Rôzne

Kráľovská svadba

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 29. apríla 2011

Priznajte sa, kto je zvedavý a aj napriek kritike sleduje obrad? Ja sa priznávam, že ÁNO:)))

@zareaguj


Diskusia k téme

ursula4
pozerám a je mi ľúto,že nepozvali aj nás varecháčov.Môžu ľutovať.
torticka
ano, a keď si pomyslím na svoju svadbu, pred koľkými rokmi to bolo?
havino
aj ja som pozerala,ale neskoro som prišla,až ked odchádzali na koči
mata3636
ja som pozerala od začiatku, aj som si poplakala a zaspomínala na tú svoju svadbu
abdul
Neslzím, ale ten Rolls-Royce bol nádherný.
kata50
Manželský pár bol nádherný a vysoko elegantný. A ich prvý manželský bozk ešte krajší. :-))
sandratamer
Bozk bol pekný, ale krátky, teda dva, ale podla mňa preto, že sa celý čas predtým v paláci bozkávali a už sa im nechcelo :-DDD
sladkacokolada
Ja nepozeram lebo som v praci,dostala som len telefonicky komentar (no nevolali mi z buckinghamskeho palaca). videla som len fotky a slza sa uz tlacila. nevesta krasna, aj zenich sa mi zda dostatocne ulízaný,tak nech im to dlho vydrží
tatranka
Srdce poteší vidieť dvoch krásnych ľudí v takomto nádhernom a pompéznom spojení.Sledovala som celý obrad a páčila sa mi ta chronologická presnosť a precíznosť.Všetko do bodky premyslené.Fandím tomuto mladému a vzdelanému páru.Nech sa ich múdrosť spojí do čerstvého a moderného závanu ....a do roka proroka...xixixi ))) a to je už ozaj prozaické.
evanaaa
Ja som chcela pozerať, ale bola som u lekára, škoda. Len na mieste nevesty - Kate- by som ináč nechcela byť, ak si pomyslím, čo ju čaká. To nebude mať žiadne súkromie, ale verejný život ľuďom na očiach a stále sledovaná......ľutujem ju.
vcelka
Nepozerám, neslzím, nevarím. Pracujem, tak nemám na takéto veci čas, ale ani záujem. Howgh!
slavicek
vcelka,ak pracujes a mas cas pisat na internet,tak tvoj zamestnavtel musi byt byt dobry clovek,lebo ja som sa po cely den v praci nezastavila,ale rada ba som si pozrela svadbu,tak ti aj zavidim
arasidka
Sedela som s čerstvo navareným obedom u mamy. Dnes som jej navarila čerstvé halušky s tvarohom a navrch - keď je už tá svadba-ťuháááája - veľkú lyžicu pochúťkovej smotanky. Vravím jej - keď máš chuť na slané, prisoľ si ich, slaninku ti nedám, lebo viem, že to tam nemáš rada, ak máš chuť na sladké, švacni si tam cukru koľko chceš - darmo kukáš na hostí, ani len ten pocheraj na dva prsty sa nám neujde.
Nuž čo, pekná bola , vravia že skromne odetá - ale ako to krásne k sebe pasovalo - jemná elegancia, štíhly driek - ten sa mi páčil najviac, a keď sedela rovno v kresle, bola radosť na ňu pozrieť. Sedela som , aj mama sedela a pozerali sme sa spolu.
"Prekristove rany, dzifča, čo to majú na hlave jaké šlochaune, šak to smíšno vypadá - kukny hentá, to má jelené rohy, alebo čo?"
A potom zahlásila - kukny na Betulu, keby ste ma trocha zrichtovali jak je ona, any by nás nerozeznali , a krema teho - já sem sa narodzila v marci a ona o mesác neskór - keby sa bola narodzila u nás, mohly zme sedzet v jednej lavici."

