Čas ako stvorený na husacie hody. Pečená hus, alebo kačica, červená alebo biela dusená kapusta, lokše. Bašta.
Alebo už len spomienky? Čoraz viac ľudí sa stravuje zdravšie až diétne. Vo veľkom si strážime váhu.(Priznajme si ,že nie je to len módny trend ,ale ženie nás k tomu aj zdravie.) Nehovorím o predsudkoch ,že pečeň je čistiareň a je v nej odpad.
Chcem sa len podeliť o zaujímavý recept ako pripravovala husaciu pečeň moja stará pani suseda, ktorá bola kuchárkou v židovskej rodine.
Pečeň z vykŕmenej husi sa varila vo vriacej vode. Vyvarila sa masť a vraj aj všetko zlé, čo v tomto chutnom pokrme nemá byť. Uvarená sa zaliala husacou masťou a buď sa zjedla ihneď, alebo sa krájala so stuhnutou masťou na studeno.
Solila sa až po uvarení.
Skúsila som tento recept. Pečeň bola veľmi chutná. Dokonca väčšia, lebo sa škvarením nescvrkla. Možno sa nájde niekto ,kto pozná tento recept a fundovane napíše presný popis.
Diskusia k téme