Rôzne

HLADÁM torty do ktorých idú celé vajíčka

gordonko - fotkagordonko, 17. apríla 2014

Mate či viete o recepte na tortu kde idú celé vajcia .... idem robiťna zajtra poschodovú tortu ,ale nechcem rozbíjať vajíčka ... len ich vyfuknúť poraďte - pomôžte

...ĎAKUJEM

@zareaguj


Diskusia k téme

tati2008
Ak pečiete na Veľkú noc mäsový syrek tam tiež sa dajú použiť celé vajcia a zase piškótové cesto robím z celých vajec - 6 ks celé vajcia ,6 kopc.PL kryš.cukru vyšľaháme do hustej bielej peny a opatrne vmiešame 6 kopc. PL poloh.múky.Ja nedávam PDP do cesta.Upečieme.
hanka56
200g k.cukru, 4 celá vejce, 100ml oleje, 100ml vlahé vody, 200g hladké houky, 1 prdopeč :-)
elka21
Ja nerozdeľujem vajíčka na žĺtka a bielky, ale presne ako sa pýtaš, vyvŕtam dve dierky do vajca a vyfúknem celé vajíčko. Potom k týmto vajíčkam pridám kryštálový cukor - krupicu a šup do mixéra, nechám na najvyšších otáčkach miešať asi 10 - 15 minút a vznikne hustá našľahaná pena, do ktorej pridám už len preosiatu múku so štipkou PDP / na špic noža /, kvapku oleja a šup na pekáč. Cesto je výborné, rýchlo urobené a zostanú mi škrupinky z vajíčok. Neboj sa, dnes, keď existujú šľahače, to nie je problém. ja mám ten najlacnejší za cca 18 Eur a v pohode si s tým poradí.
marianna76
nooo psíček a myčička dávali celé vajíčka do torty... keby si chcel možno ti recept prezradia ...
gubics
Cukrárenské výrobne dostávajú vajcia vo veľkých nádržiach (kedysi to boli 25 litrové mliekarenské konvice) a na váhu z nich berú primerané množstvo do pečiva. Hovorila mi to pani, ktorá tam pracovala. Od vtedy nerozdeľujem vajíčka na žĺtky a bielka, ale šľahám ich spolu len na vysokých obrátkach. U hotového pečiva sa nedá zistiť, ako boli vyšľahané, len ich treba trochu dlhšie šľahať.