Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept)

Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 8. januára 2011 12:44Ďalšie jeho recepty

Urobila som chlebík v domácej pekárničke. Nemali sme doma žiadny chlieb,ani pečivo, tak som všetky suroviny vhodila do pekárničky a chlieb bol na stole. Suroviny su napísané tak,ako ich postupne davame do pekárničky.

Suroviny

1
porcia
5
minút
príprava
137
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny na pečenie 500g chlebíka.
Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept) - obrázok 1

2

Všetky suroviny dáme do pekárničky, postupne,ako su napísané v rozpise, nie hocijako, volila som 500 g hotový chlieb, nastavila som pekárničku na program 2 a korka chrumkavá.
Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept) - obrázok 2

3

Po upečení chlieb vyberieme necháme na mriežke vychladnúť. Potom nakrájame a podávame s čímkoľvek, najlepší je čistý.
Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharronald, 8. januára 2011 o 16:00
    Super chlebík, už len tá pekárnička chýba :)


  • frezia68, 8. januára 2011 o 16:27
    Mne tiež :-))))))


  • tonicka53, 8. januára 2011 o 16:52
    tak vidíte, ja aj mám pekárničku a ešte stále som nenabrala odvahu v nej niečo piecť :-))))


  • veronika353, 8. januára 2011 o 16:58
    Krásný chleba,asi si tu pekárničku taky obstarám:))))


  • ketty3811, 8. januára 2011 o 17:03
    Ja pekárničku mám,ale dlho som v nej nič nepiekla.Dík za pripomenutie,je najvyšší čas ju vytiahnúť.:-)kk


  • dorisa, 8. januára 2011 o 17:10
    @veronika353 , @kucharroland , @frezia68 , naozaj je to velmi dobra vec, ja mám také obdobia,ked pečiem, ale cestá na kysnutý koláč stale miešam a necham vykysnut v pekárničke.@ketty3811 , @tonicka53 , tak, dievčatá, do toho, a pochvaľte sa so svojimi vyrobkami.


  • kucharronald, 8. januára 2011 o 17:53
    No ja som uvažoval nad kúpou, ale ajtak by som v nej veľa nepiekol, a zatiaľ ručne miešam :))) Koľko trvá program miešanie na takýto chlebík?


  • sovka62, 8. januára 2011 o 18:11
    Máš ho pekný, moja pekárnička taký neupečie. Zvrchu ho mám vždy bledý, ako keby som ho piekla na slnku. Myslela som, že preto, lebo pečiem väčšie chleby, ale už som piekla aj polkilové, nastavila pečenie na veľký chlieb a tmavú kôrku, ale výsledok bol rovnaký. Ale má to logiku, špirála ktorá chlieb pečie je umiestnená pod formou, tak čo má potom upiecť vrchnú kôrku?


  • dorisa, 8. januára 2011 o 18:33
    @kucharroland , 20min.


  • torticka, 8. januára 2011 o 20:24
    Ja už cítim vôňu toho chleba, čo si upiekla.


  • torticka, 8. januára 2011 o 20:27
    dorisa, ak nemám sušené mlieko, koľko môžem dať normálneho mlieka?


  • viedra, 8. januára 2011 o 20:45
    no super dalši recept z DP musim asi popozerat všetky pridane recepty tešim sa


  • viedra, 8. januára 2011 o 20:47
    sovka 62 nič si s toho nerob sme dve ani mne sa nedari dobry chlieb som už s toho zufala


  • dorisa, 8. januára 2011 o 20:58
    @viedra , @sovka62 a dávate suroviny v takom poradí,ako maju byt? to znamená, najprv tekuté a potom sypke a droždie na samý vrch????


  • tatranka, 8. januára 2011 o 21:22
    Vydarený a pekný chlebík.Voňavý a určite aj chutný.Niet nad vôňu domáceho čerstvého chlebíka.Žiadna francúzska voňavka sa mu nevyrovná.


  • elisticka, 8. januára 2011 o 21:23
    uz ani ja nemam pekarnicku ...odisla a teraz nemam na com piect a mate pravdu aj ja som na nej mala spiralu dole a tak vrch nebol pekny a videla som uz co maju spiralu v strede ta pecie krasne...a @dorisa naozaj ho mas nadherny !!!!!


  • dorisa, 8. januára 2011 o 22:27
    Ďakujem všetkým za komentáre, odporúčam všetkým pekárničku,@ tortička, ja som tiež dala svieže mlieko,ale musíš dat k tekutým, čiže dole, ja som dala toľko,ako píšu sušené.


  • ocek, 8. januára 2011 o 23:20
    ja dávam aj trochu zemiakovej kaše v prášku,chlieb je mekší a po upečení ho dám do tepl.rúry.


