Rôzne

Hnedy repny sirup

katkat - fotkakatkat, 27. apríla 2011

V jednej kucharskej knihe, ktoru mam doma, je skvelo vyzerajuci recept na kolac s pekanovymi orechmi. V zozname ingrediencii je aj hnedy repny sirup a ja netusim co to je a kde to zohnat... snazila som sa to vygooglit, ale neuspesne. Vedeli by ste mi prosim poradit?

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Vyzerá,že najbližšie k tomu bude med,tak by som to nahradila medom.
sandratamer
Kolacik s pekanovymi orechmi sa zvykne robit aj s kukuricnym alebo "zlatym" sirupom. ja sa nam chystam uz pol roka, sirup mam doma z BIO shopu, aj krasne pekanove orechy, hm...
babidka
alebo skus melasu - ma sice tmavu farbu a taku karamelovu chut ale je tiez velmi zdrava .Ja ju pouzivam aj na sladenie kavy a niektorych kolacikov .
katkat
dakujem za pomoc :) uz len zohnat pájovu formu (=v BA mission impossible) a mozem ist na to
evanaaa
Sandratamer, ten pekanový koláč ( pie) musí byť dobrota. Mala som tie orechy, chuť majú podobnú ako vlašské, dali by sa nimi nahradiť, mohla by si potom dať recept a napísať, ako to chutilo.
babidka
@sandratamer , tak ten kolacik pekavam:-) je to oblubeny kolac mojho zata ... Podla receptu co mam od jeho mamicky sa to cesto najprv predpecie/aby nebolo polosurove/ , potom ona davala este ribezlovy lekvar , pekanove orechy a to sladke vajickove cesto .Urcite ho skus , je to velmi chutny kolacik .
bejaja
@ sandratamer , koláčik vypadá veľmi dobre, keď ho odskúšaš, dúfam, že pridáš recept na varechu,...@ babidka, ak poznáš koláčik, tak by si mohla tiež pridať recept na varechu...
kuchticka
@katkat , ja si myslim, ze repny sirup mozes nahradit melasou - melasa je z repy. Pekanove orechy su ovela suchsie ako vlasske - neobsahuju tolko tuku. @evanaaa , nahradit mozes vlasskymi orechami do toho pie.
celeblith
taku zapekaciu misku, co ma tvar ako na pie som videla dokonca v tescu na kamennom, neviem ci to je to iste ale formou a velkostou velmi podobne :)
katkat
dakujem za rady na tie formy, bola som v tescu a dvoch tescomach a zrovna nemali, no v jednej tescome mi teta povedala, ze buducu stredu bude novy tovar a aj 20% zlavy, tak nech pridem... mimochodom tescoma na kriznej, ak by niekto chcel nieco v zlave kupit..:)
benik
katkat, koláč s pekanovými oříšky jsem jedla u kamarádky v Praze a dávala do něj javorový sirup a bylo to opravdu vynikající. Přeji všem krásný a pohodový den;-)
evanaaa
Pozrela som si tie formy, ale sú dosť drahé, napríklad v Lídli boli tie silikónové podobné ale lacnejšie omnoho ako značkové.