Rôzne

Kozlie mlieko:

ancicka - fotkaancicka, 23. apríla 2012

Pozorne som si prečítala diskusiu na tému "Piť či nepiť?Mlieko.
 varecha.pravda.sk/zazitky/pit-ci-nepit-mlieko-/974-clanok...


Posledný príspevok od @dads69.ma veľmi prekvapil,lebo čo tam píše,tak to som ani netušila,a ani nikde nečítala.

Mňa by vlastne zaujímalo kozlie mlieko.

Chcela by som vedieť Vaše názory a aké mate skúsenosti s kozím mliekom a taktiež ako prospieva zdraviu.

Počula som,že aj rakovina ,rôzné ezémi a alergie sa dajú kozím mliekom liečiť.

Budem vdačná za každý názor,skúsenosť a hociaký postreh,
Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

an3da
Aj u nás sa odporúča kozie mlieko že je dobre aj ako preventíva proti
rakovine, tiež aj po rôznych zákrokoch aby sa organizmus zotavil.
Okrem mlieka aj jogurt a syr, či tvaroh.
margaretka28
Asi pred 20 rokmi,sme aj my,teda moji rodičia chovali kozy.Sestra mala vtedy malé babätko,nedojčila,lebo nemala mlieko a tak prešla na umelú výživu,v tom čase to bol feminar,jej synček ale toto mlieko zle znášal a navyše bol stále chorý na priedušky a v nemocnici mu zistili alergiu na kravské mlieko.Predpísali mu dietetické mlieko proso-be,ale to sa vtedy dovážalo zo zahraničia a v lekárni ho nebolo,tak malý nemal čo jesť.Doktorka povedala aby skúsili kozie. Tak sa moji rodičia dali chovať kozy,malému mlieko prospievalo,aj priedušky prestali hnevať a tak ho vlastne sestra vychovala na kozom mlieku.Môžem povedať,že sme si naň zvykli všetci,normálne sme ho pili,varili sme z neho,robili tvaroh aj syr.Teraz už kozy nechovajú,synovec je už dospelý a teraz ked si dá kravské mlieko,nič mu nie je.V mojej rodine to teraz funguje tak,že manžel mlieko ani nič od mlieka nedá do úst,odkedy ho poznám,deti aj ja viac syry a kyslomliečne výrobky,puding a pod. normálne varím mliečne prívarky,ale manžel to neje ,tak niekedy varím na dvojo,deti si dajú občas kakao,zato krupicu by mohli každý deň.Samotné mlieko nechcú a ani nikdy nepili,všetkych som dosť dlho dojčila,predposlednú až 2 roky,preto im asi mlieko nechutilo,alebo nechýbalo.Asi toľko.
ancicka
@nadia ,vdaka za link.
Rada by som privítala aj názor ,či skúsenosť a posteh z užívanim od varecháčov.
domacapani
@ancicka : Z vlastnej skusenosti. Syn sa mi narodil s kojeneckym exzemom. Roky som sa s nim trapila. Ovsene vlocky, dubova kora, atd. od vymyslu sveta vsetko. Niekto mi poradil/citala som o kozom mlieku. A veru to jedine pomohlo. Vobec mu nevadila chut kozieho mlieka. Nepotreboval ho premenit na nieco ine. Pil vela. Sam sa chcel mat lepsie. A veru aj sa mal. Na exzem pomohlo. Drzim palce.
tinca
vraj aj herec J.Adamovič sa vyliečil z rakoviny vďaka koziemu mlieku
slavnicanka
Môžem len potvrdiť takmer zázračné účinky kozieho mlieka.Môj muž mal veľké zdravotné problémy s pankreasom,tak sme kúpili kozu pije mlieko a výsledky sú viac ako dobré.Predávame aj ľuďom ktorí majú zdravotné problémy ekzémy,choré žalúdky,a všetci si pochvaĺujú.A namiesto jednej kozičky,máme už dve dospelé,a dve malé kozičky z ktorých majú najväčšiu radosť naše vnučky.
ancicka
