Rôzne

Hľadám recept

rennatte - fotkarennatte, 15. mája 2015

Hľadám recept na nepečený dezert, kde sa piškóty namáčajú do vína a vo vrstvách sa prekladajú s bielym krémom, ale nie je z kyslej smotany, ani pudingu, tu na vareche podla surovín som nenašla. Poznáte niekto tento dezert?

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Veru kde sa piškóty namáčajú do vína (zrejme červeného) a vo vrstvách prekladajú krémom nepoznám. Ešte chvíľu hľadaj lebo by to mohol byť zaujímavý recept.....
svedka
No to je obycajne tiramisu s mascarpone kremom.namacaju sa do Marsala sladkeho vina, alebo espressa, alebo do obidvoch.inak postupujes ako pri klasickom tiramisu
rennatte
je to vyse 30 rocny recept, tak mascarpone to urcite nebude, zrejme najaky zltkovy krem so smotanou alebo slahackou, mozno aj tvarohovy, hladam to pre jednu pani, ktorej to robievala maminka, ale ta uz nezije a recept po nej nezostal, je zo Zahoria
viera1
Možno takto:v 125ml mlieka rozmiešame2 žĺtky,20g hl. múky a 50g cukru.Dáme do kastróla s vriacou vodou a šľaháme do zhustnutia.Odstavíme a šľaháme,kým krém nevychladne.V mise ušľaháme 140g cukru +140g masla,do toho vmiešame varený studený krém a 0,5dl likéru alebo 1PL čiernej kávy.Výborný je aj s rozmixovaným ananásom.Môže byť dobré aj s bielym portským vínom (Delaforce).Piškóty kropíme tekutinou,ktorá je v tomto kréme.Dezert dokončíme šľahačkou.
rennatte
tak po mojom patrani najviac sa mi na to podobal rez Ostravan, ale ten maslovy krem som zmenila za zltkovy slahany nad parou a zapracovany do slahacky, dalsiu verziu vyskusam s varenym zltkovym kremom a veru skusim aj tento od @viera1 , po degustacii dotycnou to bolo ono, tak sa tesim, ja som ho este vysperkovala parizskou slahackou a jahodami :-)

 scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11164555_10203828...


 scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/1506607_102038414...
viera1
U nás (v hoteli) sa predával ako torta Malakov a bol to recept od Marie Janků Sandtnerovej.Robil sa do takejto formy (vystlanej fóliou)  www.zasielkovyobchod.sk/eshop-forma-s-neprilnavym-povrchem-na-c...
a navrch šiel piškótový plát,nechalo sa to ztuhnúť a po vyklopení sa celý pokryl šľahačkou.Ten piškótový plát tvoril vlastne základňu zákusku.Čo som pozerala niektoré recepty na Ostravan,tak ten krém je v mnohých totožný.Čím si pokvapkala piškóty?