Ahojte, robila som červenú dusenú kapustu a keď bola hotová a ochutnala som, bola nahorkla. Kde som spravila chybu prosím Vás ?
@zareagujDiskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 276 najnovší komentár včera 18:44
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 276 najnovší komentár včera 18:44
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 227 najnovší komentár včera 18:44
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
Ďakujem nabudúce ochutnam. Surovú kapustu som nakrajala, nasolila, nechala odležať. Spravila som z cukru karamel, pridala kapustu, troska čierneho korenia, bobkový list, podliala som vodou a nechala zakryte dusiť. Nakoniec som ešte dochutila octom.
Na začátku se má každá brukvovina /košťálovina/ vařit v první třetině varu odkrytá - aby vyšel specifický pach. Nemyslím, že by to udělala poklička po celou dobu varu. Spíš se přikláním k názoru, že kapusta byla přehnojená - tím pádem hořká. Byla bych s konzumací v případě přehnojení opatrná, může způsobit nepříjemné zažívací obtíže. A jak píše hore @Viera1 , může to udělat i nedostatek vláhy, nevystihnutá doba sklizně a v neposlední řadě i kvalita skladování /teplota/. Možností je plno. Prostě jsi trefila na nekvalitní kapustu. Ružičkové kapustičky jsou ještě více háklivé a hořknou fofrem.
Já tak několikrát koupila květák, vyhnaný, přehnojení a to bylo dílo. Jak vidím podezřivě velký květák a laciný, z jisté krajiny /pl/, nekoupím ani náhodou. Jeden se pořád učí.
Příště přejí lepší ruku a více štěstí nejen s kapustou! Měj pokojné a harmonické sváteční dny!
Ak si robila karamel,tak je dosť možné,že sa ti mohol pripáliť,kým kapusta pustila vodu a preto si ju mala horkú,na to netreba veľa pripáleniny,aby ti znehodnotilo celú várku.Tak ako píše dvorka a aj cibuľa ti toto spraví.Nabudúce odstav hrniec a tak vkladaj kapustu a dolej trošku vody.
Aha, s karamelem nedělám a to fakt může být problém.
To mohlo byt cokolvek, pokial nenapises co a ako sa da tazko hutat, mozno si ju len pripalila
Určite si nič nevycitaj, chyba bola určite v kapuste,mám podobnú skúsenosť a robila som šalát ,na studeno , a výsledok bola jedna odporná horká hmota,až potom som ochutnala z druhej polovici kapusty a tvrdé časti boli horké ako blen..už sa mi to stalo aj s bielou kapustou,znehodnotil sa mi celý obsah súdka kvasenej kapusty.Predpokladam,tak ako to popisujú vyššie, že kapusta bola buď prehnojena,alebo tesne pred zberom postriekana .
Takže zo zlej skúsenosti,ponaučenie, ochutnať surovinu pred prípravou.:-))
Držím pěsti!!