Kuchyňa a vybavenie

KitchenAid a strojček na cestoviny

babidka - fotkababidka, 10. januára 2011

Má niekto skúsenosti so strojčekom na cestoviny k robotu KitchenAid Artisan? Chcem si ho k robotu dokúpiť a chcela by som vedieť, aké máte s ním skusenosti . Ako sa s ním pracuje , čo všetko dokáže ... trošku som bádala po nete ale veľa som toho nezistila....

@zareaguj


Diskusia k téme

zirafninka1
Mat tak aspon jednu skrutku z KitchenAid :)) Trosku ti ho zavidim. Trosku dost :)))
babidka
Ja som ho tak zavidela dcere :-)no a som z neho este stale vo vytrzeni - je to uzasny strojcek:-))))
sovka62
Tak som si ho vyhľadala, aby som vedela o čom je reč. Vyzerá naozaj zdatne a zdá sa mi, že je hoden tých peňazí, čo zaň pýtajú. Keď mi vypovie moja nie veľmi vydarená päťročná Eta, to bude zrejme aj moja voľba. A ten slížikový nástavec by zaujímal aj mňa, veľa som sa o ňom nedozvedela.
marianne69
...joooj,babidka akurat som ho pozerala na googli a nasadila si mi chrobaka,v UK stoji £ 556...je nad cim uvazovat aj food procesor je perfektny stoji £273.Ale ta kopa penaziiii....:-)
babidka
Co sa tyka ceny , niekedy staci byt trpezlivy a pockat si ne specialnu akciu /ako som to urobila ja../:-) no ale co moj strojcek na cestoviny? mozno varechacky spoza oceanu ...?
frezia68
Ak si dobre pamätám,taký má @honestka ?To bol od Ježiška?Asi je nový,keď si ešte vo vytržení :-)))))) je krásny a veľký.
trencanka
Kitchen Aid je super vec. Pred Vianocami mali akciu nan za 390eur, ale boli pribalene len 3 zakladne slahacie a hnetacie metly. Az mi srdce stislo, svagrina ho objednala cerveny! Ja mam Bosch mum 8400 ale este v tej sialenej cene. Teraz isli ceny robotov dole! Ked pojdem o 15 rokov do dochodku, tak si kupim Kitchen Aid ale profi!
janger
Osobne skusenost s tym nemam,@babidka. Pozri na you tube. Je tam viacero filmov. Osobne skusenost s tym nemam, zial. Si spokojna? Dobre ti zvladne kysnute cesto? Je dostatocne na to silny?










babidka
dakujem @janger , uz som o trosku mudrejsia :-) ano , je dost silny a bez problemov vyhnetie z 1 kg muky cesto na chlieb ci kolace a ani sa nezadychci:-)No a zo vsetkych robotov co som kedy videla ma najjednoduchsiu manipulaciu...
honestka
@babidka , budes velmi spokojna! Kolko mas Wats? = Ano, mam doplnky k mojmu stroju a zo zaciatku som si myslela, ze chcem vselico, po skusani som nakoniec ostala pri par veciach, ktore ozaj vyuzivam. strojcek na cestoviny mam teraz len trojdielny, pretoze ten cely set (6x-ktory stoji skoro ako stroj- a robi aj ravioli) som nevyuzivala a kedze som bola zvyknuta roky na ten rucny taliansky, tak tento set mi splna poziadavky. Dalej Vyuzivam mlynceky na maso, ktore sa zomelie v momente a tiez nastroj na klobasy). Neviem, co by si chcela vediet viacej a hlavne konkretne o ktore nadstavce cestovin sa zaujimas, pretoze je ich viacej, zalezi ci ozaj chces doma vsetky typy ako napr. makarony krajat. Ja najcastejsie robim zakladne (lazane, linguini, spagety, fetucine) slavnostne nitovky si krajam rucne. = S tymto strojom sa pracuje velmi dobre, ked si nan zvyknes aj rychlost si budes moct menit, je spolahlivy a silny. Ak chces, mozes ma kontaktovat cez skype.
dogagador
kitchen aid-y su rozne, podla toho je aj cena. oni vyzeraju rovnako, ale maju rozne vykony. ja mam classic, dalsi je artisan, potom este cosi a posledny - najvykonnejsi je chef. moj classic mi urobi vsetko, co potrebujem, ci uz sneh, slahacku, kysnute cesto, alebo medove, proste vsetko a je uplne dokonaly. z nastavcov mam struhace, tak tie su riesene dost nepohodlne a samotne struhadla nie su na jemne struhanie vhodne. a teraz to najlepsie - cena: baby, nekupujte tie stroje tak sialene predrazene!!!! stoja od 190 USD do tusim 400, ale skuste si to preratat na libry, ci eura a zaplacete! ak sa to da objednat cez ebay.com, tak chodte na to, aj s postovnym vas to vyjde lacnejsie. tie masiny su nezmary, tento budem mat asi az do smrti.....vsetky nastavce stale dostat, je to stale ten isty system uz nekonecne roky a este dlho bude. nie je porblem s nahradnymi dielmi, s nicim. len nedavajte slahacie a miesacie metlicky do mycky a budete spokojne, nidky ine nebudete chciet.
babidka
@honestka , dakujem! moj ma vykon 300W ale vidim , ze mne uplne postacuje . U nas je v ponuke zatial iba ten strojcek co pouzivas asi ty - na lasagne a rozne rezance. Skype mam teraz "hluchy" :-) ale ked to konecne opravia , tak sa s tebou spojim .O kolko hodin mas menej ako my?
@dagagador , ja som ho kupila cez internet za dobru cenu a pridavne strojceky mienim kupovat tiez tam , kde nestoja cely majetok :-) Je pravda , ze u nas stoja vsetky tie strojceky neskutocne vela penazi - nielen KitchenAid....
babidka
dakujem! Ked uz som si pozrela tie videa co tu dala @janger ,tak som dnes skusala vymiesat aspon cesto na lasagne / inak ho robim rucne tak ako aj vsetky druhy rezancov // a bola som ohromne prekvapna . Cesto zo 4 vajec mi vyhnietlo uplne do hladucka asi za 3-4 minuty a bolo absolutne dokonale :-) ani som tomu sama nechcela uverit ....bezne toto cesto rucne hnetiem asi 15-20 minut a to ma uz ruky bolia:-((
hannah22
gratulujem k takemu strojčeku, uvažujem o niečom, čo zvládne bez problémov 1 kg múky , ale tá cena, tak dobre vyber .... :))
honestka
@babidka : hodinovy rozdiel mame 8 takze si ich musis pripocitat. = A vykonnost tychto strojov je ozaj neprirovnatelna k inym, cize aj tvoje cislo je velmi dobre. Vela rokov sa robili vo vykone 250-300 to len teraz zacali rozvijat dalej, ale tie vysoke su uz ozaj vhodne na velke kuchyne, ktore produkuju vela. aj tu sme o stroji hovorili, mozes nakuknut. == varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorec...
== Ja som predtym roky mala Braun so vsetkym a veru dodnes mi orechy nezomelie ziadny tak ako on, pretoze tu snad ani nepoznaju mletie orechov ci maku a tak aj tie struhace z KitchenAid su tak vhodne na zeleninu a syry, nic jeme sa neda pomliet. tak isto som nebola spokojna s mlyncekom na kavu, mam radsej samostatny. Budem sa tesit, na spojenie cez skype. pozdravujem ta a tesim sa s tebou.
marianne69
Tak ja som si to svoje cervene ferarri do kuchyne @babidka uz vyhliadla kitchenaid artisan-candy apple.Stoji £376 a prislusenstvo£147.Tolko som bruzgala po nete az som cosi nasla.Laska na prvy pohlad:-))))
janger
A ja uz som bola nacisto rozhodnuta pre Kenwood!.... A teraz zase zacinam pochybovat :-)))! Mne sa zdal ten vykon motora 300W trochu nizky (Kitchenaid). Ale som sa docitala, ze to je porovnatelne s tymi strojmi, co maju vyssiu wattaz. Kitchenaid ma 'priamy pohon' a tie ostatne roboty 'nepriamy'. Takze to pracuje na trochu inom principe....Aj Bosch MUM86A1 sa mi dost pacil...
babidka
@marianne - aj moj je cerveny :-) a dcerin tiez:-)))) ale ako som pozerala na strojcek co ma @honestka , tak aj vanilkovy je pekny:-) @janger , moj manzel je strojar a ten vravi , ze to je dokonale premysleny stroj ktory je postaveny na jednoduchom principe a preto je taky dobry:-) Prakticky sa v takmer nezmenenej forme vyraba uz 80 rokov a to svedci o tom , ze MUSI byt dobry:-)))) Aj ja som uvazovala jeden cas o Kenwood-e lebo podla uzivatelov je kvalitou na urovni KitchenAid-u .Ma modernejsi desing a v Europe ma aj nizsiu cenu .takze tu uz ide iba o to ,co sa komu paci a aku sumu je ochotny zaplatit :-)
babidka
Chcem vam povedat vsetkym , ze cakala som ze bude dobry ale je este lepsi :-))))) Stale peciem a uz mam v mraznicke pekne zasoby peciva co nestihame pojest . v jari ked zacne praca v zahrade a okolo hydiny sa vsetko urcite zje :-)))))
renatato
Tak po KitchenAid tuzim uz velmi dlho a uz asi prisiel cas si ho kupit. Nedate tipy na stranky, kde su nejake fajn ceny?
babidka
ked si ho chces kupit , tak sa oplati pockat na nejaku akciu .....Ja som svoj kupila za 390 € :-)))))
renatato
babidka, dakujem za tip! Povodne som rozmyslala nad pistaciovo-zelenym, ale vcera som videla aj oranzovy a aj cerveny je super, tak teraz dilema, ze ktory :o) Su uplne uzasne!
babidka
a potom nim budes posadnuta ako ja :-))))) stale peciem chlieb aj pecivo , miesim v nom vsetko - linecke cesto , pate brise , rezancove cesto, piskotove ....je doslova uzasny!
renatato
babidka, tak objednany, hladala som lepsie ceny, a bolo to okolo 450-500 EUR na SR, tak som nakoniec nasla jednu nemecku firmu a mali speci akciu aj s prislusenstvom - sekacik na maso, na zeleninu, sklenenu nadobu, deklik na kovovu misu a lis na kolaciky v novej limitovanej farbe Liebesapfelrot (taka cervena s melirovou upravou) za 629,-. Sice dost, ale vsak je na cely zivot a uz nemozem ani dospat, kedy prvykrat vyskusam :o)
babidka
ej , ako sa tesim s tebou :-)))) Ja som ho kupila od jednej francuzkej firmy ktora ma aj stranku po slovensky .teraz zhanam v nejakej slusnej cene ten strojcek na cestoviny a ine prislusenstvo :-)
renatato
Tak uz ho fesaka mam doma... a bude to laska na cely zivot :o) Ma krasnu cervenu metalizu! Uz sa tesim na vikend, ked bude viac casu ho vyskusat :o)
streethawk
Ahojte, ja som včera obdržal Kitchenaid 5k50 Professional, je to darček pre manželku cukrárku, je z jeho zjavu úplne unesená, len ešte musím dnes kúpiť redukciu z anglickej zástrčky na EU zástrčku, stojí cca. 4eur-á ;-) Inak vyzerá fakt super...
Je to presne tento:
 images.izideal.com/img/product/10056748/l/fr/kitchenaid-mu...


A navyše som objednal verziu s jednou nerezovou nádobou a vrchnákom, takže máme dve nádoby a dva vrchnáky, čo sa celkom hodí...Dnes ho odtestujeme a dáme vedieť...
Tu sa dá kúpiť aj u nás:
 www.rosler.sk/page2358sk.html?l1=216&l2=228...

Len je tam pridrahý, mne sa ho podarilo z Anglicka objednať za 550EUR vrátane poštovného, vo štvrtok minulý týždeň som objednal, včera na obed sme ho mali doma... ;-))))
babidka
tak to manzelke gratulujem :-) po mojich skusenostiach s Artisanom viem , ze ako cukrarka urcite oceni jednoduchu manipulaciu a aj silu a rychlost - ja ho mam uz par mesiacov a este stale ma nadsenie z neho nepreslo ;-)
streethawk
Presne tak, už pri prvej torte si ho veľmi chválila, prvý krát miešala krém v stroji, doteraz vždy ručne, klasický mixér jej také množstvo neutiahol... ;-)) Sme nadšený obaja, nielen manželka ... Pekný deň
monika29875
Ja som si ho prave pred tyzdnom kupila a urcite budem dokupovat nadstavce. Teraz sa ja opytam- uz ste skusali ten nadstavec na cestoviny?? Daju sa tam spravit aj nase domace slize a rezance do polievky??
Dakujem a zelam pekny den.
havino
@babidka , dúfam, že komentár nájdeš, včera som tu prelustrovala všetky diskusie ohľadom Artisanu, nastal aj u mňa čas rozhodnutia, idem si ho kúpiť. Mám otázočku na teba, do dnešného poobedia som bola rozhodnuta pre Artisan, volala som s jedným obchodníkom a ten ma presviedčal na ten profesionalny

 bbq.sk/sk/produkt/5584-kitchen-aid-profesional...


viem obchodník, snažil sa, ale čo mi povedal na to sa ťa chcem spýtať, vraj u Artisanu sa musí metlička nejako nastavovať, lebo že jeho manželka ho má a už by ho nechcela, (chcela by vraj ten profi), pretože pri miesení sa jej rameno nadvihuje, vraj si to ona nevie nastaviť na ňom či čo a nadvihuje sa jej, povedz mi prosím ťa k tomu niečo ty, máš skúsenosti s ním, aj by som Ti správu, ale tam sa nedá pridať link, tak by som to musela aj tak písať tu.
babidka
Mila @havino ,pravdupovediac - neviem o com ten obchodnik hovoril .-) Slahaciu metlu aj hak na miesenie tazkeho cesta / napr.chlieb/ sa tam jednoducho vlozi a pouziva . Nic mi nedviha , nic nehapruje . Stroj bezi bez akychkolvek problemov . Profi stroj nemam a tak nemozem porovnavat .Pozri si komentar od @streethawk , ten ho kupil manzelke a nelutuje . Ucite je vyborny . Mozem porovnat iba ak cenu - a v teju je rozdiel dost velky .No a ak obchodnik citi prilezitost prilepsit si - preco by ti nenukal vacsi , silnejsi a drahsi pristroj ? Ale naozaj ho potrebujes? Si profesionalna cukrarka alebo kucharka ? Predpokladam , ze asi nie :-) Dalsia nezanedbatelna vec - cena prislusenstva . Ak si budes dokupovat dalsie doplnky - mlyncek na maso ,strojcek na cestoviny , struhadla na zeleninu a orechy , odstavovac - to su dalsie a vobec nie lacne pomocky . Predpokladam , ze aj tie budu v tom pripade ovela drahsie ako u Artisanu . A u toho to tiez nie je lacna zalezitost ....
@havino , kludne mi napis na moju mailovu adresu /mam ju v profile/ , mozeme o tejto teme diskutovat viac :-) Mozno ti to pomoze pri rozhodovani .
konvicka
@babidka , z akej strany/obchodu sa ti podarilo najst tu dobru cenu na artisan? Ja uz dlhsie cakam a ziadne terno som nenasla :-). Dakujem za odpoved.
babidka
@konvicka , ja som kupovala na www.pixmania .sk pred par rokmi .Bohuzial , asi pred rokom sa tato firma /francuzska/ stiahla zo Slovenska a uz u nas nepredavaju . Ale ak si zdatnejsia v anglictine a mas k dispozicii platobnu kartu ktorou mozes platit on-line /napr.kreditna ap./ cez internet , skus sa poobzerat po zahranicnych e-shopoch . napr. velmi dobre akcie mava www.amazon.co.uk .Obcas tam "chytis" hotovy cenovy poklad:-) ja osobne som tam nic nekupovala ale ozvali sa mi varechaci , ktori si odtial obcas kupuju . Dnes som nasla :
 www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_2_10/279-9288163-29171...
timara
@konvicka ja som ho kúpila pred pár mesiacmi na Bazosi, niekto ho dostal ako nevhodný darček, úplne nový, ale bohužiaľ bez záručného listu . . ale vytešujem sa z neho do teraz :))
konvicka
@babidka Ďakujem pekne, pozerám aj eshopy v zahraničí, len sa stále obávam prípadných kazov alebo voltáže. Uvidíme :-)

@timara Ten na Bazoši som asi aj videla, niekto predával 2 - len pri tejto sume by som chcela mať všetko "naporiadku". Ale možno to podobne aj ja vyriešim, uvidím :-)
timara
@konvicka ja som spokojná a cenu som dokonca zjednala ešte o kúsok nižšiu ako zaň chceli, vyzdvihnutý bol osobne, pri tom vyskúšaný, všetko prebehlo v poriadku a do teraz je ok a to ho používam skoro obdeň :) dokonca aj s farbou som sa trafila akurát do takej, akú som chcela . . . :) tak veľa šťastia, nech sa ti podarí zohnať k tvojej spokojnosti.