Žijem v severnej Kanade. Za poslednych 35 rokov som našiel jedneho (!) smrza, majovku. Prosim pomoc - kde ich nájdem - ake stromy, aka zem, kde?
@zareagujDiskusie
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 602 najnovší komentár dnes 01:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 602 najnovší komentár dnes 01:01
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár včera 12:53
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Ailuj82: čistenie sedačky 28 najnovší komentár 15. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 348 najnovší komentár dnes 01:01
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 1 najnovší komentár 14. mája 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou +fotopostup
-
Mrkvový koláč bez lepku so smotanou a orechmi
-
Minislimáčiky s olivami
-
Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou +video
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Chrumkavé rezne v obale s kukuričnými lupienkami +video
-
Špagety so šampiňónovou omáčkou +fotopostup
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Gnocchi z cottage syra VIDEO
-
Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára
-
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
-
11 receptov na mrkvové zákusky: Chystáte oslavu a chcete byť originálni? Upečte dezert s pridanou hodnotou
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
to mu v Kanade iste bude uzitocne
Kdyby sis tu stránku "nahuby.sk" otevřela, zjistila bys, že se tam dají najít i informace, na které se @Joevinohrad ptal, kupříkladu taky kde rostou smrže:
"Smrčok jedlý rastie v apríli a máji v svetlých listnatých lesoch, na lesných trávnatých čistinách, v parkoch a záhradách. Najhojnejší býva v teplých vlhkých lužných lesoch."
Víc na www.nahuby.sk/atlas-hub/Morchella-esculenta/smrcok-je...
Pokud vím, tak v severní Kanadě jsou spíšelesy javorové než lužní, alespoň se to tak kdysi učilo ve škole, není tedy divu, že tam za 35 našel pouze jediného smrže.
ahj
ja zijem 2 hodiny na sever z edmontonu
nehladam frajerku vermi mam zenu
ale jej spominam smrze a tak myslim ze ona mysli ze ju oblbujem? no tak sa hambym!
ale dakujem za tvoju odpoved,
jozef
oops
mame tu topoly a vrby
a moc jilovu zem, sem tam pisek
dakujem na vasu odpoved
pepko
cokolvek je lepsie ako nic!
tu na severe je to len o 1.5 mesiaca neskorsie
tu rastna sezona je kratka ale zima moze byt aj 8 mesiacov sneh...
a potom jul a august aspon jedna noc dava mraz to mi rajcata zmrznu
(::::
Querry : Foraging morels around Edmonton?
Ujo poradil na facebooku je mikologicka poradna
www.facebook.com/AlbertaMycologicalSociety/...
Plus tu kde sa nachadzaju
www.tastereport.com/TasteReport.com/food/Entries/2007/5/4_I...
Zaujímavé, „mikologickú“ poradňu nepoznám, iba mykologickú. (Ne)znalosť slovenčiny niečo o tebe vypovedá. Ak by si sa náhodou chcel vyhovárať na zabúdanie rodnej reči, angličtina to má rovnako „mycological“.
Mal by som si dat este like sam sebe za svoj kometar a potom dosiahnem tvoj level.
Diki za upozornenie, ale nastastie este ujo Google ignoruje preklepy a algoritmus sa koncentruje na pointu.
po slovensky kozák.
Kozák osikový rastie pod osikami, najčastejšie v jeseni, má pekné červené hlavičky/plodnice/ preto sa ľudovo nazýva aj červeňák. Kozák brezový rastie pod brezami. Sú to veľmi chutné huby. Kozákov je viacej druhov. Stačí sa pozrieť do atlasu húb.
www.nahuby.sk/atlas-hub/Leccinum-versipelle/kozak-zlt...