Rôzne

Dlhoprstý varecháči.

akeber - fotkaakeber, 5. augusta 2011

Ešte som na vareche len krátko , postupom času som sa
naučila......ako pridať recept.....roztriediť suroviny...a mnoho ďalších
vecí (aj keď nie som s počítačom veľký kamarát a ešte mám aj
klávesnicu v českom jazyku .......varecha ma zaujala a páči sa mi.
Varecháčky mi poradili aj upozornili, keď som urobila chyby.....ale
niektoré , hlavne ako som si všimla novo zaregistrované dosť často
dávajú na varechu cudzie recepty alebo fotky. A to sa mi
nepáči........Určite by som bola nerada keby som niekde objavila svoj
recept.....uverejnený cudzou osobou.Preto sa chcem opýtať
redakcie tímu varechy ......nedá sa s tým niečo urobiť? čo tak
vytvotiť čiernu stránku.Tam by sa uverejnili varecháčky aj z cudzím
receptom..............?.To ma len tak napadlo...možno by tých
dlhoprstých ubudlo.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Už sme to tu niekoľkokrát rozoberali a najviac sa osvedčilo, že na foto si dajú svoje logo. Minule tu jedna dokonca chcela robiť z varecháčskych receptov kalendár (za prispenia peňazí z eurofondov, lebo bola nezamestnaná). Veľmi sa mi páčil vtedy @tom ás - administrátor tímu Varechy a hoci bola sobota podvečer, hneď ju slušne upozornil.
ancicka
@hubata ,Ja fotím mobilom a neviem ako by som tam na fotku umiestnila svoje logo.Nie som tak zbehla v tomto a ja si myslím,že je nás viacej takých.Bola som rada,že som sa naučila pridávať fotky na PC.
Mňa by samozrejme tiež mrzelo,keby som niekde objavila svoje foto a ani by som nevedela ako mám na take niečo reagovať a na koho sa obratiť.
angelheart
Tak recept by ani nevadilo, keby som našla niekde inde, každý tie recepty máme od niekoho, ten zas od niekoho, postupne sa menia, vylepšujú a pôvod často už ani nikto nezistí (ak nejde o nejaký prísne strážený rodinný recept, ale taký by na web snáď nikto nedával), ale čo sa týka fotiek ... to už je iná vec. Tie moje nie sú nič extra, väčšinu som fotila mobilom, nemám fotoaparát po ruke, ale aj tak to človeka naštve :((
akeber
anička kde máš fotku uloženú otvor prehliadač fotografií , v ľavom hornom rohu máš po sebe.......súbor , tlač, e-mail, vypáliť , otvoriť...... klikni na otvoriť ukáže sa ti maľovanie...klikni na maľovanie a už musíš len vybrať farbu hrúbku , veľkosť a typ písma.......aj ja som veľa skúšala .....ale prišla som na to určite sa to aj tebe podarí ..............možno Ti niektorá varecháčka poradí ináč , ja viem len takto :D
akeber
pudingoš už nie je.......nevidím ho na stránke receptov.....že by ?
ancicka
@akeber ,tak to budem skúšať,a ked mi to nepôjde tak si počkám ,až mi daktorý syn vysvetli.Ved aj fotky ukladať ma naučili,tak dúfam ,že aj to zvládnem.Mám už veľa rcp.nafotených.
To som rada,že sa to vyriešilo.Mám taký pocit,že veľa dospelých sa skrývajú za deti.Dá sa to vyrozumieť s komentárov.Tu sú ľudia v anonimite a ked si otvoriš facebook.tak tam sa málokto skríva.
akeber
asi tak .....:D aj mne radí syn....deti učia svojich rodičov
sovka62
@akeber , my už sme ďalej, nám neradia deti (tie by už nestíhali), nás na počítači doučujú vnúčatá, xixixi.....
wegar
matn6 tu spamuje väčšinu diskusií. Takto si tu môže robiť reklamu každý a bude to o ničom, toto je snáď server zameraný na iné veci.
akeber
sovka62 ...ak raz budem mať vnúčatá.....rada sa priučím.....ale to si budem musieť ešte čo to počkať, syn má 14 a dcérka 4 r........teda dúfam :D
svetlana9
@akeber - ja odporúčam stiahnuť si program "picasa3" do svojho počítača a tu môžeš rôzne upravovať fotečky - orezať, vyrovnať,pridať jas a kontrast, ubrať farbu, červené oči ostrániť, a iné, a okrem toho aj napísať text na fotečku, to znamená - označiť si svoju fotku svojim logom, aby sme si ju vždy a všade spoznali.
akeber
