Viem, že sú tu odborníci na štipľavosti, prosím o názor, či je toto naozaj habanero. ďakujem
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 9 najnovší komentár včera 21:12
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár včera 19:52
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 9 najnovší komentár včera 21:12
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár včera 19:52
- Mimka946: Orechova plnka 15 najnovší komentár 31. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Matata1: Slnečnica hľuznatá, čiže topinambur 43 najnovší komentár 14. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 219 najnovší komentár včera 19:52
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 9 najnovší komentár včera 21:12
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Nepečené karamelovo-arašidové rezy VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Prudko návyková pistáciová nátierka s bielou čokoládou VIDEO
-
13 zákuskov z odpaľovaného cesta: Natrénujte si venčeky, veterníky či netradičný krémeš, aby to na Veľkú noc bolo dokonalé!
-
Tradícia inak: Chuť na halušky, ale doma ani jeden zemiak? 11 receptov, ako ich uvariť aj bez nich
-
Vyskúšajte všetky: 12 tipov, čo navariť z kuracích pŕs. Chutné a rýchle jedlá, ktoré vás nikdy nesklamú
-
Voňavá dobrota: 12x ražniči, perfektný obed z rúry. Stačí len ponapichovať a upiecť
-
Najlepšie je variť zo sezónnych surovín: Je čas medvedieho cesnaku. Nenechajte si ho ujsť, v týchto jedlách perfektne vynikne
-
Ku káve aj na raňajky: 11x kysnutý pletenec rôznych chutí. Vyskúšajte si malý grif s veľkým efektom
-
Nakombinujte si ju: S vajíčkami, kyslými uhorkami, chrenom alebo so syrom. 11x šunková nátierka na každý deň
ja ich mrazím suším, melem, vyrábjam čili džem a ruzne iné.
niektorým ušmyknem semeníky a dám zmraziť, alebo vysušiť.
Keď ich vytiahneš z mrazáku, za chvíľu na teple sú ako čerstvé.
Keď už mám dosť semena , tak ich mrazím aj celé. lh4.googleusercontent.com/-7fDbbWiKDOg/USJRsAylp3I/AAAAAAAAArk/Gx...
z tohto balíčka si daj vysušiť semeno na radiator a hneď už môžeš sadiť. Je najvyšší čas. Ja ich chovám na balkóne
po vytiahnutí z mrazáku nie sú "mazľavé"..??sú štipľavejšie ako čili?už si teraz sial?..papriku muž už vysial...
trocha zmäknú ,ale sila ostane pekelná. Tento rok nesadím, mám toho
dosť. www.paliveomacky.cz/stupnice-palivosti.html...
@afataga
pokiaľ sú ešte v zemi, tak nezáleží kde sú - dôležité je teplo. Mám
ich na parapetách zvnútra
vdaka za pohotovú odpoved..:-)
a jedna stačí na týždeň, niekedy aj dva. Je to dobré proti hlístam ,pásomnici, bacilom a mikróbom. Prečistí a dezinfikuje vám potrubie od hrdla až po výfuk. Veľa zdaru pri pestovaní.
môj syn temer denne vyhľadáva kapsicín..hovorí-že vyplavuje hormon šťastia....:-))jemu zaváram..suším...i ja i manžel máme radi štipľavé-kde sa hodí-tam dáme...no nepreháňame...:-)pekný večer
zastav sa pre semena - mám hromadu
www.chilliweb.cz/fotogalerie-detaily/kimlo/?idfota=7401_...
@kimlo vdaka, nebola som si ista, zmiatla ma ta farba
kde si bol doteraz. Máš väčšie skúsenosti - pomôž radami dievčencom.
ty si kráľ kapsicínový....tak sneh sa postaral-foliovník musí byť nový...:-(
Madarske fefronky 3,000 - 8,500 SHU
Habanero 100,000 - 350,000 SHU
@eraserhead uz len pri pohlade na to mnozstvo ma stipu aj usi :-) tak toto neviem, ci by som mala odvahu
@2010 ja tiez vela pouzivam chilli, habanero som mala len raz, vyzeralo tak isto ako toto, ale bolo cervene, pouzivala som ho velmi opatrne, takze sme to prezili
@radox1 tak to si trochu prehnal :-) odvazny chlanisko :-)
Stupnice je pojmenována po americkém chemikovi Wilburu L. Scovilleovi (1865–1942), který v roce 1912 publikoval metodu kvantitativního srovnávání pálivosti papriček – Scovilleho organoleptický test. Základem je roztok z paprik, cukru a vody, který je následně ředěn vodou a zkoušen ochutnávači (většinou nejméně pěti) do té doby, než zmizí pálivost.
Stupeň naředění měříme na Scovilleho stupnici. Sladká paprika neobsahuje žádný kapsaicin a na Scovilleho stupnici má hodnotu 0 (paprika je celá, neředěná a nepálí). Naproti tomu jedna z nejpálivějších papriček habanero má pálivost 300 000 a více SHU, z čehož plyne, že roztok musí být 300000krát ředěn vodou, než je kapsaicin nedetekovatelný. 15 Scovilleho jednotek odpovídá množství kapsaicinu naředěného 1 k miliónu, proto nejvyšší možná dosažená hodnota – pro čistý 100% kapsaicin – dosahuje 15 milionů SHU.
este im posli z tvojej zbierky fotky tych kvalitnejsich odrod nad Habanero aby sme omylom neprisli o Varechacky
(pisem z mobilu)
@kimlo
ja som si myslel, že sa to merá odtálto- potálto
@stefanm dakujem :-))))))) som sa narehnila, ale je to aj vystraha :-) dufam, ze sem este niekto pride a tiez sa pobavi
@ajka
Aj mne ukážete ???
mimochodom velmi sa mi paci tvoje uvodne slovo ohladom bambina, cery, palmy, vegety a dalsich nevyhnutnych zloziek slovenskej kuchyne :)