Kuchyňa a vybavenie

Kávovary Jura a Nivona

pipnat - bez fotkypipnat, 17. februára 2014

Prosím, ak máte niekto skúsenosť s kávovarmi Jura alebo Nivona, napíšte.Oba sú švajčiarske, chcem aj na mletú aj zrnkovú kávu, cena približne rovnaká. Neviem sa však rozhodnúť. Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

samira
Ja mám skúsenost s Jura je to výborný kávovar.Ale ja mám len na zrnkovú kávu. Ale môžem vrelo odporučiť. Káva je výborná nastavitelná intenzita chuti. Super
ampara
Tak isto mám aj ja Juru na zrnkovú kávu a som veľmi spokojná. Mne sa vidí zbytočné mať kávovar aj na mletú kávu, dnes je veľký výber dobrých zrnkových káv, a predsa čerstvo zomletá je čerstvo zomletá.
dadaza
Ja mam 3 roky kávovar Jura Ena 5 je to aj na zrnkovú kávu aj na mletú, ale ešte som mletú kávu nepoužila. Dúfam, že nezarieknem ak napíšem, že ešte som s ním nemala žiadna problém, kávička super a tá vôňa, čo sa šíri po byte...
O Nivone veľa neviem, ale raz mi predavačka v obchode povedala, že by neodporúčala kúpu.
sara8
Nivona je sesterská spoločnosť JURY a čo ja viem, kávovary tejto značky sú kvalitné a majú punc spoľahlivosti. U nás sú menej známe.
pipnat
....tiež mám radšej vôňu čerstvo zomletej kávy, takže asi je naozaj zbytočné kupovať aj na mletú...no nič, hlavne, že som dostala nejaké ohlasy, zatial teda vyhráva Jura:)vďaka:)