Viem, že sú tu odborníci na štipľavosti, prosím o názor, či je toto naozaj habanero. ďakujem
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 228 najnovší komentár včera 22:08
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 228 najnovší komentár včera 22:08
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár včera 17:16
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár včera 16:52
- Marienka54: Teplovzdušná fritéza Delimano 40 najnovší komentár včera 07:21
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 228 najnovší komentár včera 22:08
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 145 najnovší komentár 1. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
Upečte na víkend: 10 receptov na fantastické višňové koláče, osviežujúce a plné šťavy
-
Maškrtenie bez rúry: Falošné slivkové knedle aj kokosové ježe a ďalšie recepty na nepečené krupicové zákusky
ja ich mrazím suším, melem, vyrábjam čili džem a ruzne iné.
niektorým ušmyknem semeníky a dám zmraziť, alebo vysušiť.
Keď ich vytiahneš z mrazáku, za chvíľu na teple sú ako čerstvé.
Keď už mám dosť semena , tak ich mrazím aj celé. lh4.googleusercontent.com/-7fDbbWiKDOg/USJRsAylp3I/AAAAAAAAArk/Gx...
z tohto balíčka si daj vysušiť semeno na radiator a hneď už môžeš sadiť. Je najvyšší čas. Ja ich chovám na balkóne
po vytiahnutí z mrazáku nie sú "mazľavé"..??sú štipľavejšie ako čili?už si teraz sial?..papriku muž už vysial...
trocha zmäknú ,ale sila ostane pekelná. Tento rok nesadím, mám toho
dosť. www.paliveomacky.cz/stupnice-palivosti.html...
@afataga
pokiaľ sú ešte v zemi, tak nezáleží kde sú - dôležité je teplo. Mám
ich na parapetách zvnútra
vdaka za pohotovú odpoved..:-)
a jedna stačí na týždeň, niekedy aj dva. Je to dobré proti hlístam ,pásomnici, bacilom a mikróbom. Prečistí a dezinfikuje vám potrubie od hrdla až po výfuk. Veľa zdaru pri pestovaní.
môj syn temer denne vyhľadáva kapsicín..hovorí-že vyplavuje hormon šťastia....:-))jemu zaváram..suším...i ja i manžel máme radi štipľavé-kde sa hodí-tam dáme...no nepreháňame...:-)pekný večer
zastav sa pre semena - mám hromadu
www.chilliweb.cz/fotogalerie-detaily/kimlo/?idfota=7401_...
@kimlo vdaka, nebola som si ista, zmiatla ma ta farba
kde si bol doteraz. Máš väčšie skúsenosti - pomôž radami dievčencom.
ty si kráľ kapsicínový....tak sneh sa postaral-foliovník musí byť nový...:-(
Madarske fefronky 3,000 - 8,500 SHU
Habanero 100,000 - 350,000 SHU
@eraserhead uz len pri pohlade na to mnozstvo ma stipu aj usi :-) tak toto neviem, ci by som mala odvahu
@2010 ja tiez vela pouzivam chilli, habanero som mala len raz, vyzeralo tak isto ako toto, ale bolo cervene, pouzivala som ho velmi opatrne, takze sme to prezili
@radox1 tak to si trochu prehnal :-) odvazny chlanisko :-)
Stupnice je pojmenována po americkém chemikovi Wilburu L. Scovilleovi (1865–1942), který v roce 1912 publikoval metodu kvantitativního srovnávání pálivosti papriček – Scovilleho organoleptický test. Základem je roztok z paprik, cukru a vody, který je následně ředěn vodou a zkoušen ochutnávači (většinou nejméně pěti) do té doby, než zmizí pálivost.
Stupeň naředění měříme na Scovilleho stupnici. Sladká paprika neobsahuje žádný kapsaicin a na Scovilleho stupnici má hodnotu 0 (paprika je celá, neředěná a nepálí). Naproti tomu jedna z nejpálivějších papriček habanero má pálivost 300 000 a více SHU, z čehož plyne, že roztok musí být 300000krát ředěn vodou, než je kapsaicin nedetekovatelný. 15 Scovilleho jednotek odpovídá množství kapsaicinu naředěného 1 k miliónu, proto nejvyšší možná dosažená hodnota – pro čistý 100% kapsaicin – dosahuje 15 milionů SHU.
este im posli z tvojej zbierky fotky tych kvalitnejsich odrod nad Habanero aby sme omylom neprisli o Varechacky
(pisem z mobilu)
@kimlo
ja som si myslel, že sa to merá odtálto- potálto
@stefanm dakujem :-))))))) som sa narehnila, ale je to aj vystraha :-) dufam, ze sem este niekto pride a tiez sa pobavi
@ajka
Aj mne ukážete ???
mimochodom velmi sa mi paci tvoje uvodne slovo ohladom bambina, cery, palmy, vegety a dalsich nevyhnutnych zloziek slovenskej kuchyne :)