Rôzne

Hlavné foto k receptu

skillet - fotkaskillet, 22. novembra 2014

Rada by som vedela váš názor, ako má vyzerať hlavné foto k receptu. Nedávno som zaregistrovala pár ľudí, čo kritizovali nedokonalé fotky. Či už boli rozmazané, alebo prifarbené, alebo sa skúmali detaily obrusu, klávesnice či zhoreného karamelu. Ak vyberiem kvalitnú fotku, pretože si dám záležať, pôsobím nedôverihodne, čo ma dosť odrádza od ďalšej prezentácie na tomto webe. Nikde som sa nedočítala, že by fotopostup bol povinný. Môj názor je, že stačí ak je recept dôsledne zrozumiteľne opísaný, aby sa dalo podľa neho jedlo pripraviť. Máte iný názor? Zaujímalo by ma to. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Všetko je OK,fotky máš krásne...Tu ide o vyjadrenie jednej varecháčky z dôvodu sklamania,kedy sa mnohé rozplývali nad fotkami v receptoch a nakoniec vysvitlo,že sú kradnuté.Práve naopak,tvoje fotky pozdvihli úroveň,len pokračuj.Netýka sa to teba.A čo sa týka postupu,myslím,že sa dá vysvetliť nejasnosti,na to tu je tá diskusia pod receptami.
rulik
ten kto chce rýpať si nejaký dôvod vždy nájde preto si také komenty netreba všímať, ak Ťa teší, že sa môžeš podeliť o svoj výtvor s verejnosťou a myslím, že nájdeš viac kladných hodnotení tak smelo pokračuj, teším sa na Tvoje fotorecepty
finczi
Myslím, že dôležitý je recept a radosť vyplývajúca zo záľuby pripravovať jedlo s láskou. Preto si nerobte starosti a nedajte sa odradiť. Ak by sa aj niečo nepodarilo, svet sa predsa len bude točiť...
skillet
Ďakujem za vaše názory :-) Podľa mňa je zbytočné pri jednoduchých receptoch fotiť postup. Hlavne keď sa jedná o recept, kde sa rýchlo pracuje so surovinami, aby nestuhli, nestvrdli, či neprihoreli :-)
marcel83
@skillet "Nikde som sa nedočítala, že by fotopostup bol povinný"

ale veď ani nieje. Je to na každého uvážení, či pridá foto a s akou kvalitnou fotkou "ide s kožou na trh".

"Rada by som vedela váš názor, ako má vyzerať hlavné foto k receptu." - fotka má prezentovať jedlo /a kuchára/. Ak dám drahý servis, v ňom nastyle-ovaná polievka a v pozadí bude - teraz zveličím - neumytá toaleta, nebude recept nikdy lákavý....

Prirovnal by som to k niečomu takémuto:


kukulienka71
@skillet , ak myslíš na môj komentár k tvojim medovým rezom, bolo to myslené presne tak, ako to tu vyššie uviedla @viera1. Ak si zaregistrovala rozruch okolo fotiek minulomesačnej výherkyne @mondy , tak by si mohla vedieť, prečo som to písala. @monda s najväčšou pravdepodobnosťou odfotila kupované dokonale vyzerajúce šišky. Na plagiát som pri tvojom recepte ani nepomyslela, nemáš tam použité iné, len úvodnú fotku. Fotopostup nie je povinný, len dodáva dôležité informácie v obrazovej forme a myslím, že pridáva aj na dôveryhodnosti autora a jeho práce pri príprave jedla. Hlavne v súvislosti s Mondinou aférou,keď jej úvodné foto vôbec nekorešpondovalo s (dokonca) ukradnutými fotkami fotopostupu. To je môj názor. Nedávno to tu už spomínal aj niekto iný. Neber to, prosím, osobne. Tvoje recepty sa mi páčia. Mnou obdivované kuchárky, pekárky( Ančička, Izka, Evusik, Babkamt, Mesiar50, a rada ďalších) tu má prezentácie receptov krok za krokom s fotkami, sú mi príkladom. Ak si aj myslíš, že medové rezy sú ľahkým zákuskom čo do prípravy, amatérovi fotopostup veľmi pomôže a tebe predsa nespadne korunka z hlavy, ak dáš pár fotiek z prípravy. Či?
skillet
OK, nemyslela som to zle, len ma to zarazilo. O afére žiadnej netuším, nesledujem varechu pravideľne, mám iné povinnosti. Mondu nepoznám a nezaujímajú ma ani žiadne súťaže, pretože viem, že to na každom webe robí zlú krv. Závisť, nenávisť a netolerancia. Môj názor. A ďakujem za tvoje vyjadrenie. Pekný večer.
havino
nuž @skillet , asi ťa nepoteším,dnes som robila tvoj recept na bielkový krémeš, foto máš nádherné, recept je super,mna si velmi inšpirovala, že nemusia sa piecť len s maslovým krémom, ale ver mi, že som ho piekla, len na základe toho, že kolko mám rokov a koľko odpečeného,že cesto poznám, aj som ti dala komentár pod recept. Robila ho dnes tiež 30 ročná kamoška a bola som jej pomocníčkou na telefone, lebo si nevedela akosi poradiť, či maslo roztopené, či med tekutý, mala velmi tuhý. Takže to podávanie receptov fotkami tu na vareche nie je len o skúsených, ale aj menej skúsených a pritom dievča je v pečení zdatné, ale stretla sa s nedobrým medovým cestom a mala rešpekt, aby opäť nevyhadzovala. To je skutočne môj dnešný príbeh. takže je na tebe, ako zvážiš moj komentár a čo sa týka uvodnej foto,nečuduj sa, máš ten kremeš tak pekný a dokonalý, chvála ti, že ked chýba foto postupu, už tu vždy nadobudne nedovera, že či nie je kupený, hoc si fotila svoju ruku, ale vieš...
micanela
Ja mam rada, ked je k receptu fotka - predsa len aj oci jedia.
Neriesim, ci je tmava, nedokonala atd., nevadi mi ani obity hrniec /aspon vidno, ze a pouziva/. Skor mi vadia fotky rozbrblanych polozjedenych jedal a hlupym komentarom typu "takto nam chutilo". A je pravda ako tu niekto pisal, ze niektore jedla proste fotogenicke nie su.