Varenie

Hľadám recept :-(

lenockav - bez fotkylenockav, 2. januára 2013

Dobrý deň milí varecháči!

Neviete mi náhodou poradiť? Hľadám presný recept na sušienky- z cesta sa robili guličky, do stredu sa urobila dierka, sušienka sa potrela vyšlahaným bielkom (snehom), obalila sa v mandľových lupienkach, dala sa piecť, po upečení sa ešte ozdobili sušienky džemom. A ja by som potrebovala recept na to cesto a nikde ho neviem násjť.

Vopred ďakujem za pomoc. :)

@zareaguj


Diskusia k téme

stanuska
Ja som nasla nieco podobne ze Husarske kusky-200g masla,100g p.cukru,v.cukor,2zltky,sol,300g hl.muky,100g gast.pyre-vymiesime cesto,dame stuhnut do chladnicky,z cesta vytvorime valec,pokrajame na diely,vytvarujeme gulky a do kazdej vyhlbime jamku,dame na plech a pecieme 15min.Upecene nechame vychladnut,posypeme p.cukrom a do jamok davame dzem.Neni sice to iste co hladas,dufam ze ti trocha pomoze
bubaya
Mám ten recept doma v zošitku, takže ti ho nepošlem. Ale je to obyčajné linecké cesto bez orechov, ide tam šťava a kôra z pol, alebo celého citróna. Urobí sa guľka, do nej jamka, potrie sa to bielkom a posype mandľami. Alebo sa namočí do snehu a obalí v mandliach. Nejako si to skumbinuj, pohľadaj cesto na linecké pečivo.
lenockav
dakujem za ochotu a pomoc, ale nie je to ono :(
bubaya: pamatam si, ze klasicke linecke cesto to nebolo
asi to uz nenajdem :(