Rôzne

IQ test

afataga - fotkaafataga, 12. apríla 2012

Našla som zaujímavý IQ test, ak chcete, otestujte sa: www.psychotest.sk/index.php?test=IQ_img...

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Jedna zo zasad, ktoru vam psycholog pri testovani IQ povie, je, ze nikdy hodnotu svojho IQ nehovorime inym.
afataga
preco? robila som 2x testy aj psychologa, take niekolkohodinove a nikdy mi to nepovedal
3sandra3
podľa mňa tento psychotest je viac-menej taký detský,,, taký som robila, keď som nastupovala na strednú školu a to bolo veru, dávno, v r.1981.
evanaaa
Ja som tiež natrafila na psychotest, bol dosť obsiahly, bolo terba logiku uplatniť, a keď som ho chcela odkliknúť, poslať, zistila som, že je spoplatnený, tak som ho nechala tak.
3sandra3
@evanaaa presne taký, ako píše EVANAAA, som si aj ja robila, riskla som to a zaplatila som ten poplatok. Ten bol zaujímavý.
letisia
@afataga ja som si ten test urobila a vyšlo mi IQ 161. Myslím, že v MENSE by ľahko zistili, že ten údaj je nadhodnotený. I keď sa nepokladám za človeka s nízkym IQ. Takže ten test nie je reálnym obrazom našho IQ. Alebo že by som mala naozaj také vysoké IQ? :-))
afataga
@3sandra3 nie je detsky, mozno sa zda pri prvych otazkach, ale dalej uz nie, vyskusaj podla mna to je ten, co bol donedavna spoplatneny, len tam boli iba niektore otazky z neho
@letisia neviem odpovedat, mozno si naozaj taky genius :-)
ako som uz pisala, robila som aj testy u profika a vysli mi velmi podobne hodnoty
evusik
tiež si myslím, že je to nezmysel, alebo je to nachytávka aby ste sa zaregistrovali a potom je to už spoplatnené... ja som v tomto testíku získala 169 b. a ak by to bola pravda tak som super génius :-))))
afataga
tento test nie je spoplatneny ani sa nemusite registrovat, dala som ho sem len ako zaujimavost, nie aby sme sa hadali, kto chce, nech si ho urobi a kto nechce, nech si ho neurobi, bodka.
celeblith
robila som aj normalny test u psychologa a ten mi povedal, ze IQ nikdy nie je jedno cislo, pretoze to je hodnotenie viacerych zloziek...z tohto ma takpovediac "vritikusalo" lebo stale len doplnat chybajuci obrazok, brrr...ale aspon som neskoncila ako debil ;)
evusik
@afataga nechcela som sa ťa dotknúť, ale asi treba rozlišovať.... takéto, testy na nete, v časopisoch slúžia skôr na pobavenie... a tento test medzi ne zrejme patrí, tak by bolo asi vhodnejšie hovoriť o dosiahnutom počte bodov a nie o IQ.... neviem čo tým autori mysleli ale celkom určite nás zavádzajú... ak si robila IQ test, ako píšeš, tak vieš, že takéto testy sú kompexnejšie, zatiaľ čo tento je zameraný len na jeden druh úloh a hlavne IQ testy sa robia na čas a o to je to ťažšie...
určite z toho netreba robiť vedu, slúži to len na pobavenie, ale mňa pri tom porážalo aké to bolo nudné a jednotvárne a dlhé ....
julica
No hovoril nám to asi preto, aby sme sa navzájom nechválili, nehanili, nečudovali, necítili blbo... @evusik , ja som to vzdala pri otazke c. 9 :)
evusik
@julica presne tak.... ale v tomto prípade, keďže ide o obyčajný test, kto bude mať trpezlivosť a dokončí ho, tak sa kľudne môže pochváliť výsledkom, aj keď neverím, že ich bude veľa...
ja som mala kedysi takú krabicu od topánok kde som vytrhávala z časopisov testy. Boli tam rôzne testy typu: "Hodíte sa k sebe" až po vedomostné. Keď sme chodili na chatu brávali sme ju zo sebou a keď sme sa nudili tak sme si dávali testy a moc sme sa pri tom zabávali.
afataga
@evusik nedotkla si sa ma, ano mas pravdu riadne testy trvaju niekolko hodin a su zlozene z viac okruhov uloh, niekotre sme robili na cas, ine nie, tento test je akoby cast z neho, neverila by si, kolko ludi s tym ma problem, priznam sa, ze som mala problem s tym blbym dominom :-), je len ze aj u psychologa mi vyslo podobne cislo, tak asi to uplna hovadina nebude, a len tak na margo: ako sa da nudit na chate? to sa mi nikdy nestalo, asi zalezi od patrie aj celkovej konstelacie :-)
evusik
@afataga to máš tak, my sme chodili na turistiku taká partia viac rodín, z malými deťmi. Po celodenných túrach a naháňaní sa okolo detí sme boli radi, že sme.... a tak sme večery trávievali pri krbe, alebo vonku pri ohni zaspievali sme si, porozprávali sme sa a keď bola zima alebo pršalo boli sme dnu a občas sme sa bavili aj tými testami, hrali sme karty aj človeče.... neviem prečo má každý predstavu. že na chate sa len chlastá
rea1
test bol celkom zaujimavy, trochu logiky, trochu predstavivosti - spravila som si ho hned, ako sem @atafaga dala link. lenze som sa uz trochu ponahlala, tak som tri otazky uplne vynechala, lebo by bolo treba dlhsie premyslat a dve som oznacila systemom "mozno sa trafim". a napriek tomu mi pri veku 56 rokov vyhodilo vysledok 169. ja sice naozaj, ale naozaj netrpim zbytocnou skromnostou ale zas az tak genialna snad nie som. :-))) zda sa mi, ze ten test bude pravdepodobne nejaka namotavka. fakt by to mohlo byt zo série tento si spravte, zistite aki ste uuuzasni a ostatne si zaplatte. neviem. ale mna celkom bavil.
garanco
...tiež som si testík urobila hneď, ale výsledok bol ohromujúci, dobre som sa nasmiala:-))), počet bodov nad 200 a tá moja genialita!!! je naozaj na smiech. Niežeby som si neverila, ale to je nejaká sranda!