A ja som spomínala , každá línia princezninho tela mi niečo pripomenula. Tá štíhlosť môj vek devätnásť rokov . Biele šaty a kytica deň mojej svadby, v deň, keď som dosiahla devätnásť rokov a Vilkova uniforma mi pripomenula , že aj môj vyvolený nosil uniformu, ale v deň svadby si ju neobliekol.
Keď obaja vychádzali von z chrámu, spomenula som si, ako schádzame obaja po sobáši dolu schodmi a vonku svietilo teplé slnko a pred nami stálo čerstvo vyumývané auto a dvaja policajti v plnej zbroji, ani len tie putá a pelendreky im nechýbali a zrazu sa otvárali zadné dvere a oni nám dali pokyn: Nastúpte si prosím...":)))
Bolo to dávno, alebo toť pred pár rokmi? Pokým sa nepozrieme jeden na druhého, tak neveríme, že je to už tak dlho. Krásny pätnásty máj roku 1971!!!!O pol štvrtej poobede - a ja som sa narodila devätnásť rokov dozadu - l5. mája a just o pol štvrtej poobede.
A svadobné šaty mi ušila moja zlatá mama - podnes ich mám uložené a keď prídu občas vnučky, ej veru vidím, ako ten čas letí, tie staršie sa v nich už nestratia. A šaty sú stále ako nové, pretkávané zlatými niťami.... skoro ako naše vlasy - len farby striebornej. /A ja ho stále milujem, milujem, milujem ... kurňa, aj keď sme sa ráno povadili. /
trencanka
Arasidka, pekne si to napisala! Aj ja som spominala na svoju svadbu...Pozerala som v telke, tiez len uchytkom, mam to nahrate a ked budem mat chvilku cas, pozriem si to v klude cele a urcite si poplacem. Cim som starsia, tym ma tusim viac dojimaju taketo situacie.Ach, byt tak princeznou.....:))
vcelka
@slavicek ; mozno nedovidíš na hodiny, do diskusie som sa prihlásila 18.08, takže to už aj ja mám nárok na koniec pracovnej doby, alebo prestávku. Však ty píšeš hneď za mnou, tak čo mi závidíš? Vôbec tomu nerozumiem, ale však nemusím rozumieť všetkému... :-))
sovka62
Tak ja som si na svoju svadbu zaspomínala až pri tvojom príspevku, @arasidka. Do toho som sa vedela akosi lepšie vcítiť ako do tej kráľovskej parády. 43 rokov zmizlo ako zázrakom, spomínala som si, čo som si vtedy želala a aké mám veľké šťastie, že to, čo som čakala, som aj dostala. Keď priatelia ženili syna, mama zaželala ženíchovi, aby sa im manželstvo vydarilo tak ako nám, teda mne a manželovi. Skoro som to nepredýchala, netušila som, že je to tak očividné.
vcelka
Pardón, 17.39, to som sa pomýlila, ale všetko ostatné ostáva v platnosti. Jezibabka sa pýtala, či aj iní pozerajú svadbu. Tak som odpovedala, že nepozerám a nezaujíma ma to, aj keď chápem, že pre Britániu to je dôležitá udalosť. A aj pre romantikov celého sveta. Nie je ani dôležité, že ja ju nepozerám, ale chcela som ukázať aj odlišný prístup, než sa tu v diskusii "jednofarebne" spomínal. Koniec koncov minule sme slzili nad Narcismi a sjuz nás všetkých tiež dobre schladila, a to bola asi podstatnejšia téma, nie?
arasidka
včelička, nikto ti tvoj názor neberie. O pár minút začne hokej, Slovensko-Slovinsko, no čo už ....môj chlap je už vo vyčkávacej polohe a ja behám s prádlom ....a stav sa dozviem určite - keď to bude okolo mňa hučať ako v úli.


