Rôzne

Keramicke noze

drobcek305 - bez fotkydrobcek305, 19. februára 2013

ahojte.. prosim vas potrebovala by som poradit ci ma niekto z vas
skusenosti s keramickymi nozmi : Sada-5-farebnych-nozov-Royalty-
Line-Switzerl+skrabka.... ceny na nich su rozne niektore az prilis lacne
.. tak mate niekto nejaku tu skusenost s nimi ? dakujemm

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
ja mam jeden, ale uz by som si ho nekupila, myslela som, ze budem nim krajat zeleninu, kvoli vitaminom, za chvilu sa zatupil, tak s nim mozem krajat akurat tak salaty na velek kusy, ale natenko paradajku nepokrajam
misa1
pokial si na ne nekupis aj specialnu brusku, tak je to zbytocna investicia.
hltavec
ja mám od tescoma s doživotnou zárukou pred zlomením čepele, resp. rúčky, jeden 5-ročný, kt. sa vytvorila prasklina na rúčke mi vymenili za nový , nepotrebovali ani bloček
boruska
ja mam znacku Banquet Linanza a som velmi spokojna
dodo46
A ja mám rybičku, sarajevo, duklu a jeden príborový a je mi dobre
45678
@drobcek305 keramické nože majú svoje prednosti, ak sa nestane nehoda ako mne, kúpila som keramický nôž od Tecoma /42 eur/ a nešťastnou náhodou mi vypadol z ruky, -bolo po ňom a ani pokus o reklamáciu nezabral, tak som si kúpila malú sadu, nie značkových kleramických nožíkov a môžem iba doporučiť. Brúsku neriešim, ak mi nebudú slúžiť, vymením za nové, neznačkové. Zostal mi značkový stojan na odkladanie takýchto nožov, zabalený v krabici :-)))
daniela1
Mám tiež keramické nože som spokojná, hlavne na zeleninu sú ok a v predajni, kde somi ch kúpila mi za mmierny poplatok aj nabrúcia. Sú krehké, treba dávať pozor hlavne pri páde. Dá sa s nimi aj dobre porezať.
micanela
mam keramcky noz /ale nie tejto znacky/ a je to najlepsi noz aky doma mame - len neodporucam setrit, radsej jeden poriadny ako 3 smejdy
radox1
tie drahsie este ujdu,ale ked s nimi budete krajat okrem zeleniny maso a chlieb, tak sa stupia pomerne rychlo.ale kto raz vyskusal poriadny nož s tvrdostou ocele od 55 HRC hore (stupnica podla Rockwella) a k tomu sa nauci spravne pouzivat ocielku(cize zasadne tahat proti ostriu v spravnom uhle),tak si keramiku nikdy nekupi.
2010
@radox1 , uplne s tebou suhlasim prave som skoncil na bociku nakrajovanie koze do kosostvorcov , som zvedavy ktory keramicky by to dokazal, japonska sabla bez problemov ako do masla.
eviku83
ahojte, ja som zistila že najlepšie keramické nože pre mňa sú Kyocera. dva mám doma už asi štvrtý rok a prežili okrem dákych tých pádov suverénne všetky tie menej kvalitné keramické nože z Lidla a Tchiba čo sme v amoku vidiny dobrej kúpy za tie roky pokúpili :->. máme doma aj nože kovové, ale ovocie a zeleninu upravujem zásadne len keramickými nožmi kôli vitamínom. ináč od materskej keď som deťom chystala rôzne detské výživy a strúhanú zeleninu nedám dopustiť na keramické strúhadlá, už máme doma dve aj na šaláty (tiež Kyocera), okrem toho že šetria všetky cenné látky v ovocí a zelenine (napr. na jabĺčku vidno že tak nečerná ako keď som strúhala na bežnom kovovom strúhadle) sú stále super ostré, fak mám z nich stále radosť :->
patriciaz
a ako tie nože ostrite? Mate na to nejaku službu typu ostra pošta, alebo niečo podobne?