Varenie

Jogurtovač recepty

veve789 - fotkaveve789, 29. októbra 2011

Zdravím. Kúpila som si jogurtovač aby som môjmu malému synčekovi mohla robiť zdravé domáce jogurty bez všelijakých umelýn. No jediný recept k tomu bol na 1l mlieka a 150 ml jogurtu. Máte niekto prosím vás aj iné recepty poprípade rôzne vylepšenia? Poprípade ak máte doma recepty čo boli vo vašom jogurtovači a mohli by ste mi ich poslať oskenované na email. Za všetky odpovede vám budeme zo synčekom veľmi vďačný keďže zbožňujeme jogurty :)

@zareaguj


Diskusia k téme

tedko
Raz som robila jogurt v jogurtovači a pridala som vanilkový lusk
vyškrabaný jadierka a poviem ti že bol riedky a od vtedy do jogurtovača
zásadne 1l mlieka a 1 activia,prísady si dám až potom,ovocie,džem
vanilkový lusk,granko atď,vlastne načo máš chuť
mariaklara
@veve , skús ho podľa môjho receptu, @sandra ti tu dala aj link, po tých 3 h ho pozriem, či sa sadá, vypnem a nechám vychladnúť v jogurtovači, on ešte dvojde ( vyzrie ), a ak ešte nieje hustý, tak po polhodinke ho skontrolujem. Musíš skúsiť.
veve789
Ďakujem za rady. Dnes som skúsila dať na liter plnotučného mlieka pol plechovky salka a jeden 150ml jogurt. Poviem že jogurtik bol tuhý a príjemne sladký skoro ako sládka activia. :)
mariaklara
@veve , a skús nesladené kondenzované mlieko, dochutíš si domácim lekvárom, grankom alebo lyžičkou trstinového cukru. Taký neochutený môžeš použiť aj do koláča, ja robím aj tatarku, je to také jemnejšie.
veve789
Skúšam všetko možné lebo ten môj pokladík má rad rôzne chute raz robím sladké potom nesladené dochucujem všetkým možným aj rozmačkaným ovocím. Domáce jogurty mám tuhšie ako z obchodu a dobre sa dokonca používajú do pomazánok nahradzujem nimi Tatarku lebo malému ju ešte dávať nechcem.
katik44
ja som dávala 1 l mlieka, 1 smotanový jogurt a 2-3 lyžice sušeného mlieka plnotučného. Všetko rozmiešať, aby neostali hrudky zo suš. mlieka
evia
dostala som k vianociam sušičku na ovocie s jogurtovačom. Celá natešená som zarobila dávku. Mlieko čerstvé z automatu som prevarila a do každého pohárika som podľa návodu dala 1 kopcovitú lyžičku bieleho gazdovského jogurtu a doliala mliekom, rozmiešala. Po 8. hodinách som s nádejou otvárala viečka a namiesto jogurtu som mala zrazené mlieko. Viete mi niekto poradiť, kde som spravila chybu? Jogurtovač som mala nastavený na 40 stupňov.