Rôzne

Dnes je " Deň matiek ".

mariaklara - fotkamariaklara, 13. mája 2012

Je druhá nedeľa v máji, ktorá je venovaná všetkým mamám, starým mamám, svokrám. Mnohí si spomíname aj na naše mamičky, ktoré už niesu medzi nami. Každý človek má svoju mamu, preto si dnes na ne spomeňte, či už v spomienke alebo malou kytičkou, či bozkom. Ja si spomínam na moju maminku i svokru, lebo už niesu medzi nami.

@zareaguj


Diskusia k téme

bambulka51
Veru aj ja si spomínam na moju nebohú mamu ...bola veľmi správna a dobrá mamča...mamička ďakujem
slavnicanka
Aj keď už mám 56.r.mama mi veľmi chýba,stála pri mne vždy aj v tých najťažších chvíľach.Ďakujem Ti.
bozulka
Aj ja si žiaľ už iba spomínam...ale je to skoro denne.Spomínam pri varení,pri domácich prácach...čo by mi povedala,poradila...Voľakedy dávno mi skoro vadilo keď bola u mňa u na návšteve a hovorila mi čo,ako mám urobiť...pozrela som na ňu a hovorím...uvedomuješ si že už mám vyše päťdesiat?Pozreli sme sa na seba a začali sa smiať."Nehnevaj sa cerinko,aj ked budeš mjet stovku,aj tak budeš moja cérinka..."Bola to starostlivá a obetavá maminka na ktorú spomínam s vďakou a láskou...!!!
evia
Mne tiež moja maminka moc chýba a denne na ňu vzpomínam a teším sa, že na mňa moje deti nezabudli.
merylas
Maminku už nemám 23 let,zemřela náhle a nečekaně ve svých 54 létech. Dodnes na ni myslím a pořád mi chybí.Nestačila jsem ji vrátit to, co mi dala ona a beru to pořád jako nespravedlnost, že musela tak náhle a předčasně odejít. Dodnes mi i tak v těžkých chvílích dodává sílu najít řešení a vydržet, jenže já chodím za ní na hřbitov.Tam si více uvědomím, co je v životě důležité a co není. Všichni, kdo maminku máte, si ji važte a hlavně dnes ji dejte najevo, jak je pro vás důležitá a jedinečná.
anajben
Pre všetky mamy ...pre tie čo sú snami ale aj pre tie čo už sú len modlitbou. V nedeľu 13. mája na ne ( nás ) nezabudnite:-)

Pretože mamy boli, sú a vždy budú tým naj, čo v živote máme....
Nežne to vystihol Milan Rúfus v básni „Plachá modlitba za mamkino
srdce“:

Keby som videla
i v najskrytejšom sníčku,
kde na zemi je toľko dobrých slov,
zložila by som z nich modlitbu za mamičku.
Veď ona sama je už modlitbou.

Jej pohladenie,
jej úsmev i jej vráska,
sú ako modlitba, čo do nej vložil Boh.
Mama je láska.
Lebo aj Boh je láska.
Pusto by sa náma žilo bez tých dvoch.

