Kuchyňa a vybavenie

KitchenAid robot

martinale - fotkamartinale, 21. marca 2016

Ahojte varechaci.,. Prosim Vas mate niekto robot Kitchenaid? Ak ano ako sa na nom pracuje a ci dokaze vymiesat 2 bielka na sneh a aj cesto na chlieb z 1kg muky .Dakujem za radu a skusenost..





Y

@zareaguj


Diskusia k téme

lucka555
len veľa ľudí pozerá na testy ako teľata a vôbec si nepozrie čo hodnotili a či nás vlastne pri ňom zaujíma.. napr taký výkon stroja a model (lebo napr. dtest rád porovnáva najslabší ipad s najnovším samsung tabletom.. to len na porovnanie ;)) a nie KitchenAid nevlastním..
bubaya
Veľa ľudí si ale myslí, že keď je niečo 10x drahšie, je to aj 10x lepšie. Bohužiaľ to tak nie je, jednoducho to nie je možné. Tie stroje furt robia to isté - miešajú, šľahajú, sekajú.....atóm s tým nerozbijete, hoci niektorí nutribulovia to sľubujú na molekulárnej úrovni.
katka78
@bubaya Nie všetko, čo je drahé je aj kvalitné. Na druhej strane kvalitné býva často drahšie, pretože trvácny a odolný materiál stojí jednoducho viac. Tiež treba rozlišovať aj medzi cenou a hodnotou.
ildiva
Ja mám, je perfektný, kúpila som si ho cez nemecký e-shop a bolo k nemu príslušenstvo zadarmo v hodnote asi cca 150 €.
bubaya
@Katka78 (22.3.2016 15:03)
Pre mňa je hodnota to, či ten stroj za 100 euro urobí 10x viac roboty, alebo ušetrí 10x viac času, alebo či na linke vyzerá 10x lepšie ako ten za 10 euro. Lebo ak nie, tak sú to vyhodené peniaze. Kúpila som si kedysi taký drahý stolný mixér svetovej značky, okrem varenia a pečenia dokáže všetko. Ale bol tak náročný na zloženie, rozobratie a čistenie, a zaberal toľko miesta, že už odpočíva v pivnici. Odvtedy dávam dobrý pozor, za čo vyhodím peniaze.
ildiva
@Katka78 (22.3.2016 15:03)

Hej , ono je to skutočne tak, pokiaľ máte financie a chuť kupovať každé dva roky nový, tak potom stačí aj lacný. Lebo v lacných sú plastové ložiská, ktoré veľa nevydržia. Tiež som mala veľkú dilemu keď som si ho kupovala a neľutujem. Treba sa opýtať aj tých čo tie lacné servisujú.
janike
2 bielka vyslaha v pohode, a chlieb robievam 1,2kg a v pohode vymiesa. A vela inych veci dokaze, hlavne prislusenstvo k nemu je rozsiahle. Ano je podstatne drahsi ale je krasny :-) a hlavne aj dobre sluzi, mam ho uz 2roky a max. spokojnost
katka78
@Bubaya (23.3.2016 09:58) presne o tom hovorím, cena je jedna vec, hodnota druhá. Pre mňa je hodnotou napríklad výkon, funkčnosť, úžitok. Pomocník pochovaný v pivnici - to sú zbytočne vyhodené peniaze, či už je drahý, alebo lacný. Potom ale problém nie je v cene spotrebiča, skôr v neuváženej kúpe. Stáva sa. Dnes je na výber tých robotov viac, príslušenstvo majú tiež pomerne bohaté, každý si musí pred kúpou ujasniť na čo chce prístroj používať, ako často atď., podľa toho vybrať. Kto mieni piecť celý rok len bábovky, mal by voliť iný typ prístroja, ako ten, kto denne miesi tuhšie cesto na chlieb, strúha, melie a pod. Načo platiť za niečo, čo nevyužijem, alebo naopak kúpiť poddimenzovaný spotrebič, ktorý nedokáže uspokojiť moju potrebu? Máš absolútnu pravdu - treba si dobre rozmyslieť, na čo človek vynaloží svoje peniaze.
@Ildiva (23.3.2016 15:28) KA považujem za dobrý prístroj, najmä pre jeho výkon a životnosť. Nech ti teda dobre a dlho slúži!
@martinale autentické informácie a praktické skúsenosti majiteľov KA nájdeš napríklad aj na Facebooku, v skupine Vaříme s KitchenAid:  www.facebook.com/groups/VarimesKitchenAid...

Držím ti palce, aby si si vybrala k spokojnosti.
1x bubaya
isazkycom
KitchenAid by mal byť kvalitný robot. Pravidelne vyhráva v nemeckých testoch a to už niekoľko rokov. Je to ale samozrejme o tom, kto čo a v akom množstve robí, takže celkom individuálne. Osobne mám lacnejšie Bosch MUM57860 a som spokojný. Inak tu je napríklad test robotov, ak by niekoho zaujímalo:  www.testkvality.eu/test-kuchynskych-robotov/...