Rôzne

Domáca pekáreň (zmes LIDL)

danusik333 - fotkadanusik333, 19. októbra 2011

Ahojte - som tu zaregistrovaná len asi 15 minút :) Akú máte skúsenosť so zmesou z LIDLA? Kamoška mi dala "okoštovať" taký chlebík (zjedli sme ho celý:D ) a celkom mi chutil. Nemusím do neho pridávať nič, keď nechcem však? Držte palce aby sa mi podaril. Ak máte nejaké dobré a jednoduché recepty, budem len rada. (Alebo aj odkaz na dobrý receptík.) Ďakujem srdečne ! :)

@zareaguj


Diskusia k téme

puntodadino
Chlebovu zmes z Lidla pouzivam uz asi 5r.Najviac mi chuti Vollkornbrot.kludne ho mozes "nadstavit" aj s 50% polohrubej,alebo celozrnnej muky.Ja ho ale peciem klasicky,v el.trube.
danculka
Niekedy používam aj ja,je dosť drahá a preto tiež miešam s chlebovou hladkou T650 a sme spokojný....
danusik333
ďakujem za odpovede :)
Čiže ho môžem spraviť aj tak - že " 50% zmesi z lidla a 50% napr. polohrubej múky + voda?" a tú chlebovú hladkú T650 - to tiež dostanem v hypermarkete kúpiť? Neviem totiž čo to je, a asi som to ešte nevidela. Reku či nič nepokazím, keď dám len tú zmes a vodu.... Či sto ľudí 100 chutí?
dorisa
Lidlové zmesi kupujem, aj mám vždy doma(keby niečo) niektoré mi chutia viac, iné menej, ale v podstate sú výborné. Robievam však aj chlebík z muk.
danusik333
dorisa - a robíš to tak ako ja chcem? že voda a polka tej múky z lidla? A dosť?.... chcem to tak spraviť, len neviem aké to bude....hádam sa podarí. A ako dlho pečieš v pekárničke? Si s tým spokojná?
dorisa
@danusik333 , nie nekombinujem, vysypem polovicu zmesi ,predtým dám vodu, ako kážu, nomálne, len podľa návodu. Ale vyskúšaj, veď niektoré varecháčky tak určite pečú. Potom ja zas pečiem z celozrnných múk a chlebovej , alebo len z obyčajných múk, ale nekombinovala som. Inak, ja som tiež zahodila niektorý chlebík, čo sa nedal jesť,keď som skúšala recepty, tak musíš len skúsiť. Tu mám nejaké recepty na chlebík:  varecha.pravda.sk/recepty/chlieb-z-domacej-pekarnickyfoto...
,  varecha.pravda.sk/recepty/celozrnny-rychly-chlieb-z-domac...
takéto sa mi viacej páčia, ako z bielej múky. Pekárničku mám asi aj 6 rokov, využívam ju sporadicky, keď ma chytí pečenie chleba, tak pečiem, potom zas mám prestávku. Posledne využívam pekárničku na miesenie cesta na koláče. Neviem, či si sa pýtala na toto, alebo na dlžku pečenia chleba,....ak na toto, tak používam program 1 a 2 a potom program na superrýchly chlieb, to, keď nedávam droždie a používam sodu bicarbonu.
danusik333
Aha takže len vodu a zmes, super, tak to aj skúsim :) , a keď dávaš superrýchly prepečie sa ti chlebík? To dnes bude :D premiéra.... dúfam, že si neotrávim rodinu. Kuknem aj recepty - ďakujem za tipy.
evusik
ja som zmes na chlieb z Lidla kúpila iba raz, z polovice som podľa návodu upiekla chlieb, ktorý išiel rovno do koša a druhú polovicu som asi po týždni vyhodila tiež, pretože som zistila, že som si domov aj z múkou priniesla potravinové moly... len som si narobila roboty a škody, pretože som musela kopu vecí vyhodiť...
takže ja pečiem len z múky, dnes dostať múku od výmyslu sveta a ja si mixujem, hladkú, špaldovú, celozrnnú, chlebovú.... pridám ľanové, slnečnicové semienka, kmín, sézam a pod. a chlieb, bagety, rožky pečiem aj 3x do týždňa
mňa by ale v tejto súvislosti zaujímalo iné, či tie akože zarobené múky na chleba nie sú len "panské huncútstvo". Zaujímalo by ma zloženie. Či to nie je len múka a sušené kvasnice, prípadne nejaké semienka. Vždy sa chystám, že si v Lidli prečítam zloženie a vždy zabudnem.
Takže ak niekto viete, napíšte ako to vlastne s tou chlebovou múkou je.
danusik333
evusik - no ja to risknem a keď to nebude dobré, tak prejdem na domáce zloženie, dúfam teda, že tam nie sú nejaké kentusy - lebo ak hej, neprežijem.... dúfam len ,že ak prejdem na domáci recept že sa to bude dať aj jesť - resp. či to urobím tak, aby to bolo jedlé, ťažké sú veru začiatky.
danusik333
Ďakujem za tipy, pokukám, dúfam, že sa mi bude dariť. Ako dlho robíš takéto chlebíky?
evusik
@danusik333 vôbec sa toho neboj, ja som prvý chlieb v domácej pekárničke upiekla úplne fantastický a plná nadšenia som začala skúšať a experimentovať, sem tam sa aj nepodarilo ale väčšinou áno. Teraz som ale začala používať pekáreň len na zamiesenie a vykysnutie ale upečiem v trúbe. Hlavne rožky. Aj teraz mám zapnutú pekáreň, použila som hladkú a celozrnnú múka, za hrsť ovsených vločiek a slnečnicové semienka a budú s toho bagety.
prajem ti aby sa ti tvoje prvé pečenie podarilo :-)
samanka
Považujem chlebové zmesi z Lídla za dobré, kupovala som ciabattu, sedliacky aj celozrnný. Piekla som v rúre, ale aj v pekárničke. Vždy som mala kilečko doma v zálohe-až raz-tak ako @evusik , rozmnožili sa mi, v neotvorenom vrecku, mole. Húf molí. Odvtedy zmesi nekupujem. Na trhu je dostatok múk, už som piekla kombináciu s pohánkovou múkou, špaldovou, ražnou, grahamovou, kukuričnou.Najčastejšie pečiem taliansky biely, recept bol pripojený k pekárničke, pretože-je u nás obľúbený, vydrží mäkký aj týždeň, pridám len rascu. Nuž, zdravý-nezdravý, ten krajec denne mi určite neublíži. Tu je foto:


