Rôzne

Drevorubačsky chlieb

cita - bez fotkycita, 21. mája 2013

Ahojte ..nema niekto výborný recept na taký chlebík čo su v nom sojove bobule atd? :) niečo som aj našiel ale viete overené je predsa len overené :) dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
podľa názvu by som myslela, že drevorubačský bude nejaký úplne jednoduchý, zo základných surovín. podľa otázky to asi nie je celkom pravda. tak som zvedavá, či sa nájde recept. prečo sa ten chlieb volá drevorubačský, ako to vzniklo?
cita
neviem ako to vzniklo ale v kauflande ho majú aj v lidli a majú aj bagety ....vyskušaj su veli chutne a sýte ...netreba ti k tomu žiadne nátierky a salámy ...da sa jest aj čistý ..je to mňamka :)
irenaw
k dobrému chlebu mi netreba nič, ochutnám, ale ja som zhýčkaná ;-)
luss44
pridávam sa k @cita , drevorubačský chlieb z Lidla je výborný, k tomu nejaká domáca nátierka... mňam, odporúčam
tetuska
aj ja ho kupujem, je vynikajúci, tiež by som uvítala recept...
martinis
je vynikajúci - jeden z najlepších, aké som kedy jedol :)) a ten názov je odvodený podľa mňa od množstva zrniečok v ňom, ktoré majú dodať silu a energiu aj drevorubačovi ;) :)
irenaw
@martinis vyzerá to logicky ;-))) ... pozerala som zloženie, väčšinou: pšeničná múka hladká a/alebo celozrnná, jačmenná múka alebo ražná, fermentované drvené zrno alebo šrot, sójová múka a sójový lecitín, kukuričný sirup, pšeničné vločky alebo šrot, droždie, kukuričný alebo pšeničný škrob, olej repkový alebo sójový, glutén, soľ, voda, sušené mlieko, vínny ocot a kopec "vylepšovačov". potom je tu napríklad polotovar na domáce pečenie "Zdravý pivný drevorubačský chlieb" a ten má oveľa jednoduchšie zloženie:  www.barryfarm.com/nutri_info/bread%20mixes/sg_beerbread.h...
tak už len skúšať. ja musím najprv ochutnať ;-)
cita
irenaw potom daj znat ako ti to chutilo :)
gordonko
na rekonštrukciu oslobodzovacích bojou o Bratislavu som si napiekol malé bochníčky chleba - ,,bosňáky ,, ( 24 ks z množstva na 1 bochník ) .... ponúkol som aj ,,babu,, čo bola pri mne a povedala že takéto ,,, drevorubačské bochníky ,,, ešte nevidela .... a to som urobil cesto z 3/4 - 1 kg hladkej múky , 20 - 25 dkg pšenično ražnej a okolo 20 dkg celozrnej múky a do cesta som dal pol sáčku drcenej rasce a hrsť či dve lúpanej slnečnice , pred podaním do trúby potieram mixom voda soľ cesnak a zopakujem po vytiahnutí z trúby .......
... také isté som doniesol na stretko ,,VETERÁNOU ,, ku kapustnici - kupovaný chlieb ktorý nám dali ostal .....,,bosnák,, ani jeden a to ich bolo do 50 ks
cita
tak to vyskusam a nic sa nestane ked tam dam soju však? .... tvoje recepty mi chutia :D
angast
to si tam išiel do Blavy predávať, alebo si si to zobral so sebou ako svačinku ? Aby si mal na benzín z NR do BA to si ich teda musel dosť
predať.
gordonko
@cita prečo by to malo vadiť ....možno budú ešte lepšie
@afataga veru neviem , na rekarnáciu či tak nejak sa to volá neverým tak ani nemám potuchu čím som bol ....
@irenaw ked Ti poviem ,že syn neobeduje a bosňakama sa napchává..... asi trúbu zoderiem
@angast veru nie ..... jedinné čo som ,,predal,, boli dve slané torty čo som robil na objednávku .... veru tým by som sa neuživil
cita
gordonko skus ho niekedy nafotit ten recept :)
irenaw
práve degustujem drevorubačský chlieb :-) uznávam z kupovaných je jeden z najlepších, čo som v poslednej dobe na niekoho odporúčanie ochutnala. ale ako vravím, som zhýčkaná, mám rada viac zrna, viac semiačok a viac ražnej múky a tak si to aj miešam  varecha.pravda.sk/recepty/finsky-chlieb-fotorecept/30281-...
v nedeľu mám v pláne obed do ruky a súčasťou budú bosniaky. tak skúsim nejakú imitáciu, strukoviny zastúpi cícer, odložila som si dnes. ak budem spokojná, tak vložím recept :-)
martan
Prapôvodný chlieb pozostáva iba z obilia a vody. Všetky ďalšie suroviny boli pridávané s urýchľovaním života, modernizáciou a čím viac otupenými chuťovými bunkami ľudí.. Nejaké bylinky či semienka chlieb určite nepokazia, no dávať celú sóju ? ? Je už sama osebe prakticky nestráviteľná, v kombinácii s múkou a nebodaj ešte kvasnicami.. Nechcel by som byť nablízku počas trávenia :-)
irenaw
@martan súhlasím s tebou, že základný chlieb je jednoduchý a taký je aj najlepší. našla som aj recepty bez pridania strukoviny, napríklad zmes na domáce pečenie, ktorú som vyššie pripla, je jednoduchá a najviac sa mi páči. väčšina priemyselných receptov obsahuje sóju z prostého dôvodu, lacný zväčšovač objemu. ale bežne jedávam pita chlieb alebo kváskový chlieb s hummusom a zeleninou a to je tiež múka, voda, cícer, olej, koreniny. nemám pocit, že by to bola katastrofa pre moje trávenie ;-)
irenaw
pokus číslo 1. som pridala. celkom sa chuťou podobajú ;-)