  • sherin, 9. januára 2011 o 08:54
    upiekla si krasny chlebik, aj ja mam pekarnicku a casto peciem rozny chlebik a davam niekedy postruhany uvareny zemiak, alebo lyzicu postruhanej tekvice, ale rada od "oceka" je superny :-), KK


  • dorisa, 9. januára 2011 o 09:36
    @ocek , ďakujem za inšpiráciu, ja dávam všeličo, niekedy sušenú srvátku, vyskušam tvoj nápad. @sgerin , ďakujem za komentár a nápady.


  • babula90, 9. januára 2011 o 09:41
    Chlebík je pekný, určite aj chutný, ale prečo sú tie suroviny napísané také posunuté, nedá sa to opraviť?


  • sovka62, 9. januára 2011 o 10:03
    @dorisa , presne ako si napísala, podľa návodu, najprv tekuté, potom sypké. Problém je v tej špirále, jednoducho nie je schopná upiecť ten vrch chleba. @elisticka , neber to v zlom, ale ja už dosť dlho dúfam, že tá moja pekárnička sa poberie do večných lovíšť a kúpim si novú, so špirálou v strede. Viem, mohla by som ju vyšmariť aj dobrú, ale to mi svedomie akosi nedá. Teraz v nej pečiem chlieb hlavne vtedy, keď si vnučky želajú plnené tousty. V toustovači (aj v hriankovači) sa to akosi dopečie, tam to nevadí.


  • remcula, 9. januára 2011 o 11:28
    Pekárnu mám, chlebík je jako malovaný!!


  • duschko, 9. januára 2011 o 12:24
    Na DP ma prehovoril priatel v predajni s tymto tovarom. Este mi dal aj zlavu. Od toho casu si uz moja manzelka nevie ani predstavit, zeby miesila cesto rucne. Od chlebika cez knedle az pokysnute cesta, vsetko sa robim v DP. Este aby som ju to naucil. Ale co by som potom robil ja. Kolace na Vianocne sviatky vsetko sa vymiesilo v DP. Mozem to spokojne prirovnat k automatickej pracke. Aj vtedy sa vela ludi pozeralo na ten vynalez s nedoverou. Je to len otazka casu, ked nase gazdinky budu mat DP v kazdej domacnosti a to nielen vlastnit, ale aj vyuzivat.


  • duschko, 9. januára 2011 o 12:26
    Chlebik vyzera ozaj velmi pekne. Ukladam do MKK


  • evicka63, 9. januára 2011 o 12:55
    Aj ja ju mám a je to dobrá vec. Tiež ma na ňu nahovorila známa a neľutujem. Teraz v nej sa akurát miesi cesto na tvarožník a už sa naň tešíme. Dcéra už v nej skúšala piecť aj lekvárové buchty, len bagety sa nám nechcú robiť, lebo ich treba viackrát prekladať. Už som v nej piekla podľa receptu z netu aj bravčovú sekanú (fašírku v celku)


  • dorisa, 9. januára 2011 o 13:08
    @babula90 , aké posunuté? nechapem, ja ich mám normálne. @duschko , dvíham palec.Je to pravda, pravdúca. Treba si ručičky šetriť, oi. Ďakujem za komentáre, prekvapil ma taký záujem o moj chlebík.


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 9. januára 2011 o 14:03
    @babula90 používa asi Internet explorer, ak má starú verziu, tak vidí suroviny poprehadzované.


  • andula1964, 9. januára 2011 o 14:27
    Pekný chlebíček.Ja moju pekárničku tiež nenechávam vôbec oddychovať,cesto miesi len ona,ja mám bolavé ručičky tak aspoň tým si ich šetrím,pokial uvarím, cesto je vykysnuté,ak si aj dlhšie poležím všetko hravo zvládam, na obed je už aj koláčik a stihnem aj dáku tú rozprávku si pozrieť. Tvoj recept určite vyskúšam,no pri tom všetkom pečení som prišla aj o moje veľké zásoby múky,horsa na nákupy,no chlebík nekúpim.:))))


  • magdula, 9. januára 2011 o 14:44
    stále uvažujem o kúpe pekarničky.Raz so ochutnala u známych chlieb a nebolo to neviem čo. Asi mala zlý recept. TEN na obrázku vyzerá krásne.


  • dorisa, 9. januára 2011 o 15:07
    @andulka , máš moje sympatie, veru, načo sa mordovať, vymysleli dobre, ja tiež,ako by som mohla potom všetko zvládať. @magdula , každy chlebík je iný, ja som tiež niekedy musela dopekat(máš tam aj taký program, 20.min), ale to chytiš rutinu, a naozaj každy sa dá zjesť. Ja som robila zo všeliakých múk(zdravých), rozne kombinácie ,ale vždy chutil. To ako aj s koláčom, nie vždy je rovnaká muka, mlieko, velkost vajca atd.......


  • danculka, 9. januára 2011 o 17:11
    Tak,aj ja som túto zimu využila pekárničku,nevyliezla som z domu aj celý týždeň a jesť bolo treba a keď nie je chlebík,všetci sme hladný,máš ho pekný,ja pečiem vyššie a kedˇ, ako @sovka mám bledý vrch,dám na chvílu pod gril tak aj s nádobkou a vrštek sa zafeňarbí.


