Varenie

Koláč s kompótom

vlasatka - fotkavlasatka, 21. júla 2013

Poraďte prosím recept na koláč, pri ktorom ide sladký kompót do
cesta - marhule, broskyne,tekvica na sladko ap.(nie na vrch). Mám
dosť zaváranín a rada by som ich takto využila. Dajte svoje overené
recepty.

@zareaguj


Diskusia k téme

tati2008
varecha.pravda.sk/recepty/jednoduchy...kolac/5955-recept.html
hubata
A ku koláču ponúkni džús s ľadom a mätou: rozmixuj zaváraninu, dolej minerálkou, prichuť medom, citr. šťavou a ozdob mätou a citrónom. Prídem ......
malusa
A rýžovy nákyp nemate radi? Na to sa kompót hodi.
vlasatka
ďakujem za tipy, určite vyskúšam, pretože takto tie kompóty, ktoré nik nechce zužitkujem. Ja ryžový mám veľmi rada, ale okrem mňa by to nik nejedol, preto ho nerobím. Naposledy som ho jedla na strednej, čo je už hóódne dávno.
slnecnicovka
@vlastka , až dnes som si spomenula, že som Ti chcela poslať výborný tip na koláč. Originálny názov je Broskyňové rezy ale funguje aj princíp - čo mám, to dám: 6 vajec, 350 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 150 g mletých orechov, 350 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, broskyne, šľahačka na ozdobu, 50 g na hrubo posekaných orechov. Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme vlažnú vodu, pomleté orechy, múku s práškom do pečiva a na koniec tuhý sneh z bielkov. Plech vyložíme mastným papierom, potrieme olejom a posypeme posekanými orechmi. Na orechy poukladáme nakrájané broskyne, ovocie zalejeme cestom, pečieme vo vyhriatej rúre. Upečený koláč vyklopíme, pokrájame a zdobíme šľahačkou.
Dobrú chuť!