dorisa
Súhlasím so @samanka , presne aj ja tak pečiem, keď mám doma 4 druhy múk, tak namiešam všetky, keď len jednu, pečiem z jednej, treba hlavne dodržať, že tekuté veci naspodok, sypké navrch. Jedno je isté, treba skúšať, ani koláč sa vždy rovnaký nepodarí. V návode je pressne uvesedý posup, ktorý treba dodržiavať a na nete, kontkretne aj tu,na vareche je nespočetné množstvo receptov, tak si len skús vybrať.
danusik333
Ďakujem vám krásne, ste ma povzbudili aj potešili zároveň, tak sa do toho vrhnem, asi treba začať tie jednoduchšie veci, ale hento ako hovoríte, že namiešate aj napr. 4 druhy múk si akosi netrúfam, ale vyskúšam to určite. No to áno - veru je tu veľa receptov. @samanka ten chlebík je krásny - mňam.... až sem ho cítim. @dorisa takže naspodok vodu a navrch zvyšok čo tam chcem dať. Tak?
valeri
@danusik333
ako Ti píše @evusik , len skúšať a nebáť sa. Ja pekárničku nemám a chlieb pečiem len z múk a v rúre. Aj teraz mám jeden v rúre. Robila som ho z hladkej múky T650 (chlebová, má najviac lepku, preto je na to najvhodnejšia) a z ražnej hladkej chlebovej múky. Bežne ich dostať napr. v Kauflande. Ale kupujem aj pšeničnú celozrnnú a miešam ich s hladkou múkou T 650. Sama si najdeš, čo Ti bude najviac chutiť.
viedra
no dnes soim si prečitala diskusiu na DP ja mam tiež doma DP aj kooopec mol z lidl tiež sa ju bojim použivat ale vidim že sa netreba bat a nezufat ja ju chcem použivat ibe na vymišanie cesta na kolače popripade buchty môžem ?poradte moje varechačky
gubics
Ja nemám dobré skúsenosti s hotovými chlebovými zmesami. Napriek tomu, že som sa presne držala návodu,chlebík nebol podľa môjho
gusta.Keď ti môžem doporučiť tak si pozri link:
 domacipekarny.dama.cz/r......
nájdeš tu nespočetné množstvo chleba a pečiva, vyskúšaj, mne sa tieto osvedčili, a rada sa k nim vraciam. Ja chlebík pečiem v domácej pekárničke,a pečivá v rúre, ale pripravujem aj to cesto v pekárničke.
Veľa zdaru a trpezlivosti, stane sa aj skúsenej kuchárke, že sa niečo nevydarí, nech ti to nevezme chuť od ďalšieho pečenia.
danusik333
@valeri takže smer kaufland - ďakujem, musím to vyskúšať, inak asi neprídem na to čo je najlepšie pre mňa a dám na radu - nebáť sa.
@gubics kuknem link - musím sa rozpozerať, dúfam, že chuť ostane aj keď sa nepodarí, čo sa môže ľahko stať.
Žienky ďakujem za rady.
gubics
pred ten link ešte patrí www. ináč ti to neotvorí, alebo si daj do Googla ten link
viedra
vdaka gubics popzerala som určite nam to pomože
danusik333
áno @gubics pomôže nám to - ďakujeme.... dnes skúsim teda 1x tekvicový (aj keď z toho Lidla, uvidím aký bude, či bude chutiť a tak) a potom to začne - EXPERIMENTY :D
jerica
No ako tak čítam musím pridať dnes upečený chlebík , lebo chcem vyvrátiť to pracné veľké premiešavania a čakania,zistila som od tej doby čo som začala robiť nemiesený chlebík od našej @tetrisss ,používam zmesi múky z LÍDLA pre mňa výborné, len menší pomer zmiešaný s inými múkami, nedopustím na tú RÝCHLU prípravu a to možno jednoduché pečenie,sú len malé triky alebo lepšie povedané dodržanie zásady pri pečení !! , to je pre mňa tak trochu "akože" robota lebo striehnem na čas a teplotu rúry,ale aby to bola frustrujúca robota to v žiadnom prípade nie je,dokonca je to rýchlejšie ako keď pečieš tortu .
