Zdravím všetkých, ktorí pečú domáci chleba. Chcem sa opýtať, či už niekto použil aj samotnú hladkú múku 00 extra miesto T650. Či je to nejaký veľký rozdiel, v našej jednote som T650 ani nevidela. Ja všade používam jednotovú a nič jej nechýba ale nerada by som chleba pokazila. Ešte som chleba nepiekla. A ešte jedna otázka. Načo sa dáva do cesta ocot? Nie je ho tam cítiť?
Ďakujem vopred za odpovede.
www.cuketka.cz/?p=788...
a je aj tu, na Vareche:
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...
Nemáš čo pokaziť -dôležité je mať dobré kvalitné droždie, a dobrý hrniec na pečenie.
Já mouku 00 běžně na chleba používám, ale míchám s hladkou žitnou.
Já mouku 00 běžně na chleba používám, ale míchám s hladkou žitnou.
ja robím takto a ocot v chlebe necítiť,nemusíš sa báť,múku T650 kupujem bežne v kauflande,ale ked som nemala,použila som aj 00,ALE S TOU T650 je taký lepší,chlebovejší.
po mnohých pokusoch sa mi osvedčil hlavne z casových dôvodov. Určite nič nepokazíš 00, ale ja tiež asi len za to, že to ľudia odporúčajú, používam T650. A pridám rascu a povedzme ľanové semienka...
co sa tyka muky, chlebova muka teda t-650 obsahuje viac lepku, preto je viac vhodna na pecenie chleba. Ak by si napriklad tuto muku pouzila na kolace, budu tuhe.... mozes si urobit test - daj do jednej misky trochu hladkej muky a do druhej muky t-650, pridaj vodu a rukou premiesaj... potom pochopis rozdiel v chlebovej a hladkej muke ;-) vysoky obsah lepku v chlebovej muke sposobi, ze cesto bude viac elasticke, kdezto hladka muka sa ti bude skor lepit a vytvarat menej "bubliniek"... snad som pomohla...
Frajerka parádne napísané 😘