Rôzne

Huspenina

karoli61 - bez fotkykaroli61, 27. decembra 2011

Tuhosť ľahko odskúšame ak na dezert.tanier odoberieme malé množstvo vývaru a na 10 min.dáme do mrazáku.Ja ako chuťovku vkladám pred zalievaním na dno 1/2 natvrdo uvarené vajce

@zareaguj


Diskusia k téme

braxi
Huspeninu budeme variť vonku v kotline deň pred Silvestrom...už sa veľmi teším, je to fajn atmosféra a v tomto počasí to nebude mať chybu... buble nám to skoro celý deň...pri tom si vypijeme, pokecáme a pozabávame sa. Jeden rok sa strhla aj tancovačka a vyprovokovala to kamoška Zuzana, ktorá mala seknuté kríže a musela ich rozhýbať, neuveriteľné, ale roztančila to!!! :o))
Moc som o huspenine nenapísala, ale o toto sa mi žiadalo podeliť sa s Vami...
arasidka
huspenina bude po Novom roku. Zajra bude môj dzedko robiť paštéku pečeňovú. Nedá sa, hačapír jeden povedať, nech to nechá po Novom roku. Tak čo už s ním, nech kuchtí, ja sa snažím vyhladnúť, aby som sa vrátila do pôvodného stavu pred "Ježíškom".
radulienka
Aj ja som spravila huspeninu, ja mám najradšej uši, tie pekne stiahnem z kožky, samozrejme po uvarení, nakrájam ich na štvorčeky a do 2-3 misiek si dám len tie ušičká a hrášok, nakrájanú mrkvičku a nakladanú uhorku a ešte trošku mäska. Joj, to si vždy pochutnám. Ostatní to nemusia. Aspoň mi viac zostane. Všetkým huspeninárom želám dobrú chuť...
hubata
My zasa takú nezdravú ľúbime: aj s kockami mäsa.....
Inak ste to počuli? Politici nám sem chodia čítať naše recepty a hodnotia to že si žijeme nad pomery. Bude sa platiť daň z huspeniny, z tekvicovej omáčky, z mrkvy na divoko ......
arasidka
Hubatá, tak premýšľajte nad receptami našich starých materí. Pár ich poznám,niektoré som už spomenula: zápražkové slíže, hulárová omáčka,šošková omajda so zemiakovou knedľou.
hubata
Ono nie je problém uvariť dobré jedlo z drahých surovín, ktoré sú samy o sebe dobré ....... Šikovný kuchár je ten čo dokáže urobiť obyčajné jedlo ktoré chutí všetkým, je zdravé, zbytočne neplytve surovinami z ktorých by bol obed aj na dva dni. Mne sa nejako zdá že sa zabúda na zeleninové omáčky: asi to bude tým, že už nemáme záhrady. Naše babky a mamky figu vedeli aký vitamín potrebujeme, či máme stopové prvky, či je údené nezdravé. Jedlo sa všetko - ale striedmo a veľa sa robilo: po 8 hodinovej šichte v továrni čakala práca v záhrade, okolo domácich zvierat a detí. Všade je to tak na svete, len my to nechceme vidieť. Vidíme len pozlátko pri mori, ale sa pozrime na chudobné vnútrozemie ktoré živí poľnohospodárstvo. Preto by sme sa mali vrátiť k našej zdravej strave kde prevažovali zeleninové prívarky, mäso bolo len raz do týždňa v nedeľu. A ešte sa mäso z polievky urobilo na jedno hlavné jedlo v pondelok. Mne chýbajú tie naše zeleninové omáčky ......
kuchticka
Tak tak @hubata. moja mama varievala omacku salatovu, slivkovu, kapustovu, kalerabovu, dynovua- viem ja este aku? Vsetky boly dobre a zdrave. Mne zasa chybaju na Slovensku zeleninove polia a zahradky.
vini55
Aj mi ideme Silvestrovať vonku, kamoša idem pripraviť o život, nech sa nám trochu lepšie žije. Ráno skočím k lekárovi a nechám u neho žlčník, nech si to užijem. Mňam, zabijačková polievka, klbásové mäso, škvarky, teším sa viac ako na Vianoce /nie, že by nebolo čo jesť!/ ale dobrá partia, dobrá nálada, čo lepšie na koniec roka?