Torta After Eight (fotorecept)

Torta After Eight (fotorecept)
Foto: janger
jangerJanger, recept pridal: 28. marca 2011 0:26Ďalšie jeho recepty

Pytala som sa syna, aku tortu chce na narodeniny. Tak si vybral: bud After Eight, alebo mrkvovu, alebo orechovu, alebo aj ina moze byt... :-))). Tak som spravila tuto.

Suroviny

10
porcií
45-50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Uz den popredu mozeme zacat s kremom. Do kastrolika dame slahacku a After Eight. Par kuskov mozeme odlozit na ozdobenie torty.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 1

2

V hrnceku rozmiesame na hustu kasicku lyzicu (moze byt aj viac) kakaa s troskou vody. Tento bod mozete kludne vynechat. Ja som to robila kvoli farbe. Ked som minule robila tuto tortu, tak sa mi farba kremu zdala trochu bleda, tak preto... Toto pridame (cez sitko) do smotanovej hmoty.

3

Dobre premiesame. Uvedieme do varu, len na chvilku prevarime. Nechame vychladnut. Obcas premiesame. Dame do chladnicky.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 3

4

Kakaovy korpus mozete bud kupit hotovy, alebo upiect podla svojho alebo mojho receptu. Dame vyhriat ruru na 180 stupnov. Ja mam klasicku elektricku ruru. Pri teplovzdusnej si treba teplotu prisposobit. Dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystelieme papierom na pecenie. Ja papier vzdy pricviknem medzi dno a boky formy. Pre istotu som ho este potrela aj maslom.

5

Preosejeme muku, maizenu, kakao, stipku soli. Dobre zmiesame.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 5

6

Do slahaca dame cele vajcia, preosiaty praskovy a vanilkovy cukor. Dobre vyslahame. Ja som slahala 10 minut. Ak miesate rucne, tak treba dlhsie.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 6

7

Potom postupne primiesavame (a zase preosievame) suchu zmes z bodu 5. Miesame uz len vareskou.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 7

8

Nalejeme do tortovej formy.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 8

9

Dame asi na 45-50 minut piect. Treba to kontrolovat. Pichneme ihlicou, spajdlou do korpusu. Ak ju vytiahneme suchu, tak by to malo byt upecene.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 9

10

Nechame na chvilku vo forme. Potom vyberieme a dame vychladnut.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 10

11

Dame roztopit cokoladu. Ja to robim v mikrovlnke. Tej cokolady mozete dat kludne aj viac, ako je v popise receptu.

12

Chladny korpus prerezeme na tri casti. Spodnu cast na tenko potrieme rozpustenou cokoladou, tak isto prostredny diel potrieme z jednej strany rozpustenou cokoladou (aby sme mali medzi kremom a korpusom taku chrumkavu cokoladovu vrstvu). Nechame to zase vychladnut.

13

Potom vyberieme z chladnicky uvarenu, dobre vychladenu smotanu. Pridame 1ks (ak to chcete mat moc huste 2ks) slahackoveho ztuzovacu. Ja som dala len jeden. Vyslahame. A mozeme plnit tortu a potriet vrch a boky. Ak chcete trosku ozdobit aj vrch torty, tak si trochu kremu nechajte.

14

Takze plnime takto: Korpus, vrstva roztopenej cokolady, krem, korpus, vrstva roztopenej cokolady, krem, korpus. Vrch a boky potrieme kremom. A mozeme ozdobit ako chceme. Napriklad tak, ako vidite hore. Alebo aj takto:
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 14

15

A potom uz mozete maskrtit.
Torta After Eight (fotorecept) - obrázok 15

16

Tip: Tuto tortu mozete dat kludne do mraznicky. Nic sa jej nestane.

17

Pepermintova torta After Eight nie je moj vymysel.... Ja som si viacere recepty trosku pomenila, nieco vymyslela a prisposobila mojej chuti...



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 28. marca 2011 o 10:24
    Je krasna, mnam.


