Rôzne

Koláč pečený v mikrovlnke.

olga42 - fotkaolga42, 24. septembra 2011

Slubila som,že uverejnim recepty na pečenie v mikrovlnke.Kto ma zaujem nech sa pozre na Jogurtový koláč,da sa piecť aj v mikrovlnke aj v rure.Ako je uvedené v recepte.Podľa taniera crips sa vystrihne papier na pečenie vaščí kruh,na to sa dá cesto.pečieme 15 minut na programe crips.Kto ma zaujem rada poradím.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Ahoj Olinka, budeme radi takej praktickej veci akou je pečenie v mikrovlnke. Ten koláč musíš okamžite zverejniť v receptoch, nech nemusím hľadačťnaslinenú inkustovu čeruzku.
mery8658
Aj ja pečiem koláče v mikrovlke na funkcii GRISP v grispovej panvici ktoré sú súčasťou mikrovlnky ak má funkciu GRISP. Skúšala som aj na obyčajné mikro ale koláče sa mi videli také vysušené, na grispe sú ako keby boli pečene v klasickej rúre- panvicu malo kedy vykladám papierom stačí len vymastiť a vysypať mukou alebo strúhankou a podľa hrúbky cesta sa pečie 8-15min. A ak môžem poradiť netreba žiadné mimoriadné recepty ja pekávam skoro všetky hrnčekové recepty len množstvo si upravujem podľa veľkosti panvice. Milé varechačky netreba sa báť mikrovlnky treba skúšať aj keď sa niekedy niečo nevydarí - je to veľmi rýchle pečenie a mam taký dojem že aj úspornejšie na energiu. Mile rada by som aj pridala niejaké recepty ale neviem to, ani stiahnuť fotky neviem som ráda že som schopná sa aspoň do diskusii zapojiť.
olga42
Mery8658.ďakujem nemusiš fotoť stači ak napišeš recepty budem aj ja vdačná aj ďalšie varecháčky.Napíš pozdravujem ťa.Veľmi so ma potešila aj poradila.
mery8658
Olga42, budem sa snažiť napísať niejake recepty ale nieje isté kedy to bude. Hanbím sa sama pred sebou keď tu vidím ako aj staršie varechačky vedia narábať s PC a aké krásne recepty pridavajú. No a k tým koláčom tak včera som piekla v mikrovlnke klasicky koláč s kyslého mlieka a ešte rýchly makový koláč s broskyňami s Varechy ktorý tu prídala Diabambulka, 31. januára 2011, ale na vrch som dala šľahačku zmiešanú s kyslou smotanou+van.cukor a postrúhala čokoládu. Nakoľko panvica grisp je okrúhla tak koláče po úprave vyzerajú ako torty. Na budúci týždeň bude mať premieru tvoj jogurtový koláč, však je krásny a určite aj chutný. Prosím Ťa a máš niejake skúsenosti s pečením na obyčajnom mikro, lebo ja som skúšala piesť bábovku v silikone bola super ale po niekoľkých mínutach vyschla/stvrdla/ tak už som viac na mikre neexperimentovala.
olga42
mery8658.Ja pekávam babovku v miske s janskeho skla,tiež som našla jeden recept že sa má piecť 15 minut a tiež babovka stvrdla,ale keď som skusila na 8 minut piecť a potom 5 minut nechála vo vypnutej mikrovlnke bola dobrá .Piekla som jt tak,že som formu položila na sklený tanier čo j v mikrovlnke,zapla nadstavila na 8 minut a zapla ako keˇk sa varí alebo zohreva.pordravujem ťa olga.
letisia
Teším sa na vaše recepty. Vytvorím si v mojej KK časť Mikrovlnka.
mery8658
Olga42, skúsim tu bábovku podľa Teba, ale aj tak vidím že máme toho dosť spoločného - mikrovlnka, jaternicová kaša a po včerajšku aj smotanové halušky. Teším sa na ďalšie Tvoje príspevky.
gabi58
Aj ja mám tanier GRISP, ale je nizky, ako v nom pečiete, aby sa vám cesto z neho nevylialo ? Výšku má 2,3 cm.
olga42
gabi58 ja si vystrihnem s papiera na pečenie podľa taniera grips kruh vačší o 3cm na platnu dán kvapku oleja aby sa prilepí a držál a dam cesto napriklad na mriežkový koláč.rozp.300g pol.múky,1lyžička praš.do pečiva 2 lyžičky kakaa,4lyžice mlieka,1vajce,150gmasla-hera.vypracujem cesto.Zabalím do folie dam do chladničky na1hod.postupujem ako pri mrežovníkovom kolači.
olga42
Ešte som zabudla vrch potrem žltkom a pečiem na frunkcii Grips 10min.
mery8658
gabi58 tie taniere sú všetky rovnaké 1x sa mi stálo že mi trocha pretieklo ale nič hrozne sa nestalo však zostalo na spodnom sklenenom tanieri, ale tak rýchlo sa to upečie že ak rastie tekuté cesto tak už je aj dostatočne tuhe tak už nevyteka, ale recept si musíš dostatočne upraviť k veľkosti panvice. ja nedávam na spodok ani papier len vymastím a vysypem ani nie múkou ale strúhankou. Minule som hľadala na internete či dostať náhradne panvice tak som našla a sú aj mänšie ale aj vyšie ale aj dosť drahé, tak ak budú zvyšne eurače tak si objednám a vysoký na tortu. Neboj sa skús upiesť len niečo jednoduché napr. s kyslého mlieka od polovičnej dávky a daj vedieť ako to dopadlo. Ja keď sa naučím prídavať recepty tak dám tu zopár. Ja som mala kuch. knihu pri mikrovlnke tak prvé koláče boli s nej.
olga42
mery8658 .Prosím buď taká dobra pošli mi adresu kde možem objednať platnu Crisp nemožem to nikde nájsť.Srdečne ďakujem.