Ahojte - som tu zaregistrovaná len asi 15 minút :) Akú máte skúsenosť so zmesou z LIDLA? Kamoška mi dala "okoštovať" taký chlebík (zjedli sme ho celý:D ) a celkom mi chutil. Nemusím do neho pridávať nič, keď nechcem však? Držte palce aby sa mi podaril. Ak máte nejaké dobré a jednoduché recepty, budem len rada. (Alebo aj odkaz na dobrý receptík.) Ďakujem srdečne ! :)
@zareaguj
Čiže ho môžem spraviť aj tak - že " 50% zmesi z lidla a 50% napr. polohrubej múky + voda?" a tú chlebovú hladkú T650 - to tiež dostanem v hypermarkete kúpiť? Neviem totiž čo to je, a asi som to ešte nevidela. Reku či nič nepokazím, keď dám len tú zmes a vodu.... Či sto ľudí 100 chutí?
, varecha.pravda.sk/recepty/celozrnny-rychly-chlieb-z-domac...
takéto sa mi viacej páčia, ako z bielej múky. Pekárničku mám asi aj 6 rokov, využívam ju sporadicky, keď ma chytí pečenie chleba, tak pečiem, potom zas mám prestávku. Posledne využívam pekárničku na miesenie cesta na koláče. Neviem, či si sa pýtala na toto, alebo na dlžku pečenia chleba,....ak na toto, tak používam program 1 a 2 a potom program na superrýchly chlieb, to, keď nedávam droždie a používam sodu bicarbonu.
nevyzerá vábne, ale je naozaj zdravy.
takže ja pečiem len z múky, dnes dostať múku od výmyslu sveta a ja si mixujem, hladkú, špaldovú, celozrnnú, chlebovú.... pridám ľanové, slnečnicové semienka, kmín, sézam a pod. a chlieb, bagety, rožky pečiem aj 3x do týždňa
mňa by ale v tejto súvislosti zaujímalo iné, či tie akože zarobené múky na chleba nie sú len "panské huncútstvo". Zaujímalo by ma zloženie. Či to nie je len múka a sušené kvasnice, prípadne nejaké semienka. Vždy sa chystám, že si v Lidli prečítam zloženie a vždy zabudnem.
Takže ak niekto viete, napíšte ako to vlastne s tou chlebovou múkou je.
varecha.pravda.sk/recepty/malovany-chlieb-fotorecept/1963...
varecha.pravda.sk/recepty/rozkochleba-fotorecept/17852-re...
prajem ti aby sa ti tvoje prvé pečenie podarilo :-)
ako Ti píše @evusik , len skúšať a nebáť sa. Ja pekárničku nemám a chlieb pečiem len z múk a v rúre. Aj teraz mám jeden v rúre. Robila som ho z hladkej múky T650 (chlebová, má najviac lepku, preto je na to najvhodnejšia) a z ražnej hladkej chlebovej múky. Bežne ich dostať napr. v Kauflande. Ale kupujem aj pšeničnú celozrnnú a miešam ich s hladkou múkou T 650. Sama si najdeš, čo Ti bude najviac chutiť.
gusta.Keď ti môžem doporučiť tak si pozri link:
domacipekarny.dama.cz/r......
nájdeš tu nespočetné množstvo chleba a pečiva, vyskúšaj, mne sa tieto osvedčili, a rada sa k nim vraciam. Ja chlebík pečiem v domácej pekárničke,a pečivá v rúre, ale pripravujem aj to cesto v pekárničke.
Veľa zdaru a trpezlivosti, stane sa aj skúsenej kuchárke, že sa niečo nevydarí, nech ti to nevezme chuť od ďalšieho pečenia.
@gubics kuknem link - musím sa rozpozerať, dúfam, že chuť ostane aj keď sa nepodarí, čo sa môže ľahko stať.
Žienky ďakujem za rady.
Môj názor a skúsenosť , nemám pekáreničku ani mať nebudem , zistila som po mojich doterajších pečeniach že pekáč z TUPPERWARE je perfektná náhrada pekárničky,a to miesenie a tvar hrianky z pekárničky mi vôbec nechýba.
varecha.pravda.sk/recepty/chlieb-inspiracia-fotorecept/19...
a keď si dávam zamiesiť na koláč tak v poradí mlieko (ak dávam vajce tak ho rozhabarkujem v mlieku, maslo, cukor, múka, a na vrch droždie
vyskúšala som aj múku z iných ponúk ale z LIDLa je pre mňa najvhodnejšia.
@evanaaa popozerám - ďakujem ...
@mariaklara - kukla som, no ja som kúpila rustikales celozrnný a dala som tam práveže menej vody - píšu 350 a ja som dala 270, sa mi to videlo veľa vody, neviem sa mi to tak zdalo.... @evicka63 presne! aj nám doma to včera chutilo, tak si myslím, že aj bude chutiť, no a určite časom skúsim aj niečo iné, veď ako tak čítam, dá sa tam toho robiť veľa :)
Odvtedy som si začal po hotovú zmes opäť chodiť do Hainburgu. Nedávno som však neodolal pokušeniu vyskúšať múku z istého obchodu u nás - a dnes som po štyroch hodinách pečenia objavil vo forme opäť ten tmavohnedý neidentifikovateľný kameň prilepený na steny nádoby. A to som pred pečením ešte celý obsah poctivo preosial!
Takže to už nie je len predaj menej kvalitných potravín na Slovensku - tu nám niekto doslova ohrozuje zdravie, ba život!