Môj názor a skúsenosť , nemám pekáreničku ani mať nebudem , zistila som po mojich doterajších pečeniach že pekáč z TUPPERWARE je perfektná náhrada pekárničky,a to miesenie a tvar hrianky z pekárničky mi vôbec nechýba.
marianne69
..ja tiez najradsej peciem z muky,ktoru si sama namixujem,nejak mi tie chlebove zmesy nerezu a nedoverujem im...najnovsie idem do pekarne,kupim si od nich muku priamo z vreca:psenicnu,raznu,srotovu,ovsenu,pripadne si kupim spaldovu a carujem doma sama so semienkami,otrubami ,klickami a podobne...V pekarni mi bez problemov predaju a este aj vselico poradia,aby sa chlebik vydaril...minule som sa snazila napodobnit ich cesnacky,nebolo to sice uplne ono,ale zdokonalujem ich:-DDD
evusik
@viedra do pekáničky dávam v poradí voda, múka, vľavo nasypem lyžičku soli, vpravo lyžičku cukru a do stredu rozdrobím droždie. Semiačka pridávam až po časovom signály pretože taká slnečnica by sa pri miesení rozbila a ja mám rada keď chrumká pod zubami...
a keď si dávam zamiesiť na koláč tak v poradí mlieko (ak dávam vajce tak ho rozhabarkujem v mlieku, maslo, cukor, múka, a na vrch droždie
evanaaa
Danusik333, chlebovú múku dostať aj v Bille, ale ináč bohatý sortiment je v K...Evusik, pozerala som rel. Prestreté, tam jeden všetko zmiešal v miske a šup do pekárničky, žiadne poradie, ale mal nejakú divnú, asi starší typ.
mariaklara
@danusik333 , pozri si aj môj recept, " Chlebík z domácej pekárne ". Ja ho pečiem už asi 3 roky z Lídl- ovej chlebovej múky.
evicka63
nech žije ten, kto zostrojil pekárničku. Mám ju doma asi 2 roky a odslúžila si svoje. Zo začiatku to bol len chlieb ale postupne ako som tak trochu mala viace času na počítač (bola som na PN-ke so zasádrovanou rukou od pleca po koniec prstov) tak som brázdila po internete a následne skúšala čo všetko sa tam dá spraviť. Tak už som tam piekla aj mäsovú sekanú, robila džem, či miesila som cesto na domáce rezance a aj fliačky. A tak nedám na ňu dopustiť, ale je to vec názoru. Niekedy sa niečo vydarí lepšie inokedy menej ale je to aj v živote tak. A čo sa týka hotovej zmesi z LIDL-u nám chutí....
jerica
@evicka63 nebudem polemizovať či dobre je mať pekárničku alebo nie len keď si spočítam koľko toho napečiem čo treba miesiť tak to si spravím aj trebárs v staručkej ETA , ale cesto na rezance mám spravené rýchlo ručne, a to že už sme len dvaja tak aj tie veľké hrnce a rôzne nádoby pomaly ale iste ostávajú v kúte hamby.
vyskúšala som aj múku z iných ponúk ale z LIDLa je pre mňa najvhodnejšia.
danusik333
žienky-podarilo sa! Môj prvý chlebík v živote je supeeeeer!!!!! :)))))) A dokonca tá hnetacia metlička ostala nejakým zázrakom v tej miske a nie v chlebíku - chlebík mal len dierku po nej a vôbec netuším ako sa mi to podarilo vyklopiť :))))
@evanaaa popozerám - ďakujem ...
@mariaklara - kukla som, no ja som kúpila rustikales celozrnný a dala som tam práveže menej vody - píšu 350 a ja som dala 270, sa mi to videlo veľa vody, neviem sa mi to tak zdalo.... @evicka63 presne! aj nám doma to včera chutilo, tak si myslím, že aj bude chutiť, no a určite časom skúsim aj niečo iné, veď ako tak čítam, dá sa tam toho robiť veľa :)
