Poprosim o radu, kde by som mohla na Slovensku kupit pastu/ochucovadlo Sambal Badjak, nenasla som ziadny e-shop slovensky, ktory by to ponukal, doprava z Ciech je drahsia ako samotny Sambal Badjak. Sambal oelek dostat aj v Kauflande, ale Sambal Badjak som zatial nikde nenasla. Vie mi niekto poradit? Dakujem
@zareaguj
Píšu len sambal, ale je tam aj cesnak,. cibuľa a korenia.
Tento sambal nepoznam mam v ladnicke len oelek, tak zo zvedavosti som isiel na indonezku wiki, a tu je google preklad zlozenia aj s chybami... da sa vyrobit doma
zloženie:
10 kučeravých červených chilli
1 čajová lyžička krevietovej pasty, pražená
1 červená cibuľa
1/2 rajčiny
1/2 cm galangal, rozdrvený
1/2 stopka lemongrass, rozdrvená
1 bobkový list
1/2 lyžice tamarindu
1/4 čajovej lyžičky soli
1 čajová lyžička hnedého cukru
3 polievkové lyžice oleja na varenie
25 ml vody
AKO ZVLÁŠŤ:
Zmiešajte červené chilli, krevetovú pastu, šalotku a paradajky.
Zahrejte olej. Soetujte jemné byliny, galangal, citrónovú trávu, bobkový list, tamarín, soľ a hnedý cukor.
Pridajte vodu. Varíme, až kým nevyschne.
Podávajte a podávajte špeciálnu chilovú omáčku na 2-3 porcie.
napis mi na mail, mam v profilu, at nezapomenu, rada ooradim. Ted nejsem u oc ani v CR