svetlana9....... ďakujem , ja som vedla že také niečo je, len som nevedela ako sa to volá.......poviem synovi určite mi to stiahne
dorisa
Kto máte mailovú adresu na gmaili, tam je Picasa3, inak, dá sa aj stiahnut, ked si najdete na webe. Tam sa perfektne ukladaju vami nafotené forky, upravuju, signujú(podpisujú) ,robia koláže, zmenšujú...všetko. Ja mám fotky tam....aaaaaaaaaaaaaaa teraz pozerám hore vyššie, že @svetlana7 toto isté píše, tak sorry. Nie je to nič ťažké, ja som nikdy nemala net, ale už tretí rok sa tam potulujem a učím sa všetko sama. Dá sa to.
dorisa
@akeber , a prečo synovi. Nájdi si o vyhladavači, a stiahni si sama...skúšaj, neboj sa ,nič viac si nestiahneš, a ak sa to nepodarí na prvýkrát, tak skúsiš zas.
ketty3811
aj ja som vždy čakala na syna,ked som potrebovala niečo stiahnuť alebo nainštalovať,ale nikdy nemal čas.Tak som skúšala a naučila sa sama.Raz sa to podarí,inokedy nie.Ale časom sa všetko podarí.:-))
akeber
anička nič iné nám neostáva len si naozaj veriť a pustiť sa do toho...... :D
ancicka
@akeber ,Ja sa rada učím a moje deti to vedia,Ja ked niečo potrebujen vysvetliť a nemajú náhodou čas,tak mi povedia:Mami počkaj a jak bude čas tak si k tomu sadneme.Majú pre mňa dos času popri svojích povinnostiach,lebo pracuju mimo domova,ale jeden stáva dom a ešte za chíľu čakajú babetko tak ten má najmenej času,ale ked potrebujeme niečo tak stačí iba zavolať a príde hned.Dosť nám pomáha pri dcére,ktorá je chorá.Ale aj ja im veľa krát vychádzam v ústrety.
akeber
a tak to má byť.........:D ........ keď je dnes svet taký uponáhľaný
tomas
Môžeme urobiť, že Varecha vám bude dávať maličké razítko s vašou prezývkou na fotky, aby ste ich mali "označkované", lebo veľa ľudí si to nevie urobiť v počítači... Lebo redakcia ťažko určí, či recept, ktorý niekto pridal je jeho alebo nie je.
jamalinka
ja si myslím, že si tu píšu zodpovedné gazdinky(ovia), že nie je dôvod robiť až také opatrenia. Ak sa recept zopakuje je to len utvrdenie v tom, že je dobrý a používa sa v domácnostiach a sme ľudia, ktorí sa stretajú a recepty si vymieňajú. Nie je zaň nikto honorovaný, takže by to nemal byť taký závažný problém. Nech skúšajú a možno niečo pridajú, vylepšia a o tom by tento portál mal byť, nie? Ja osobne som rada, že som ho našla a teším sa ak ho posuniem ďalej a tiež sa niečo nové naučím.
evusik
plagiátorstvo bolo aj bude, vždy sa nájdu takí ktorí sa budú chcieť pochváliť cudzím perím.... ani vodoznak, alebo logo niekedy nič nevyrieši. Ak je umiestnený v rohu jednoducho fotku orežú a znak je v čudu. Najlepšie je použiť vodoznak cez stred obrázku, to sa však niekomu nemusí páčiť pretože takto sa občas stáva že fotka je "nečitateľná" ... takže je to dilema, ktorú sa asi nikdy nepodarí vyriešiť... zlodeji sú aj budú :-)
jody
@tomas , ja súhlasím s tým, aby redakcia na fotky pridávala "razítko" s prezývkou autora.
cistinka
@tomas tvoj nápad je podľa mňa ten najlepší a budem rada, ak fotografie k receptom budú mať vlastné razítko autora fotografií.......a ja si prosím guľaté :-)))
akeber
jamalinka...tu vlastne ide o fotky...ktoré si podaktoré neprávom privlasnia....nie o vylepšovaní receptu.....tomas myslím že tvoj nápad je fajn......určite to varecháčky ocenia
rybarkuchar
Pôvodne som nemal v úmysle sa vyjadrovať - som na vareche dva mesiace aj s cestou, teda nováčik a ten má v prvom rade počúvať "starších" a učiť sa. Zaregistroval som sa na portál Varecha s nádejou, že je to portál, ktorý spája skupinu slušných ľudí so spoločnou záľubou. Je smutné, že sa tu riešia takéto veci. Mňa nerozčuľuje ak niekto zverejní recept, ktorý sa podobá inému ako vajce vajcu, ani to že použije cudzie fotky. Mrzí ma len to, že to vôbec niekomu napadne.
@tomas - robím v IT biznise 30 rokov – všetko je možné heknúť, kreknúť, upraviť ... 100% ochrana neexistuje. Je to len otázka nákladov na postavenie prekážok.