Varenie

Guláš v konzerve

johnyroyko - fotkajohnyroyko, 12. apríla 2016

Dobry, viete mi niekdo poradit recept na gulas do konzervy? Klasicky na tanier nie je problem, varievam aj sutazne. Chcem si spravit do konzervy, ale neviem ci mozem dat zemiaky, ako dlho dusit maso, ako dlho varit konzervu. Klasicky vyvaram konzervy 2 hod od bodu varu. Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
do guľášu v konzerve by som dal len mäso s vlastnou šťavou na ktorej bolo pripravené, korenené nie do plna aby sa dalo potom dodatočne dochutiť, presolené už neodsolíš, žiadna zelenina, dobre uzavrieť a sterilizovať 90 min prvý deň a po vychladnutí na druhý deň zopakovať sterilizáciu, zo zeleniny a zemiakov by som pripravil základ zase až tesne pred použitím konzervy(ja osobne by som uprednostnil sklo pred plechom, vidíš čo sa deje počas sterilizácie aj potom neskôr v akom je stave, plech môže zradiť)
kytka
Dobrý den,souhlasím s Rulíkem a přidávám vlastní zkušenosti.Doma vyrábím vepřové konzervy tak,že upeču vepřový ořez (někdy koupím v Kauflandu),na 1 kg masa 20g soli,maso pouze podlévám,případně nakonec přidám sádlo.Po upečení dám do sklenic (vždy použiji nová víčka ) a sterilizuji jako Rulík.Mažeme na chleba,popř.ohřeju k vařeným bramborám a dochutím.Nebo do sklenic o.7l dám syrové maso,přidám lžičku soli a stejně sterilizuji jako v případě výše uvedeném.Mám recepty i na jiné úpravy konzervovaného masa,ale mohu napsat až večer nebo zítra.
Hezký den na Slovensko.
P.S : Dříve jsme doma zavařovali do plechovek,byl nutný na to stroj a nejsem si jistá zda se plechovky na domácí zavařování ještě koupí.Tak jak upravuji maso mi ve sklepě,kde je přítmí a stálá teplota vydrží více než půl roku.Nutná je však maximální hygiena.Pouze za 20 let mé domácí produkce se mi zkazila pouze jedna sklenice.
marika9
Ja robím ako @Rulik . Zavarím len mäso vo vlastnej šťave, ktoré sterilizujem na 2 krát. A potom guláš robím ako slepý guláš so všetkým, čo tam patrí a pri konci varenia pridám konzervu s mäsom. Je výborný a vyzerá a chutí ako čerstvý.
rulik
len ešte dodám, v mladosti som robil pečeňovú paštétu a druhá sterilizácia sa mi zdala zbytočná, všetko sa skazilo...
johnyroyko
Dakujem za informacie. Len ja si chcem spavit gulas do konzervy preto ze v pripade potreby ho otvorim a zjem bez toho aby som donho cokolvek ine pridaval. Pocul som nazory ze ak dam zemiaky tak konzerva skisne... ved predsa predavaju gulas v konzerve, tak to iste si chcem spravit doma. Dakujem
veronika353
Myslím,že by se to nemuselo pokazit,já jsem sterilizovala kapustnicu do sklenic i s bramborami a vydržela dost dlouho.Do konzervy je to podobné,jak do sklenic.
Uvař si guláš podle svojí chuti,brambory a maso ne úplně doměkka a zavři do konzervy.
nofretete
Ja bežne zavaram hotový guláš do 7 dl zaváraninových pohárov, pol hodinku vyvarím na 100 °C, v pivnici kde skladujem všetky zavareniny bez problémov vydrží. Teraz práve v sobotu som otvorila 2 poháre lebo bolo veľa roboty a nestíhala by som variť. Bol jak čerstvý.