Varenie

Jedlo na dovolenku

blackchoc - bez fotkyblackchoc, 22. júna 2014

Ahoj,
v sobotu odchadzame na tyzden autom do Talianska tak zacinam planovat stravovanie.
Otazka znie - co varite na cestu a ake trvanlive potraviny so sebou na zakusnutie?
Chceme tam hlavne ochutnat miestne jedlo.
Dakujem za tipy :)

@zareaguj


Diskusia k téme

zdenka1009
Ja by som si na cestu urobila vyprážaný rezeň/ bravčový, kurací/ papriku,paradajku,uhorku, orechvý závin alebo rohlíčky a čistú vodu.
eraserhead
na cestu si zober zopár sendvičov - žemlí (plnené zo šalátom+kvalitný salám, bez masla či iných mazaníc) a dostatok čistej vody. žiadne vyprážané mastné rezne ktoré keď vytiahnete na pumpe budete iba na smiech ........
Ináč si tam neber nič, potraviny sú tam čerstvé a kvalitné a mnoho krát lacnejšie ako na slovensku
zdenka1009
@eraserhead , musím ti oponovať, a kto sa im bude pozerať do obloženého chlebíka...rezne sa dajú robiť aj v rúre pokvapkané trochou oleja...kvalitný salám nepoznám,kedysi bol...zeleninu som doporučila aj ja.
marianne
Ak idete na sever Talianska, to mate par hodin cesty,cez Alpy...minimum jedla zobrat so sebou.Nosit jedlo do Talianska je ako nosit drevo do hory alebo vodu do studne..Tolko vyborneho a lacneho jedla tam maju.....
abdul
@eraserhead :), ak som hladný, nejaký smiech na pumpe mi môže byť u "zádele", ako veľmi pekne vravia v Česku. I keď na cestu si viem predstaviť aj vhodnejšie jedlo ako bravčový rezeň. Ten musí mať priestor a čas.
Hlavne veľa vody bez bubliniek. Káva podľa možnosti bez cukru a ľahké jedlo. Do Talianska to vydržíte, je to kúsok.
Posledne som šrotoval škvarkové pagáče a domáce pečené buchty plnené slivkovým lekvárom. V Udine na parkovisku som videl aj špagety s kečupom v umelohmotnom podaní.
Šťastnú cestu a bezpečný návrat všetkým dovolenkárom prajem.
marianne
@blackchoc a ja to robim vzdy presne naopak,ja taham zase jedlo z dovolenky domov:-) nezabudnite si doniest flasu kvalitneho olivoveho oleja,ci balzamikoveho octu alebo vrecko domacich talianskych cestovin,flasticku chianti...zaberie to minimum v batozine...teraz som neodolala ich paradajkam,mali taky zvlastny tvar..tak reku vezmem par na cestu domov okostovat,super boli...:-)))
hubata
Ak už chcete po ceste jesť niečo z domu, tak určite nie salámu, už vhodnejší sa mi zdá ten pečený rezeň. Ja by som si dala tú čistú vodu zmraziť a pritom by mi chladila určitú dobu aj ten rezeň ......
smajliqa
po kazdy raz,,,ak neletim,,,, ci uz ideme autom, abo busom, tak si na cestu beriem par zemli,,, co stihneme zjest ako prve, aby sa neskazili... a potom keksiky.... na ktore ked bude chut sa zjedia a ked nebude chut, tak odlozis.... kazdy kusok je pumpa, kde sa mozes zastavit, a garantujem ti, ze sa aj zastavis,, a tolkych dobrot co sa tam da nakupit,,,, by si sa cudovala :)))) je zbytocne balit si jedlo.. proste na kazdom kroku najdes nieco, kde sa da najest.... a ak sa ti neprotivi MCDONALD, tak tie su tiez na kazdom kroku:)
trencanka
No nie kazdy ide tu kusok do Talianska. My cestujeme dalej a tam MC Donaldy nie su. Benzinove pumpy to ano, ale jedlo tam neriskujem kupovat. Mame v aute taku cestovnu chladnicku napojenu na elektriku. Len co do nej? Ozaj len tie rezniky? Sa bojim, ze ked sa nadlabnem rezna, tak v aute zaspim.
nadia56
do cestovnej chladnicky si nabal vakuuovo balene kvalitne udeniny,/ak oblubujes/, tvrde syry, doma zavarene uhorky, na zaciatok cesty aj vajicka na tvrdo, upec pekny kusok bravcoveho maska a doma si ho nakrajaj, zabal do alobalu, tak robievam ja, ked sa vyberieme autom na potulky, k tomu nejake jablka, nieco sladke trvanlive-najlepsie doma pecene susienky-je tu velmi vela receptov