenými podložkami, celkom to funguje, len treba dodržať postup. resp. zopakovať v prípade recidívy. Alebo nalepiť plátok cesnaku naloženého týždeň v octe, alebo citr.kôra v octe- prilepiť na očko ;-)
bejulienka
náplasť, neviem či konkrétne tú, čo spomínaš Milad, sme už mali, pár minút držala a odpadávala a citrón sme dali 1x, teraz by sme mali mať pauzu 24h. a zase ho dať..zatiaľ však nevidím rozdiel..či nie je aj nejaký iný spôsob..ale zrejme ten citrón funguje, keď aj ty mi o ňom píšeš. Ďakujem
milad
...ja by som najskôr ten cesnak, zdá sa mi najúčinnejší. A s tou náplasťou máš pravdu, odlepuje sa, ale poisti ju ešte jedným leukoplastom a bude to ok, ak sa ešte pre ňu rozhodneš. Ešte odporúčajú masť s kyselinou salicylovou, no neviem posúdiť, nepátrala som po nej, vedeli by v lekárni. My sme po náplasti a cesnaku nepotrebovali už nič. A pozor na obuv. Ak sú oká z obuvi a budeš ju nosiť ďalej, urobia sa opäť.
bejulienka
cesnak ako? naložiť a potom ako? koľko nechať na nohe?ako opakovať?
milad
no ak ťa obuv omína, tak zvyčajne tam sa ti urobí to oko, najčastejšie na chodidle, keď je tvrdé a zle vyformované vnútro. Ten cesnak nakrájaj na plátky cca 2-3 mm, zalej octom na týždeň a potom prilož na kurie oko, prilep ho tam na deň, dva a sleduj, čo bude. Možno bude treba znova. Niekedy treba vymeniť denne, záleží ako veľké a staré to je. Niekedy, keď to kurie oko vylieza, tak má ako keby taký korienok, to je dobre, keď vylezie celé.
letisia
Keď som bola študentka, moja mamička mi vyliečila kurie oko na chodidle cibuľou. Nepamätám si ako dlho to trvalo, možno 2 týždne. Mala som ho už veľmi hlboké, staré. Na drobno pokrájanú cibuľu zabalila do gázy, priložila a zaviazala. Vždy na noc. Kurie oko celé potom vypadlo. Najprv bola po ňom diera, ale postupne sa zahojila. V lekárni dostať aj cibuľovú masť, ale tá cibuľa je asi účinnejšia.
 varecha.pravda.sk/recepty/o-cibulico-nielen-stipe-a-zapac...

 www.medzizenami.sk/krasa-a-moda/clanky/1453/Zaostrite-na-k...

 detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/koza/ine-zmeny/ako-sa-zb...
bejulienka
dievčatá, veľmi pekne vám Ďakujem, zajtra určite vyskúšam. Ste zlaté!:)
45678
@bejulienka mám osobnú skúsenosť s odstránením kurieho oka, v lekárni kúpiš Duoflex / cca 5 eur/ večer dáš kvapku na kurie oko, ktoré asi po minute úplne zbelie ráno nohy umyješ a zoškrabeš pemzou, záleží od toho, ako dlho máš problémy, podľa toho sa ho zbavíš, ale najpravdepodobnejšie to bude trvať týždeň. Vyskúšala som aj cibuľu, aj cesnak, aj thuju, dokonca kyselinu salicilovú, no až Duoflex mi pomohol zbaviť sa dlhopretrvávajúceho problému.
lubica99
kup si v lekarni FLEXITOL Heel magic. Ide o tycinku a funguje perfektne-mam odskusanu
helica
záleží od miesta, kde máš kurie oko umiestené, ak je na šľape, alebo pod prstami, pomôže šikovná pedikérka. Ja som sa trápila!!! s kurím okom presne medzi malíčkom a vedľajším prstom na nohe(presne uprostred). Po 5 rokoch vypalovania, zmrazovania a všetkých dostupných prípravkov z lekárne som nakoniec skončila pod skalpelom chirurga - jediná doposiaľ účinná liečba , no neviem dokedy?!
svetlana9
dievčatá - ak chcete navštíviť pedikérku - to kurie oko musí byť nedotknuté, koža nerozmočená, tvrdá - mozoľnatá. Mám klientku, ktorá mala kurie oko tiež medzi malíčkom a IV. prstom - postupne sme ho odstránili. Tiež sa trápila asi 5 rokov, vyskúšala aj vypaľovanie u kožnej lekárky. Veľmi sa bála ošetrenia, ale ani si nevšimla, kedy som jej ho odstránila. Kurie oko sa umúdrilo a už nevyrástlo.
mariaklara
Môj syn mal ísť za chirurgiu, na odstránenie veľmi veľkého kurieho oka, ja som mu to asi 2 - 3 týždne potierala šťavou z lastovičníka a tri dni pred zákrokom mu milé kurie oko odpadlo, takže vôbec tam nemusel ísť. Mne to tiež pomohlo, na prste som mala, potierala som si to a už mi to zmizlo.
bejulienka
ďakujem všetkým za rady, určite ich využijem .Kurie oko má dcéra, na chodidle zospodu medzi palcom a vačkom. Má ho už niekoľko mesiacov a dosť veľké. Nikdy sme takéto veci neriešili, preto ma prekvapujú vaše slová, aká je to pliaga. Dúfam, že ju vyhubíme. Ahoj
rudolf
Ahoj bejulienka a vsetci. Mozno vam poradim aj ja. Po x-tej navsteve u kozneho a vypalovania, bolesti a neprijemnych spomienok som na manzelkinu radu isiel k pedikerke. U nas v Prievoze v Bratislave som nasiel salon Krasne miesto a tam mi pani pedikerka velmi pomohla. Moje dlho osetrovane kurie oko pod prstami na lavej nohe mi osetrila, teda vybrala. Nic ma nebolelo, nepalilo ani nekrvacalo a domov som prisiel po vlastnych. Pani mi poradila co mam robit aby som uz ziadne kurie oka nemal. Kupil som si este u nej aj taku vodicku, co sa vola Tinktura na kurie oka, da sa to kupit aj v lekarni znacka GEHWOL, ze keby nahodou ale zatial (uz pomaly pol roka) nic. Ja radsej doporucujem navstevu poriadnej pedikerky ako kozneho alebo nejake domace recepty.