Rôzne

Granule pre psov

oksi - bez fotkyoksi, 3. septembra 2015

Môj pes papa iba granule pre psov. Kupujem veľké balenia v obchode XY, je to veľmi pohodlne pre mňa. Ale obávam sa, že takáto diéta môže poškodiť psíkovi. Môžem teda kŕmiť psa len suchým krmivom?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Pokiaľ mu nekupuješ granule v supermarketoch, teda tie, ktoré stoja 6-7 Eur za 10 kg, tak mu neublížiš. Značku, ktorú si uviedol nepoznám, ale pozri si zloženie a obsah živín, hlavne bielkovín a tukov. Kvalitné granule obsahujú bielkoviny hlavne živočíšneho pôvodu, časť môže byť rastlinného pôvodu, vlákninu, minerálne látky a vitamíny.
K takýmto granuliam stačí, aby pes mal stále k dispozícii čistú pitnú vodu a bude určite v poriadku.
kimlo
Ked som bol za komamcov na vojne u PS, psi dostavali špeciálne masove konzervy, volali sa Dingo, čiste maso s nejakými vitamínmi, oveľa lepšie ako dnes ponúkajú reťazce pre ľudí...dat im dnešné granule tak sa na psovoda od jedu ani nepozrú... Ked ma byt pes zdravý a výkonný, potrebuje maso a nie chémiu...
astheart
Zrovna jsem překládala knížku o chovu psů. Český autor, na slovo vzatý odborník a bývalý šéf vojenské chovné stanice, doporučuje psovi vařit a granule používat jen výjimečně (cestování a pod.). Já sama psovi granule dávám, ale kombinuji jeho výživu s čerstvě vařenou stravou a konzervami. Rozhodně bych nekupovala levné granule, protože mají hodně vysokou popelnatost, tedy, jejich kvalita je mizerná, s masem nemají moc společného.
babidka
Ak mas pochybnosti , najdi si stranky venovane vyzive psov , je ich naozaj pozehnane :-)Najdes tam tolko nazorov , ze budes otvarat oci ...