marianne69
@danusik333 nic to nie je, naozaj,kludne si trufni,nemas co stratit:-)vyber si najskor nejaky jednoduchy receptik na chlebik alebo pecivko(tych je tu naozaj pozehnane a smelo do toho,ja som zacinala prave tak) a krocik po krociku to zvladnes,cim viac budes piect,tym viac chytis praxe...mozno nie vzdy sa podari podla predstav,ale to sa stava aj v lepsich rodinach:-)uvidis aku budes mat radost,ked sa ti podari,ja sa radujem ako deco...
danusik333
@marianne69 no to áno - krôčik po krôčiku, hlavne že to je zdravé pečenie :) aj ja som sa včera tešila :D som skákala od radosti, je to super si také niečo spraviť sama :)
sissy
tolko ludi u pise o pekarnicke, neviem potom, kto kupuje ten chlieb co sa pecie v obchodoch, ale je to super, bez chemikalii mame dobry zdravy chlieb, aj ked je z biekej muky, je super, ja nekupujem hotove zmesi, robim si z muky sama, vyborna muka je aj z dm dorgerie bio spaldova, celozrnna, nema chybu, netreba sa bat vyskusat, vzdy sa clovek priblizuje k dokonalosti a inym chutiam, robila som chlebiky s opecenou cibulou, s ciernymi olivami, syrom, klobaskou, cmarom, maslom, paradajkovym pyre a roznymi bylinkami, je to nevycerpatelna studnica napadov a chuti... prajem vsetkym pekarom domacich pekarniciek vela dobrych chlebikov...
používateľ nemá avatar
xr
xr
Domácu pekáreň používam už vyše 20 rokov. V čase, keď som si ju v Nemecku kupoval, sa v našich obchodoch smiali - že o čom to hovorím. Dnes mám už tretiu pekárničku. Zmes som si spočiatku kupoval v Nemecku, neskôr v Rakúsku (z Blavy je to na skok) - chlebík z nich bol vždy mňam-mňam. Neskôr som sa pokúšal experimentovať s rôznymi receptami, no a medzitým sa "hotové múky" začali predávať aj u nás. Raz sa mi stalo, že namiesto chleba sa v pekárničke objavila len akási tmavohnedá hrča, ktorá sa nedala odlepiť ani vybrať z formy. Domnieval som sa, že pekárnička doslúžila, šiel som teda hľadať novú. Náhodou som však v obchode naďabil na veľkú tabuľu, na ktorej oznamovali zákazníkom, že ak si niekto v posledných dvoch týždňoch kúpil zmes do domácej pekárne, môže priniesť trebárs aj prázdne vrecúško z múky - a vrátia mu peniaze. Dokonca i bez paragónu...(!) Keď som sa predavačky opýtal, čo to bola za múka, len sa zasmiala - vraj to vôbec nebola múka.
Odvtedy som si začal po hotovú zmes opäť chodiť do Hainburgu. Nedávno som však neodolal pokušeniu vyskúšať múku z istého obchodu u nás - a dnes som po štyroch hodinách pečenia objavil vo forme opäť ten tmavohnedý neidentifikovateľný kameň prilepený na steny nádoby. A to som pred pečením ešte celý obsah poctivo preosial!
Takže to už nie je len predaj menej kvalitných potravín na Slovensku - tu nám niekto doslova ohrozuje zdravie, ba život!
finczi
...skúsila som iba raz asi pred 4 rokmi.Nikdy viac!Občas pečiem chlebík tak,ako ma to učila moja mama, alebo skúsim recept z varechy.
luwinka
aj ja som mala tú pekárničku , nikdy viac ,,!! som ju predala , aspoň som sa jej zbavila , len zavadzala v byte .
astor
Ale si ty šikovná, @Luwinka , predať vec, ktorá stojí za figu borovu. Chudák kupujúci, takto sa dať obabrať. @Luwinka , si férová.
1x 45678