„Kde som ju videl, odkiaľ sme si známi?
usmial sa Stvoriteľ,
keď stvoril srdce mamy.
A vedel dobre, že nemôže byť iná.
Pretože raz aj On
jej zverí svojho Syna.
hubata
Už tiež len spomínam a chodím s kytičkou na hrob. Potiaľ sme deťmi kým máme rodičov.
ivanca333
Ani ja už nemám maminu, tiež len spomínam. Odišla veľmi mladá, mala len 47 r., a veľmi mi chýba.
jana60
Moja mamicka zomrela pred 25 rokmi a stale mi velmi chyba.Spomeniem si na nu asi kazdy den hlavne ked mam problemy a som unavena a nemam istotu ze to co robim a ako to robim je dobre.Takisto na nu myslim ked mam velku radost tak by som sa jej chcela pochvalit velmi mi chyba .
evanaaa
Keď si na ňu spomeniem, mám slzy v očiach, aj teraz, najmä, keď si uvedomím, že som sa k nej mohla správať aj lepšie ( no, až tak zlé to zas nebolo), vychovala nás 8 detí, zapriahnutá v robote v jednom kuse bez odpočinku, nepracovala kým sa o nás starala, tak nemala ani nárok na dôchodok, ke&ď sme vyrástli, na staré kolená šla robiť - upratovať, aby aspoň niečo mala.....teraz, mnohokrát keď si neviem s niečim rady, alebo chcem vedieť ako robila to, či ono, napadne ma bleskovo - mamy sa opýtam, potom si uvedomím, že už jej niet, že už mi nepovie, neodpovie, neporadí.....mamička, stále mi chýbaš...
Všetkým mamám, dobrým aj zlým prajem všetko podľa zásluhy, zdravie a aj pokojný život aj v starobe. Posielam im pomyselnú kyticu ruží.
jelenik
dnes je tomu 17 rokov, co sme mamicku odprevadili do vecnosti. Ale
citim, ze je stale pri mne, ze pomaha. I ked mi chyba jej pohladenie, objatie, s laskou spominam a dakujem za vsetko, co pre nas urobila. A nebolo toho malo..
@hubata pri citani Tvojich riadkov som si zmyslela na tieto slova:
Matkina smrt je prvym zialom preplakanym bez nej. Ano, detmi sme, hoc davno dospeli, kym nam ziju rodicia
tothka
Napriek tomu, že aj ja som mama a babina, tiež si s láskou a často spomeniem na tú moju mamu, aká bola šťastná, keď sa u nej stretlo všetkých šesť detí a kopa vnúčat k tomu. Nebývalo takým zvykom oslavovať Deň matiek, no k našej mame sme chodili často a radi.
danda3
Ani moja mama nie je medzi nami, odišla predčasne minulý rok, toto je druhý deň matiek bez nej, už nie som dieťa...stále si na to neviem zbyknuť, boli sme každý deň v kontakte, či už osobne, alebo aspoň telefonicky, bola výborná cukrárka, známa široko - ďaleko, na každej fotke k receptu je so mnou, či už je tam obrus, ktorý vyšívala, alebo jej podnos, odkedy jej niet, aspoň takto si ju pripomínam, takže je tu so mnou...neviem, či sa to stalo aj vám niektorej, ale po tri razy som cítila, že je pri mne podľa tuhej vône voňavky, ktorú používala len ona, trvalo to len pár sekúnd, ale vedela som, že je to ona...
mariaklara
Dievčatá, som veľmi rada, že ste sa zapojili do mojej diskusie. Prečítala som si všetky príspevky rad - radom, každá z Vás si spomína na svoju mamu, ktorá tu už medzi nami nieje. Myslela som si, že sa zapoja do diskusie aj tie, ktoré tu ešte majú mamu. To ma tak trochu mrzí. Verím, že Vy všetky, ktoré ste sa pár riadkami pridali do diskusie, ste si určite spomenuli aj na našu spoločnú Matku, ktorá nás všetkých čaká tam hore..., verím, že v nebíčku.
tkatka
Aj mne strašne chýba moja mamička :((( zomrela keď som mala 17 rokou. Veľmi ju ľúbim, a spomínam na ňu každý deň. Keď sa mi narodila dcérka Renátka strašne mi pripomínala moju mamičku, ale bohužiaľ po dvoch mesiacoch sa stala anjelikom. :((( Už len v nebíčku na nás dávajú pozor.
julica
Tie, čo majú mamy, oslavujú, preto sa nezapojili. Mne to pripadá úplne samozrejmé, že tento deň - hoci len symbolicky - oslavujeme. Ja mojej maminke ani inak ako maminka povedat neviem, je to nasa superzena :)
mariaklara
@julica , som rada, že si sa ozvala, mne moja maminka, tiež som ju tak volala, zomrela pred 18-timi rokmi, mala som ju veľmi rada, keď zomrela, vravela som a vravím to do dnes, že bola taká dobrá, že sa dala na chlieb natrieť. Viac krát sa mi stalo, keď som napr. zakašľala alebo povedala niečo, akoby som počula hovoriť ju, taký nejaký vnútorný hlas. Neviem to ani vysvetliť, ako jej živý tón hlasu. Maminka, ľúbim Ťa.
zvoncek
je to neuveriteľné, mamička nás opustila pred 39 rokmi, ale stále na ňu spomíname a zdá sa, že sme ju pochovali prednedávnom., vydajom som získala druhú mamu- svokru, ktorá mi ju nahradila, bola to svokra naj., naj.,, ale tá tiež je už 21 rokov spolu s mojou mamou tam hore- moje milé mamičky vďaka Vám za všetkú lásku, porozumenie, rady.
kuchticka
Ja som stratila mamu uz pred 22. rokmi a nemohla o sa s nou rozlucit ani na pohrebe (uz sme boli prec ked odisla) Je mi to dodnes luto a stale spomiam na jej obeave a laskave srdce, ktore by sa rozdalo pre nas deti. Velmi ta lubim, mamicka moja a spominam kazdodenne, najma dnes. Odpocivaj v pokoji.
stacy77777
Nedávno som čítala jeden pekný výrok : Človek zomrie naozaj až vtedy, keď zomrie posledná osoba, ktorá si na neho pamätala.
margaretka28
Ja ešte maminku mám,je to ten najlepší a najdrahší človek,láskavá,pracovítá,milujúca naj naj ... ani sa to nedá opísať.....!vdaka ti mami za všetko!
irenaw
krásne a dojemné spomienky. cez víkend sme mali oslavy, takže som bola aj s mojou mamou. dodnes stačí, aby v telefóne počula že zakašlem. hneď ma prísnym tónom obviní: "ty si chorá! ležíš? máš teplotu? dnes už jej to trošku vraciam tým, že jej "mudrujem" do toho, čo by mohla zo zdravotných dôvodov upraviť. bolo to s ňou pred časom veľmi vážne, som vďačná za ten čas, ktorý máme.