Prosím vás, nepoznáte niekto recept na tento zákusok?
www.tortyodmamy.sk/zakusky/harlekin-rezy...
Klasický Harlekín poznám, toto je iný. Ďakujem.
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 9 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 9 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Mimka946: Orechova plnka 15 najnovší komentár 31. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 5 najnovší komentár 19. marca 2025
- Matata1: Slnečnica hľuznatá, čiže topinambur 43 najnovší komentár 14. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 219 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 9 najnovší komentár 1. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Nepečené karamelovo-arašidové rezy VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Prudko návyková pistáciová nátierka s bielou čokoládou VIDEO
-
13 zákuskov z odpaľovaného cesta: Natrénujte si venčeky, veterníky či netradičný krémeš, aby to na Veľkú noc bolo dokonalé!
-
Tradícia inak: Chuť na halušky, ale doma ani jeden zemiak? 11 receptov, ako ich uvariť aj bez nich
-
Vyskúšajte všetky: 12 tipov, čo navariť z kuracích pŕs. Chutné a rýchle jedlá, ktoré vás nikdy nesklamú
-
Voňavá dobrota: 12x ražniči, perfektný obed z rúry. Stačí len ponapichovať a upiecť
-
Najlepšie je variť zo sezónnych surovín: Je čas medvedieho cesnaku. Nenechajte si ho ujsť, v týchto jedlách perfektne vynikne
-
Ku káve aj na raňajky: 11x kysnutý pletenec rôznych chutí. Vyskúšajte si malý grif s veľkým efektom
-
Nakombinujte si ju: S vajíčkami, kyslými uhorkami, chrenom alebo so syrom. 11x šunková nátierka na každý deň
je fakt dobrý
ingredience
1 sklenička marmelády - jahodová, rybízová, ovocná...
1 sáček dětských piškotů
2 dcl šťávy - sirupu (Jupík) - namáčíme v ní piškoty
Na krém
2 dcl rumu - pokapat piškoty a nechat do krému
3 dcl mléka
3 lžíce hladké mouky
1 sáček vanilkového cukru
25 dkg másla - nechte povolit, aby se dalo dobře utřít
Na polevu
1-2 sáčku čokoládové polevy
Na těsto
5 ks vajec
20 dkg cukru krupice
20 dkg polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
postup přípravy
Piškotové těsto: Vajíčka ušlehejte s cukrem do pěny, postupně přidávejte polohrubou mouku s kypřícím práškem. Dejte na plech s pečícím papírem a pečte piškot.
Upečený a vychládlý piškot potřete marmeládou a na to pokládejte piškoty namočené ve šťávě, těsně vedle sebe(obr.2) a pokapejte rumem.
Krém: Uvařte v mléce mouku, nechte vychladit. Do VYCHLADNUTÉ hmoty přidejte změklé máslo a vanilkový cukr a rum a vytvořte hladký krém. Tímto krémem potřete piškoty.
Vše zalejte čokoládovou polevou. Nechte v ledničce ztuhnout. Nejlépe podávejte až druhý den nakrájené na řezy.