Obchody a ceny

Kde sa dá kúpiť Sambal Badjak?

spagetka153 - bez fotkyspagetka153, 12. decembra 2018

Poprosim o radu, kde by som mohla na Slovensku kupit pastu/ochucovadlo Sambal Badjak, nenasla som ziadny e-shop slovensky, ktory by to ponukal, doprava z Ciech je drahsia ako samotny Sambal Badjak. Sambal oelek dostat aj v Kauflande, ale Sambal Badjak som zatial nikde nenasla. Vie mi niekto poradit? Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
@Spagetka153
Tento sambal nepoznam mam v ladnicke len oelek, tak zo zvedavosti som isiel na indonezku wiki, a tu je google preklad zlozenia aj s chybami... da sa vyrobit doma
zloženie:

10 kučeravých červených chilli
1 čajová lyžička krevietovej pasty, pražená
1 červená cibuľa
1/2 rajčiny
1/2 cm galangal, rozdrvený
1/2 stopka lemongrass, rozdrvená
1 bobkový list
1/2 lyžice tamarindu
1/4 čajovej lyžičky soli
1 čajová lyžička hnedého cukru
3 polievkové lyžice oleja na varenie
25 ml vody

AKO ZVLÁŠŤ:

Zmiešajte červené chilli, krevetovú pastu, šalotku a paradajky.
Zahrejte olej. Soetujte jemné byliny, galangal, citrónovú trávu, bobkový list, tamarín, soľ a hnedý cukor.
Pridajte vodu. Varíme, až kým nevyschne.
Podávajte a podávajte špeciálnu chilovú omáčku na 2-3 porcie.
spagetka153
dakujem Vam za reakcie. hladam hotovy, lebo mi chutil tak aky bol - ako som ho jedla hotovy z obchodu kupeny v Holandsku. doma na to treba kopec korenin podla receptu a do toho sa mi velmi nechce ist, priznavam sa :-), hlavne ze ten vysledok bude zrejme iny. No ked mi varechaci nevedia poradit v tomto tak uz neverim velmi ze sa to na Slovensku da kupit... velmi dakujem za ochotu!!
mijaita
@Spagetka co vim, tak kazdy druhy obcan Slovenska ma nekoho v Pze. Urcite by ti nekdo dovezl. Neni tu sice na kazdem kroku, ale jsou obchody, kde maji sambalu kolik chces.
spagetka153
Mijaita - ved ja viem len nechcem nikoho otravovat :-). V maji pojdem do Prahy, v akom type obchodov to mam v Prahe pozriet ? - ak by si nahodou vedela poradit. Pripadne ak vies presne niekde v centre Prahy budem rada.