Milé varecháčky a varecháči.! Obraciam sa na Vás s prosbou, či by ste mi nevedeli poradiť, ako mám v kuchyni spracovať JOSTU /Ribes nidi grolaria/. Urodilo sa mi jej neúrekom, doteraz som to zvládal zjesť, ale už nevládzem. Našiel som tu nejaké recepty na koláče a pod., ale ja by som rád z toho urobil nejaký lekvár, džem, alebo niečo podobné... Nemáte s tým nejaké skúsenosti? Bol by som Vám veľmi vďačný, keby ste mi poradili. Vopred Vám ďakujem!
@zareaguj
Je to krizenec ciernej rybezle a egresa, cize spracovat rovnako ako rybezle/egrese...
@marcel83 , ďakujem za "oživenie" diskusie...Mne je to úplne jedno, či sú to rYbezle, alebo rIbezle. Vidím, že @jojo Ťa má neskutočne rád, a to sa mi páči.
Ešte raz, vďaka!