Viem, že sú tu odborníci na štipľavosti, prosím o názor, či je toto naozaj habanero. ďakujem
Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 312 najnovší komentár dnes 21:37
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 312 najnovší komentár dnes 21:37
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 192 najnovší komentár dnes 21:37
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
ja ich mrazím suším, melem, vyrábjam čili džem a ruzne iné.
niektorým ušmyknem semeníky a dám zmraziť, alebo vysušiť.
Keď ich vytiahneš z mrazáku, za chvíľu na teple sú ako čerstvé.
Keď už mám dosť semena , tak ich mrazím aj celé. lh4.googleusercontent.com/-7fDbbWiKDOg/USJRsAylp3I/AAAAAAAAArk/Gx...
z tohto balíčka si daj vysušiť semeno na radiator a hneď už môžeš sadiť. Je najvyšší čas. Ja ich chovám na balkóne
po vytiahnutí z mrazáku nie sú "mazľavé"..??sú štipľavejšie ako čili?už si teraz sial?..papriku muž už vysial...
trocha zmäknú ,ale sila ostane pekelná. Tento rok nesadím, mám toho
dosť. www.paliveomacky.cz/stupnice-palivosti.html...
@afataga
pokiaľ sú ešte v zemi, tak nezáleží kde sú - dôležité je teplo. Mám
ich na parapetách zvnútra
vdaka za pohotovú odpoved..:-)
a jedna stačí na týždeň, niekedy aj dva. Je to dobré proti hlístam ,pásomnici, bacilom a mikróbom. Prečistí a dezinfikuje vám potrubie od hrdla až po výfuk. Veľa zdaru pri pestovaní.
môj syn temer denne vyhľadáva kapsicín..hovorí-že vyplavuje hormon šťastia....:-))jemu zaváram..suším...i ja i manžel máme radi štipľavé-kde sa hodí-tam dáme...no nepreháňame...:-)pekný večer
zastav sa pre semena - mám hromadu
www.chilliweb.cz/fotogalerie-detaily/kimlo/?idfota=7401_...
@kimlo vdaka, nebola som si ista, zmiatla ma ta farba
kde si bol doteraz. Máš väčšie skúsenosti - pomôž radami dievčencom.
ty si kráľ kapsicínový....tak sneh sa postaral-foliovník musí byť nový...:-(
Madarske fefronky 3,000 - 8,500 SHU
Habanero 100,000 - 350,000 SHU
@eraserhead uz len pri pohlade na to mnozstvo ma stipu aj usi :-) tak toto neviem, ci by som mala odvahu
@2010 ja tiez vela pouzivam chilli, habanero som mala len raz, vyzeralo tak isto ako toto, ale bolo cervene, pouzivala som ho velmi opatrne, takze sme to prezili
@radox1 tak to si trochu prehnal :-) odvazny chlanisko :-)
Stupnice je pojmenována po americkém chemikovi Wilburu L. Scovilleovi (1865–1942), který v roce 1912 publikoval metodu kvantitativního srovnávání pálivosti papriček – Scovilleho organoleptický test. Základem je roztok z paprik, cukru a vody, který je následně ředěn vodou a zkoušen ochutnávači (většinou nejméně pěti) do té doby, než zmizí pálivost.
Stupeň naředění měříme na Scovilleho stupnici. Sladká paprika neobsahuje žádný kapsaicin a na Scovilleho stupnici má hodnotu 0 (paprika je celá, neředěná a nepálí). Naproti tomu jedna z nejpálivějších papriček habanero má pálivost 300 000 a více SHU, z čehož plyne, že roztok musí být 300000krát ředěn vodou, než je kapsaicin nedetekovatelný. 15 Scovilleho jednotek odpovídá množství kapsaicinu naředěného 1 k miliónu, proto nejvyšší možná dosažená hodnota – pro čistý 100% kapsaicin – dosahuje 15 milionů SHU.
este im posli z tvojej zbierky fotky tych kvalitnejsich odrod nad Habanero aby sme omylom neprisli o Varechacky
(pisem z mobilu)
@kimlo
ja som si myslel, že sa to merá odtálto- potálto
@stefanm dakujem :-))))))) som sa narehnila, ale je to aj vystraha :-) dufam, ze sem este niekto pride a tiez sa pobavi
@ajka
Aj mne ukážete ???
mimochodom velmi sa mi paci tvoje uvodne slovo ohladom bambina, cery, palmy, vegety a dalsich nevyhnutnych zloziek slovenskej kuchyne :)