on: Kto to hraje?
On 2:Ony s nyma
On:Jaký je staf?
ON 2:Polčas začne za chvílu
On: Gdo to vede?
ON 2: Rozhodca
ON: Jak to skončí?
ON
: Jako ždycky - f šenku .....:))))
mata3636
joj, @vcelka , veď nebuď taká :)) my sme sa tu iba trošku zasnili, že aké by to bolo, byť na chvíľočku princeznou :))
arasidka
Mata, zasnili, zaspomínali.... aké to bolo, keď sme boli mladé, krásne,štíhle, plné entuziazmu a predstáv a krásnom živote, a dnes sme tak trochu bilancovali...:)))
janaja
Nenechala som si ujsť tú nádhernú udalosť ani ja. Krásna a milá nevesta /pôjde v charitatívnej činnosti v šľapajach Diany?/, ale aj ženích. Sú mimoriadne sympatickí a páči sa mi, že sa viac otvárajú verejnosti. Všetko bolo dojemné, citové, nech májú spolu krásny a dlhý život.
hubata
Ja som si pri ich svadbe spomenula na ich mamu, obyčajnú mamu - nie princeznú Dianu - istotne to aj ženíchovi prišlo ľúto že sa nemôže jeho mama tešiť z ich šťastia a byť s nimi v tento krásny deň....... Asi som radšej len obyčajná varecháčka.
evusik
no veru ani ja som tú parádu nepozerala... sťahujeme dcéru aj som zabudla že nejaká svadba je... až teraz keď už je všetko pobalené a čaká len na naloženie do auta a zajtra hurá domov, som si sadla k počítaču a hneď na mňa jukla svadba.... nevesta bola krásna, ženích dôstojný a svet sa točí ďalej :-)
kuchticka
Ja som nemala tak velku tuzbu vidiet svadbu. Stacily mi uryvky z televiznych novin. Ja tomu paru prajem vsetko dobre, aby ich spolocny zivot pretrval a nedopadlo to ako s Dianou. Vazim si ich rozhodnutie nemat okolo seba sluhov, kucharov, vratnikov atd. Rohodli sa, ze si chcu vsetko robit sami. Len ci jim to kralovska etiketa dovoli.
palokuchki
Joj ako som sa pobavila na vasich komentaroch. Hlavne ty @arasidka to vies dobre napisat. Svadbu som tiez nepozerala, tym casovym odstupom mi to uniklo. @tomas dakujem za fotky. Ja tiez zelam mlademu paru vela stastia a porozumenia. Dufam, ze budu spolu stastnejsi nez bola Diana s Karolom.
babidka
no , nepozerala som:-((( cele doobedu som pobehovala po vysetreniach a cakala som ....u internistky, u chirurga , u obvodnej...vsade maju sice TV ale ani jeden nebol naladeny na svadbu :-) ale zato som vecer pozerala na romanticky film "Kate a Viliam"....Moj drahy vsetko videl v TV novinach a tak mi zreferoval co si zapamatal:-)))))))) Takze som sa dozvedela ...takmer nic:-) Dnes si to popozeram niekde na internete .Neviete kde by som to nasla?
violetacamorova
@arasidka vďaka za komentáre od tvojej mamky, zasmiala som sa od srdca. Ja som bola v Škótsku v práci, nedávali voľno všetkým, ale keď som sa vrátila popozerala som si všetky správy a nakoniec aj BBC dala opakovanie obradu, tak som im bola vďačná. Špeciálne som sa nechystala nejako pozerať, ale bolo to krásne, dojímavé, nevedela som sa od toho odtrhnúť, a ráno opäť do práce, nuž čo, nech len sa im ich život vydarí a nech sú šťastní dlho dlho tak ako boli včera...
arasidka
Tak aby ste videli moju Betulu - mrknite sa do avataru - aj klobúk som jej dala na hlavu.Tróni pred našim letohrádkom na záhrade, ktorý postavil môj panovník cca pred 2O rokmi za výdatnej pomoci svojich poddaných, skromne, snažiac sa zastrešiť náš "príbytok na záhradné náradie". Táto 4 x 5 metrová vila sa nachádza v nádhernom "parku" pod úpätím Karpát, je obklopená hustým porastom jabloní zvaných Delícius a inšie, a pred vstupom do paláca z umakartu a nádhernými vodnými nádržami pod odkvapom, stojí vznešená, skutočne kráľovná záhrady - hruška. Celá táto paráda je dobre strážená hradnou strážou - kde velí ridžbek Alan a pre jeho mohutný vzhľad sa neopováži vojsť do stráženého objektu nikto okrem kráľovskej rodiny, vrátane niekoľkých priateľov, hlavne štyria mušketieri , ktorí prídu občas s princom Zdenkom na večerné rozjímanie v lone prírody pri bubnoch ,opekačke a flaške vína. Moja Betuška už na mňa čaká, koňa mám už osedlaného vo "foajé" nášho sídla a možno túto noc strávim s kráľovnou v jej kráľovskej komnate . Tak papaaa....
violetacamorova
Samozrejme, že som si pozrela aj všetko možné čo sa dalo na internete a večer ešte ukázali princa a Kate ako išli na večerný banket spolu Charlesom a Kamilou, ktorý sa konal v paláci " už len pre 3OO hostí ". Wiliam už bol v čiernom smokingu a Kate v bielych šatách dlhých po zem nádherná opäť ako popoluška. Wau!!!
sovka62
Arasidka, Betula nemá chybu, vyzerá náramne pohodovo tak voľne pohodená pod altánkom. Vieš, niekdy ti (v dobrom) závidím, že ju ešte máš a že si môžete spolu užívať.
arasidka
Sovka, čas sa nachyľuje, dennodenne jej robím spoločníčku, práve som od nej prišla, doobedu jej býva nekonečne zle, nízky tlak, bolesť hlavy, slabosť,závrate. Svoj každodenný režim už dobre pozná, vstane, obriadi sa, naje, pustí telku a už vrávorá, musí si ľahnúť. Jediné jej šťastie je - spí , spí , spí... A tak vartujem, lietam na bicykli a pokým je to možné, nechávame ju u nej doma. Bola teraz 5 dní u nás, ale náš život - dvaja chlapi a ja a pes, už i to ju zmáha, aj keď má k dispozícii moju izbu, kde je všetko čo potrebuje, aj telka. Ale rozhodne jej je lepšie doma, nemusím vysvetľovať. A tak zajtra navarím a futašujem s obedom k nej.A dnes sme si dali partičku žolikov - to miluje a je ochotná aj o polnoci rozohrať partiu.
P.S. a najväčšia sranda je, že ona sa s Betuškou podobá i v nonšalantnosti, pohybe, chôdzi, rovným držaním tela, nezohýba sa, aj keď sa opiera o paličku.Nuž čo, taký je život.
ola46
ja som to pozerala už od deviatej rano aby mi niečo neušlo.Tušim aj tie kone mali presne navičeny každy krok.Manželia boli krásni,ale každá nevesta a ženich su krásni,len každý nema na to tolko financií,ako mali títo dvaja.Uznajte sami keby sme mali tolko čo oni nepozvali by sme na svadbu všetkých varecháčov???? A možno by nas bolo viac jak ich.Ale bolo to fajn a super zorganizovane minutu po minute.Ktovie ako dlho nevesta nacvičovala nastup do koča v tych šatách?Alžbetka vyzerala lepšie jak Camila.Veľká dáma to uznajte.Pred 25 rokmi som sa aj ja tak šťastne usmievala jak Katy,no teraz už len spomínam pri fotkách.Ale o tom je život.Máme pekné 3 deti,ešte krajšieho vnučika a tešime sa.Ktovie či také šťastie čaká aj Vila a Katy.
arasidka
libina, vysvetli, nebuď škrob - si sa vydávala aj ty, alebo si bola priamo na mieste činu.
libina
no som sa vydávala 28.4. pred 27 rokmi a môj drahý mal vtedy narodeniny:-), tak sme priamo v Londýne oslavovali , ale
samozrejme , že spolu s davom :-)), bol to náš darček k výročiu,
bola super nálada