  • kata50, 28. marca 2011 o 10:27
    Toto musí byť lahoda. Páči sa mi zdobenie torty. Ukladám si do KK


  • lucylee, 28. marca 2011 o 10:30
    no teda


  • marianne69, 28. marca 2011 o 10:33
    ....ako s luxusnej cukrarne...musi byt vyborna,ja torty vela nepeciem,ale tuto vyskusam(KK)mnam...


  • evusik, 28. marca 2011 o 11:07
    veru luxusná tortička :-)


  • ailuj82, 28. marca 2011 o 11:27
    tak tá musí byť VÝBORNÁÁÁ :)


  • matja, 28. marca 2011 o 12:18
    Takáto torta by mi nikdy nenapadla, ale vyzerá veľmi fajne! Blížia sa meniny a narodeniny viacerých členov mojej rodinky, tak niekto budem mať určite After Eight tortičku :)


  • palokuchki, 28. marca 2011 o 13:41
    Janka, krasna torta. Korpus sa ti pekne upiekol. Priznam sa trochu mi to trvalo, pokym som pochopila, co je After Eight. Ten krem musi byt velmi chutny. Synovi prajem vsetko najlepsie k narodeninam.


  • katkat, 28. marca 2011 o 13:45
    uzasna torta :)


  • egreska, 28. marca 2011 o 13:52
    krasna a určite aj dobra..


  • gittka, 28. marca 2011 o 14:34
    mnam tá musí chutit uplne super!už len kúpit čokoládky a ide sa na to...


  • 3sandra3, 28. marca 2011 o 15:55
    jéééééé,,, to je nádhera...dala by som si hneď aspoň kusok-kúsoček


  • babav, 28. marca 2011 o 17:54
    Krasna a chutovo zrejme jedinecna!


  • dorisa, 28. marca 2011 o 18:02
    Krasa.


  • danculka, 28. marca 2011 o 18:40
    Milá tortička vyzerajúco , veľmi chutne ukladám do kk...


  • janger, 28. marca 2011 o 21:07
    Mile dievcata, dakujem vam pekne za mile komentariky :-). Velmi ma potesili. Danka @palokuchki , dakujem aj za blahozelanie pre syna :-))).


  • alenie, 28. marca 2011 o 21:49
    ukladam kamoska milujetu cokoladku urcite jej urobim k narodkam


  • petravoska, 29. marca 2011 o 11:20
    toto manzel dostane k narodeninam, on miluje after eight :) dakujem za recept.


  • orchidea, 29. marca 2011 o 13:30
    Veľmi pekná torta!


  • jatanika, 29. marca 2011 o 18:37
    tá bude chutná... aj sa mi páči ... taká akurát...


  • marcy, 1. apríla 2011 o 09:20
    krásny domáci korpus,ešte lepšie chute ...vyskúšam na kupačku,chválim fotopostup :-))


  • cica2, 8. apríla 2011 o 13:13
    Nádherná torta, wau! Si šikuľka a vďaka za receptík:)) Nádherne si ju aj ozdobila, krásne nafotené!


  • hubarka35, 8. apríla 2011 o 20:14
    ježiši afterky milujem a mintky....tak tuto tortičku si urobim a ta plnka má akú chut citit tam ten mentol?a rozpusti sa v tej smotane.ale asi hej....


  • janger, 8. apríla 2011 o 21:34
    Este raz vam dakujem. @hubarka , samozrejme, ta plnka chuti mentolovo, tak ako after eight...A tie cokoladky sa v smotane nacisto rozpustia. Tak ako vidis na obrazku 3.


  • marianne69, 14. júna 2011 o 18:58
    ...@janger velmi by som sa ti chcela za tuto torticku podakovat,bola to asi tretia torta, ktoru som v zivote upiekla,ale vydarila sa mi perfektne a zozala obrovsky uspech,zaprasilo sa po nej okamzite,lebo si aj pridavali,bolo nas vela a tak som piekla som dve na party ...torty vela nepekavam z toho dovodu,ze ja na to zdobenie moc nie som a to ma odradza aj ked chutovo su vyborne...ale tuto som zvladla a bude patrit medzi moje oblubene,chystam sa ju urobit aj doma...este raz vdaka:-)....