Dakujem vám za vaše názory.Bola som zvedava na skúsenosti tých ,ktorý kozičku majú,alebo kozie mlieko užívajú,úživali.
My sme si kozičku kúpili,kôli mojej dcere.
Ja som si marianne69,prečítala celúdiskúsiu a nesúhlasim s niektorími diskutujúcimi,že je mlieko cítiť,alebo,že je horké.
Hubata,tam pravdivo popisuje,že záleži aj od toho,ako kozičku udržiavate v čistote a čo spáša,alebo zožerie.
Moje mliečko je fajné sladké,varím z neho a vôbec nieje vidieť rozdiel.
Mne sa kozička nepasie,iba jej vždy dávam čerstvu trávu a senko.
gubics
Aj v Gréckej mytológii sa píše, že ZEUS bol vychovaný na kozlom mlieku !
Bohovia na Olympe snáď vedeli čo je dobré!
slavnicanka
jedna moja kolegyňa sa dušovala,že ona by kozacie mlieko ani do huby nedala,vraj by ho rozpoznala aj keby mala zmeravenú celú hubu,no skrátka že fúúúúúj.Ja som potom narobila kysnuté koláče,bola u mňa na návšteve spucovala ale 4.buchty a doteraz nevie ,že to bolo miesené s kozacím mliečkom.A že vraj rozozná:)))))
ancicka
@slavnicanka ,ja vždy vravím,že tý,čo toľko kritizujú,tak slušne povedná ,zbaštia všetko ,ked nemusia oni robiť.
A verím,že keby si jej bola dala mlieka do kávy,ani vtedy by to nezbadala.
mariaklara
@ancicka , môj zať chová kozy občas mi prinesie syr, alebo aj srvátku, z ktorej robím palacinky, mám tu aj recept. A z tej srvátky som miesila aj kysnuté koláče. No my v tom nevidíme rozdiel. Dokonca dcéra robí domáci jogurt. V sobotu predal jednu kozičku, (čo jej pri pôrode zdochlo malé), vraj pre chlapčeka, čo má nejaké zdravotné problémy. Verím, že mu to pomôže. P.S. Súhlasím s tebou, ako píšeš vyššie.
kuchticka
@ancicka , my sme doma kozu nikdy nemali a od pocuvaia ludi som "vedela", ze je to nie dobre, skor fuj. Ale teraz ako dospela a snad i trochu rozumna osoba prichadzam k nazoru, ze kozie mlieko a vsetky produkty z neho su istoiste zdrave. Viem, ze najma ludom co maju zazivacie problemi velmi pomaha. Zacala som si kupovat kozi syr a jem ho skoro kazdy den v roznych podobach-chuti. Manzelovi musim kupovat z kravskeho mlieka, on by to nejedol.
marcy
@ancicka ,srvátka z kozieho mlieka je vynikajúca na atopický ekzém na kúpanie....pitie srvátky pomáha pri strese,dáva do pohody žalúdok ( neurózy sú pliagy :-( )......kozička sa môže pásť voľne,obhrýza aj jedovaté,ale liečivé rastliny a tým v mliečku má zdraviu prospešné látky ( veď aj brečtan,či imelo sú jedovaté,ale zároveň liečia ).....robím syry,krupicovú kašu ,kakauko :-)))
marcy
ešte pridám skúsenosť,lebo robím podľa Teba aj maslo,tvaroh....všetky umelohmotné misky umývam s octovou vodou....perfektne sa zbavia typicky farmárskej vône ..... aj masnoty,keďže mliečko je plnotučné :o)
savrtica
@Mariaklara (25.4.2012 23:35)

dobrý večer, chcela by som sa opýtať, či ešte chováte kozy a či by sa dalo od Vás kúpiť mlieko? pozerám, že to je dosť starý komentár, ale ak by predsa, bola by som veľmi rada, nakoľko hľadám niekoho, kto by mi vedel ponúknúť kozie mlieko? a ešte otázka, odkiaľ ste? ďakujem za odpoveď, ak by náhodou..
ancicka
@Savrtica (4.11.2017 23:59)

áno ,chovam a ked si kliknete na môj nik tak je to tam všetko uvedená.Pozdravujem.