  • tataika, 9. januára 2011 o 17:42
    nevím ,ale já si myslím ,že chleba je pečený v rúre a vymísený v pekárně já to totiž tak dělám ,kvůli té kůrky ,protože i když na pekárnu nedám dopustit tak tu kůrku tak neupeče jako rúra !!!!!


  • dorisa, 9. januára 2011 o 17:46
    @tataika , mne upečie,ako na ktorom, podĺa surovín.


  • magdula, 10. januára 2011 o 18:55
    Bola som obzerať pekarničky ale je tam na predaj toľko značiek, čo mi poradte, aby mala špirálu tam kde má byť, aby bol chlieb aj z hora dobre prepečený. Poradíte?


  • dorisa, 10. januára 2011 o 20:15
    @magdula , ja mám pekárničku Moulinex Home bread, špirálu mam v strede nádobky na pečenie,som spokojná. Kolko stala, neviem, doniesla mi ju dcera z Talianska,ked tu ešte tak neboli zaužívané, a tie lacnejšie ešte nebolo dostať.


  • dorisa, 10. januára 2011 o 20:21
    @magdulka , našla som na nete o pekárničkách,pozri:
    » www.mojapekaren.sk/ako-vyberat-domacu-pekaren...


  • boba48, 15. januára 2011 o 19:46
    jestem z Horwacii i kiedy zaczelam byvat w Polsce nie moglam znalesc chleb jak w mojim kraju.Przez kilka lat pieklam chleb i do dzisiejszego dna nie moge kupit chleb ktory jest dla mnie smaczy.Urcite sprobuje upiec tvoj chleb.Pekne vyzera


  • dorisa, 15. januára 2011 o 20:47
    @boba48 , vyskúšaj, je výborný. Ďakujem,


  • lucia29, 20. septembra 2011 o 17:18
    ahojte. vcera som si kupila pekarnicku tak ju idem otestovat. recept ktory pridala Dorisa bol prvy co som videla tak skusam uz je vsetko v pekarnicke, tak drzte palce. :-)


  • dorisa, 20. septembra 2011 o 18:54
    :) držíme, držíme.


  • lucia29, 20. septembra 2011 o 21:13
    no tak chlebik presne ako na obrazku vyzera uzasne a chutiiiiii mnam dakujem .


  • mariaklara, 27. novembra 2011 o 17:48
    Receptov na chlebík mám už strááášne veľa, tak som si uložila aj tento.


  • mariaklara, 27. novembra 2011 o 17:52
    @doriska , múka to je T 650, ale chlebík sa mi zdá tmavý. Že by skreslovala fotka?


  • dorisa, 27. novembra 2011 o 17:58
    @mariaklara , ja som dala chlebovú pšeničnú múku hladkú od Penam, je aj na fotke, medzi surovinami. Ďakujem za záujem o môj recept.


  • jansam, 29. februára 2012 o 14:58
    Aj ja ho zrovna pečiem,som zvedavá.Nemala som sušené mlieko ,tam som tam šprcla tekuté,no,uvidím.:-)))))


  • elisticka, 24. júla 2012 o 09:28
    musim vyskusat tento tvoj chlebik len nemam taku muku... nemohla by byt hladka special? moja pekarnicka pecie z kupovanych zmesi len "grc" a musim ju este otestovat ci upecie aj iny chlieb...


  • elisticka, 24. júla 2012 o 09:29
    ako pise @sovka62 som mala aj ja pekarnicku so spiralou dole a piekla ako pise .. hore nic... a kupila som spiralu vysie danu a aj to je na nic...


  • dorisa, 24. júla 2012 o 09:58
    @elisticka , samozrejme môžeš dat aj hladku múku, ja som využívala zásoby zo špajze. Mne sa tiež niekedy nevydarí chlieb, neviem, čo je v tom.


  • honestka, 24. júla 2012 o 18:13
    pekarnicka je uz davno darovna. bola vacsinou dominantou manzela ked sa ocitol v "nudzi"
    Mne sa nepacila struktura nijakeho chleba z nej - neda sa porovnat s tym, ktory sa pecie starym sposobom v rure a miesenia cesta mi tiez nikdy neprekazalo.
    U nas ide hlavne o tu chrumkavu korocku a nie dosiahnut obmenu tunajsieho kupenskeho chlebika.
    A nastasatie dnes aj syn pecie fantasticky chlebik vo svojej domacnosti osvedcenou technikou starych mam.

    Ale uznavam, ze aj mladym gazdinkam sa tieto pomocky velmi pacia, hlavne pri mieseni.


  • frana, 1. marca 2013 o 10:51
    vyskušala som tvoj recept a chlebík bol výborný a budem ho piect aj nadalej i ked striedam recepty.


  • dorisa, 1. marca 2013 o 11:38
    @frana , ja som na pekárničku akosi pozabudla...si mi ju pripomenula.tak isto aj tento chlebík..ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist