Viem, že sú tu odborníci na štipľavosti, prosím o názor, či je toto naozaj habanero. ďakujem
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 0 zatiaľ bez komentárov
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 1 najnovší komentár 29. septembra 2025
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 503 najnovší komentár včera 23:16
- Musha: Tvaroh na cheesecake 1 najnovší komentár 28. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 503 najnovší komentár včera 23:16
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 1 najnovší komentár 29. septembra 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 3 najnovší komentár 29. septembra 2025
- Musha: Tvaroh na cheesecake 1 najnovší komentár 28. septembra 2025
- Szkyka: recepty z Magrokomu 18 najnovší komentár 23. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 190 najnovší komentár včera 23:16
- Musha: Tvaroh na cheesecake 1 najnovší komentár 28. septembra 2025
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 1 najnovší komentár 29. septembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky VIDEO
-
Šampiňónová sviečková omáčka VIDEO
-
Minul sa vám pudingový prášok? Namiešajte si doma vlastný! VIDEO
-
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám VIDEO
-
Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej VIDEO
-
Jablkový koláč so škoricou VIDEO
-
Ružový cestovinový šalát VIDEO
-
Víkendové pečenie: 12 receptov na výborné jablkové koláče. Tieto budú chutiť celej rodine
-
Víkendové pečenie: 10 receptov na úžasné kokosové zákusky pre rodinu aj pre hostí. Nebudete si vedieť vybrať!
-
Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
-
Sýta polievka plná zeleniny: 13 receptov na boršč. S mäsom i bez a jeden dokonca aj z cárskeho paláca
-
Mäso na nedeľu: 11x bravčová krkovička z pekáča aj z panvice
-
Zaženú hlad aj prilákajú hostí: 11 chutných dôvodov, prečo sa doma oplatí mať tortillové placky
-
Ryža s kuracím mäsom: Čo si uvariť v hektických dňoch? Vyskúšajte virálny recept, v ktorom stačí len všetko zmiešať a upiecť
ja ich mrazím suším, melem, vyrábjam čili džem a ruzne iné.
niektorým ušmyknem semeníky a dám zmraziť, alebo vysušiť.
Keď ich vytiahneš z mrazáku, za chvíľu na teple sú ako čerstvé.
Keď už mám dosť semena , tak ich mrazím aj celé. lh4.googleusercontent.com/-7fDbbWiKDOg/USJRsAylp3I/AAAAAAAAArk/Gx...
z tohto balíčka si daj vysušiť semeno na radiator a hneď už môžeš sadiť. Je najvyšší čas. Ja ich chovám na balkóne
po vytiahnutí z mrazáku nie sú "mazľavé"..??sú štipľavejšie ako čili?už si teraz sial?..papriku muž už vysial...
trocha zmäknú ,ale sila ostane pekelná. Tento rok nesadím, mám toho
dosť. www.paliveomacky.cz/stupnice-palivosti.html...
@afataga
pokiaľ sú ešte v zemi, tak nezáleží kde sú - dôležité je teplo. Mám
ich na parapetách zvnútra
vdaka za pohotovú odpoved..:-)
a jedna stačí na týždeň, niekedy aj dva. Je to dobré proti hlístam ,pásomnici, bacilom a mikróbom. Prečistí a dezinfikuje vám potrubie od hrdla až po výfuk. Veľa zdaru pri pestovaní.
môj syn temer denne vyhľadáva kapsicín..hovorí-že vyplavuje hormon šťastia....:-))jemu zaváram..suším...i ja i manžel máme radi štipľavé-kde sa hodí-tam dáme...no nepreháňame...:-)pekný večer
zastav sa pre semena - mám hromadu
www.chilliweb.cz/fotogalerie-detaily/kimlo/?idfota=7401_...
@kimlo vdaka, nebola som si ista, zmiatla ma ta farba
kde si bol doteraz. Máš väčšie skúsenosti - pomôž radami dievčencom.
ty si kráľ kapsicínový....tak sneh sa postaral-foliovník musí byť nový...:-(
Madarske fefronky 3,000 - 8,500 SHU
Habanero 100,000 - 350,000 SHU
@eraserhead uz len pri pohlade na to mnozstvo ma stipu aj usi :-) tak toto neviem, ci by som mala odvahu
@2010 ja tiez vela pouzivam chilli, habanero som mala len raz, vyzeralo tak isto ako toto, ale bolo cervene, pouzivala som ho velmi opatrne, takze sme to prezili
@radox1 tak to si trochu prehnal :-) odvazny chlanisko :-)
Stupnice je pojmenována po americkém chemikovi Wilburu L. Scovilleovi (1865–1942), který v roce 1912 publikoval metodu kvantitativního srovnávání pálivosti papriček – Scovilleho organoleptický test. Základem je roztok z paprik, cukru a vody, který je následně ředěn vodou a zkoušen ochutnávači (většinou nejméně pěti) do té doby, než zmizí pálivost.
Stupeň naředění měříme na Scovilleho stupnici. Sladká paprika neobsahuje žádný kapsaicin a na Scovilleho stupnici má hodnotu 0 (paprika je celá, neředěná a nepálí). Naproti tomu jedna z nejpálivějších papriček habanero má pálivost 300 000 a více SHU, z čehož plyne, že roztok musí být 300000krát ředěn vodou, než je kapsaicin nedetekovatelný. 15 Scovilleho jednotek odpovídá množství kapsaicinu naředěného 1 k miliónu, proto nejvyšší možná dosažená hodnota – pro čistý 100% kapsaicin – dosahuje 15 milionů SHU.
este im posli z tvojej zbierky fotky tych kvalitnejsich odrod nad Habanero aby sme omylom neprisli o Varechacky
(pisem z mobilu)
@kimlo
ja som si myslel, že sa to merá odtálto- potálto
@stefanm dakujem :-))))))) som sa narehnila, ale je to aj vystraha :-) dufam, ze sem este niekto pride a tiez sa pobavi
@ajka
Aj mne ukážete ???
mimochodom velmi sa mi paci tvoje uvodne slovo ohladom bambina, cery, palmy, vegety a dalsich nevyhnutnych zloziek slovenskej kuchyne :)