  • janger, 14. júna 2011 o 22:57
    @marianne , nemas za co :-). Strasne si ma potesila, ani nevies ako. Som rada, ze chutila a ze sa ti podarila. A ozdobit staci len uplne jednoducho...Srdecne ta pozdravujem :-).


  • mariaklara, 30. júna 2011 o 17:25
    Super torta, ukladám.


  • janger, 2. júla 2011 o 11:49
    @mariaklara , dakujem. Ak mas rada chut pepermintu, tak je ozaj fajn :-).


  • aszabka, 6. júla 2011 o 06:09
    Nie som veľmi na torty, ale táto si priam pýta chválu..nebude asi ani veľmi sladká..Krásne a jednoduché zdobenie..uložím si ju..pre každý prípad ((:


  • aszabka, 6. júla 2011 o 06:10
    Nie som veľmi na torty, ale táto si priam pýta chválu..nebude asi ani veľmi sladká..Krásne a jednoduché zdobenie..uložím si ju..pre každý prípad ((:


  • pumaamravec, 5. augusta 2011 o 21:55
    @janger dalo by sa ta after eight čokoláda nahradiť, horkou čokoládou a mätou, alebo mätovým želé, alebo niečím podobným?:) Ak nie tak mi nevadí ani ta After eight čokoláda, ale dostala som strašnú chuť na tuto tvju tortičku a momentálne mám len čokoládu a veeeeeľa mäty:D


  • elisticka, 7. augusta 2011 o 09:04
    super torticka:-)


  • janger, 10. augusta 2011 o 18:33
    @pumaamravec , prepac, som na dovolenke, preto tak neskoro.... Takze neviem, ci este nieco z mojej odpovede budes mat. Mozno ti uz aj chut presla :-). Matove zele nepoznam, neviem, co to je, takze to ti neviem poradit. Ale horku cokoladu mozes pouzit. Len pomer by som dala trosku iny, napriklad 300 ml slahacky a 300g cokolady. Najprv tu matu dobre nechat vyluhovat v slahacke...mohol by sa pripadne pouzit aj nejaky matovy liker, (lyzicku likeru do toho zamiesat). Ale ja som zatial na tuto tortu pouzivala len After Eight...Dufam, ze sa ti podari :-).
    @elisticka , dakujem.


  • ailuj82, 9. septembra 2011 o 14:15
    do korpusu nedávaš prášok do pečiva? Ja som túto tortu včera robila, ale PDP som tam dala :) Som zvedavá na tú chuť...


  • janger, 10. septembra 2011 o 20:08
    @ailuj82 , do tohto korpusu som nedala prasok do peciva. Ked das, asi sa ti este viac zdvihne. Dufam, ze bude chutit :-).


  • ailuj82, 12. septembra 2011 o 13:50
    Výborná :)


  • janger, 13. septembra 2011 o 23:50
    @ailuj82 , som velmi rada :-)!


  • jerica, 14. septembra 2011 o 09:41
    @janger Jani nádherný fotopostup a vydaréééný výsledok aj OKO sa poteší , to je čoko bomba torta!! Mám nutkanie si ju yskúšať , mám v pláne už orechovú ale mohla by som aj Tvoju , vnuk bude mať narodky o mesiac , torta poteší :-))


  • janger, 14. septembra 2011 o 10:24
    Jarka @jerica , ak ma vnuk rad pepermint, tak myslim, ze by sa mu pacila :-). Je to zase nieco ine, ako orechova...Ja mam ale orechove torty tiez velmi rada.


