Varenie

Dusená červená kapusta

sovka62 - fotkasovka62, 11. septembra 2011

Včera som robila dusenú červenú kapustu s jablkami, vínom a ríbezľovým džemom. Recept som sem pridala už v januári 2010, ale vtedy bez obrázkov, ešte som ich nevedela vkladať. Tak som včera fotografovala a recept doplnila o obrázky, aby bolo jasné, aké je to jednoduché.
Recept som už dávno dala aj mojim dcéram, ale najmladšia až včera videla prípravu naživo . Hneď dnes ju robila ku kačici a knedliam pre svokrovcov, ktorí k nim prišli na jarmok.
Je obdobie hodov, jarmokov a teda husaciny, kačaciny.......
Ak sa vám chce skúšať, tu je link.

varecha.pravda.sk/recepty/dusena-cervena-kapusta-s-jablkami/4137-recept.html

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
@sovka62 ,ešte napíš,aký druh vína dávaš,ktorý sa Ti osvedčil.(Ako sa poznám,kapusta skončí v tlakáči,ale to nevadí,že ?Ocot dám potom).
sovka62
Toto bol cabernet sauvignon od nášho priateľa vinára, ktorý nás zásobuje už roky.
letisia
@sovka tvoju kapustu som robila už vlani a odvtedy ju robím len podľa teba, je vynikajúca
sovka62
Ďakujem, @letisia , ani ju už inú nerobievam.
V pôvodnej diskusii sa ktosi pýtal, či sa dá použiť džem z čiernych ríbezlí z Lidla. Vtedy som nevedela odpovedať, ale dnes dcére použila práve taký (lebo si od nás zabudla vziať z červených) a volala mi,že kapusta bola vynikajúca.
jerica
@sovka62 prešpírala som aké je to perfektné keď je tam fotopostup, aj keď máme recepty popísané bez obrázkov vieme sa zorientovať a vieme kde je sever , len na varecha.sk je zaujímavé pozrieť si k popisu aj pridané foto (kto môže), nemusí byť ako z dielne umelca , ale aby vystihol podstatu pridávaného receptu,to sa ti vydarilo,určite si ako väčšina z nás čo každý začiatok práce s PC pridávním fotografií strávila hodiny :-)),výsledok perfektný!! :-))
darinocka
Ahoj @sovka62 ,odkedy si dala tento recept na Varechu,robievam červenú kapustu podľa Teba.Skúšala som aj s hroznovým džemom a bola úžasná. ;*)
sovka62
Veľmi sa teším, @darino čka, že vám chutí. A predstav si, včera sme boli na večeri v hoteli Limbach a tam podávali ku kačacine veľmi podobnú kapustu.