Varenie

Kto pozná anízové uši?

veve - fotkaveve, 5. decembra 2014

Ahojte! Nájde sa tu niekto, kto pečie sladké vianočné pečivo v tvare uška posypaného celým anízom?
Pamätám si z detstva, že som ich robievala s maminkou z takého riedkeho cesta podobného cestu na piškóty. Lialo sa lyžicou na vymastený plech posypalo korením a po upečení sa ešte teplé kolieska na jednej strane stisli a vzniklo uško.
Maminka už žiaľ nie je a recept tiež nie. Ak to niekto poznáte, napíšte mi, prosím, recept. Už niekoľko Vianoc sa ho snažím zrekonštruovať, ale ešte sa mi to nepodarilo...

@zareaguj


Diskusia k téme

veve
@gabriele moc ti ďakujem, toto vyzerá nádejne. Skúsim to aspoň z polovičnej dávky - na pohľad sa mi to cesto zdá podobné :-)
@pusta2 Štramberské uši to práveže nie sú, tie sme síce tiež v detstve robievali, ale do týchto anízových nešiel med a ani badián a ďalšie koreniny. No i tak díky, možno urobím aj tieto :-)
evanaaa
Jaj, prepáčte, ako sa mi to sem dostalo? To patrí do inej diskusie, prosím redakciu o vymazanie komentu.....dám ho tam, kde patrí :-)
danielas
ten rp od @gabriele mi veru pripomína anízové uši, ktoré pekávala aj moja maminka. Viem, že vykrajovala kolečká a hneď za horúca ako ich vybrala z rúry ich na jednom kúsku obvodu stlačila palcom a ukazovákom. A bolo uško :-) Asi vyskúšam toto cesto
Štramberské uši sú iné. Cesto je hodne tuhšie
lilinkalili
pre 3 -4 osoby

3 vajcia (/odvážiť so škrupinou/ ,rovnaké množdstvo práškového cukru,rovnaké množstvo hladkej múky špeciáL,tuk na vymasrenie plechu,aníz
Vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pridáme múku.Plech vymastíme a malou lyžičkou ukladáme kôpky cesta vo veľkosti
piškóty .Nechávame medzery lebo sa trochu roztečú.Každý kúsok posypeme anízom a plech dáme do vyhriatej rúry.Pečieme Asi 10 minút.Po upečení placky skrúcame do tvaru ušiek-

Zdroj :tuším recepzy zo života
piekjla som boli super

adula70
@veve

U nas sa tiez piekli anizove uska:
5vajec, 35dkg praskoveho cukru, 30 dkg hladkej muky. Vsetko spolu vymiesat. Cesto je riedke. Po kavovej lyzicke davat na plech, posypat anizom a piect. Este teple na jednej strane stisnut s utierkou - vznika usko.