  • jerica, 14. septembra 2011 o 23:24
    Janka , ja mám rada kde je málo cesta , veľa krému jednu vrstvu s džemom a pepermint by nemal byť problém , jesť ju budeme všetci , tvoja vyzera len zakusnúť:-))


  • chillicokolate, 14. októbra 2011 o 15:58
    zabky, ak sa vam zdaju original after eightky drahe, odporucam kupit v Tescu "tescovu" mentolovu cokoladu, je uplne super a stoji cca 40-50 centov kus :)


  • lembeke, 7. augusta 2013 o 14:44
    ez a torta igazán tetszik, hogy úgy tűnik, hogy szopni


  • janger, 7. augusta 2013 o 15:49
    @lembeke , prepac, ale nerozumiem madarsky, musel (a) by si mi to prelozit :-). Takze neviem, ci je tvoj komentar pozitivny alebo negativny? Alebo snad by mi to vedel prelozit niekto z ostatnych madarsko hovoriacich Varechacov...


  • tiginko, 7. augusta 2013 o 19:31
    chcela som ti urobiť radosť @janger a hodila som to do prekladača, ale ani ja neviem zistiť, či je to pozitívny alebo negatívny komentár: "Moc sa mi páči tento torta je, že sa zdá sať" ....?


  • tiginko, 7. augusta 2013 o 19:34
    opýtam sa manžela ešte, keď s ním budem hovoriť, ten vie po maďarsky (nie že by som s ním nežila, ale je pracovne v zahraničí :-) )


  • janger, 7. augusta 2013 o 21:31
    @tiginko , dakujem ti za ochotu. Myslela som, ze ak to bude niekto nahodou citat, tak ze mi mozno pomoze s prekladom :-). Ja som to tiez dala do prekladaca. Do slovenskeho a aj do holandskeho jazyka som si to dala prelozit, ale teda ten preklad je taky divny :-))). A mas peknu novu fotku, taku dovolenkovu ;-)...


  • betrisorka, 29. januára 2014 o 10:06
    Dobrý deň, chcela by som túto tortičku upiecť mame k narodeninám, veľmi sa mi páči aj ten nápad s natieraním korposov čokoládou...ale mám otázku...nezošmykne sa krém z tých plátov, keď budú poliate čokoládou??? :D veľmi pekne ďakujem za odpoveď


  • janger, 29. januára 2014 o 15:22
    @betrisorka , tesi ma, ze sa ti tato torta paci a verim, ze budes spokojna aj po jej upeceni :-). Mne sa krem nezosmykoval. Mala som sice len tenucku vrstvu cokolady, ale teda bolo to bez problemu. Ak by si sa predsa toho obavala, tak nepotri tu plochu celu, ale miestami si nechaj take nepotrete kusky, ktore budu fungovat ako taka 'brzda' ...:-). Ale verim, ze nebudes mat s tym ziedne problemy. Budem drzat palce, nech sa ti podari :-).


  • betrisorka, 29. januára 2014 o 16:12
    To je dobrý nápad, nejako to teda vymyslím :-) ešte raz ďakujem


  • janger, 29. januára 2014 o 16:36
    Nemas zaco :-).


  • betrisorka, 11. februára 2014 o 12:30
    Tak torta je už upečená a sme na najlepšej ceste zniesť ju zo sveta :-) Rodičia sú ňou priam nadšení, a to aj oco, ktorý doteraz básnil iba o karamelových tortách. Na ten krém sa mi doslaova vrhol a jedol ho len tak, prstom z misky :-D A ten krém krásne stuhol, vôbec som sa nemusela obávať, že by sa niečo zošmykovalo :-)


  • janger, 11. februára 2014 o 15:56
    @betrisorka , no vidis, ako dobre sa ti to podarilo, som velmi rada :-). Tesim sa, ze vam chuti. Dakujem ti, ze si mi dala vediet :-). Pozdravujem...


  • dogagador, 18. apríla 2014 o 17:45
    Moc pekna torticka


  • janger, 19. apríla 2014 o 19:48
    @dogagador , dakujem. Aj dobra je ;-)...Peknu Velku noc prajem.


  • mesiar50, 9. júna 2014 o 18:57
    Mentolove cokoladky su moje oblubene.Janka, tvoja torta vyzera prinajmensom skvelo .Sikulka si.


  • janger, 9. júna 2014 o 21:59
    Lacko, @mesiar , dakujem ti. Tato moja je taka klasickejsia, ta tvoja modernejsia :-).



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist