Foto: honestka
Aj ked su tu vacšinou skuseni kuchari, rozhodla som sa uverejnit "PISKOT" ktory zarucene vždy vyjde kazdemu aj menej skusenemu pekarikovi velmi dobre. Postup Zobraziť celý popisAj ked su tu vacšinou skuseni kuchari, rozhodla som sa uverejnit "PISKOT" ktory zarucene vždy vyjde kazdemu aj menej skusenemu pekarikovi velmi dobre. Postup je velmi jednoduchy, iny ako pri tradičnom miesani piškotov, zato však usepch je zaručeny.
príprava
Postup
-
1
Najprv si vyšlahame tuhy sneh s tym, ze do bielok dame štipku soli, alebo možete použit kyselinu vinnu o ktorej pisala Sovka. Ked je šlahanie na vysokej otačke v tretine, prisypeme kryštalovy cukor. Prilejeme žltka a len zlahka prešlahame.
-
2
Do pohara s mukou si zamiešame prašok do pečiva a tuto postupne pri malej rychlosti slahača prisypame. V polovičke pridame tiež postupne olej, hoci cesto je dost riedke, babovka je o to lahodnejšia. Namieso oleja sa može pouzit aj rozpustene maslo. Ked je vsetko premiešane, prisypeme orechy a cesto je hotove.
-
3
Prelejeme do pripravenej formy (ja som použila babovkovu), ale kludne sa to može piect aj na plechu, ak chcete urobit cesto bez orechov -kludne- jeho štruktura sa velmi nezmeni a možete ho použit na všetky druhy piškotovych kolačov či torty, je velmi lahodne vlačne a krehke.
-
4
Pečieme 25 minut pri teplote 160°C. Nechame vychladnut na mriežke a papame. Cheers a dobru chut!
Mixér ma tiež zaujal, vyzerá dobre.
Vás nechytia. Ale bábovka vyzerá a isto chutí dobre.
@forneta : pohar ma 2,5 dcl- uvediem v recepte-dakujem.
Cena zakladneho vybavenia mixeru trebarz 350 W je od $ 350 a vyssia (W) su okolo $600. dalsie doplnky ako mlynceky na kavu, syr, robenie cestovin (valkanie, krajace na lingvinie ci ravioli) sa dokupuju potom samostatne a stoja tak od $$ 99-300.
Tu sutazi v predaji vela druhov inych znaciek kuchynskeho vybavenia, tato znacka KitchenAid si drzi svoje ceny vyrovnane na urovni. Byvaju vsak akcie, kedy daju % dole, ale zase mame pri nakupe ine taxe, takze sa to aj vyrovnava. Tiez som si na zaciatku radsej kupila lacnejsi Braun (a bol vyborny-ale tento sa robotou opotreboval a nahradzat tu jeho suciastky bolo cim dalej tazsie) a tak som ho zamenila. Je to velmi vykonny stroj, ale pre beznu domacnost staci ten s mensou wattage, iba ak niekto pracuje s cestom ozaj vela cim vykonnejsi tym lepsi...
Dakujem za vsetky prijemne comments a pozdravujem VAS!
ďalšia bezplatná reklama na kuchynskú techniku.....
mali by ste si dať za ňu zaplatiť...........
Mám aj sklenenú,le tá tiež nie je žiadna výhra, mám teflonovú , ale tá je nízka , široká a nemá ten klasický tvar pravej bábovky ako je tvoja.
Odpísala som ti do rožkov.
Dufam, ze recept posluzi aj dalej.
A naviac tvoja nova fotka je skvela- vyzeraz velmi dobre!
vahove sa to vyrovna akoby som pouzila normalnu velkost.
dakujem za doveru vyskusania receptu.