Rôzne

Jahodová torta

akeber - fotkaakeber, 2. júna 2011

Zajtra idem piecť jahodovú tortu. Všade píšu plnku zo šťavy z kompotu a zlatý klas z cuktom uvariť , ja mám veľa jahôd čo keby som ich zmixovala a použila ich namiesto šťavy. Nemate skúsenosť čo to urobí?

@zareaguj


Diskusia k téme

zzdravo
ked robim z cerstveho ovocia a mam ho dostatok, tak si zmiesam vodu so zmixovanim ovocim a trochou cukru a trochu prevarim, aby sa to spojilo a hlavne cukor rozpustil. vodu davam s ovocim pol na pol alebo v zavislosti od hustoty rozmixovaneho ovocia.
marula
Ja by som urobila šľahačku so želatínou a na to jahody narezané na plátky. Škoda variť čerstvé ovocie.
betka11
@akeber ja som robievala s kyslou smotanou,šlahačkou,želatínu a romixované jahody.Plátkovu želatínu som namočila,jahody rozmixovala,želatínu zohriala,šlahačku vyšlahala,do kyslej smotany som dala cukor podla chuti a všetko som jemne premiešala a vyliala na piškotu.Miesto smotany môžeš dať tvaroh.Nechala som stuhnúť,navrch som davala podla chuti a nálady,počiarala som čokoládou alebo som romixovala ešte jahody a zo zlatého klasu vo vode uvarila puding a na dobre vychladený krém naliala vyrovnala a dala do chladničky.Robila som na celý plech.Dufam,že som pomohla,nech sa ti vydarí.
akeber
Ďakujem za rady ,vyskúšam od betky11 dúfam že sa podarí :))